Welke computer moet je kiezen?

Wat is een goede computer. Deze vraag is niet voor iedereen met het zelfde te beantwoorden. Toch kan ik u leren welke vragen u zich moet stellen om tot een goede keuze te kunnen komen. Zodat u voor uw zelf  een goede computer kunt kiezen.

De eerste stap bij het kiezen van een nieuwe goede computer is het bepalen van wat u precies zoekt. Zoals bij alle elektronische apparaten zijn er verschillende typen verkrijgbaar. Bij een computer zitten de verschillen vaak in de rekensnelheid, de hoeveel opslagruimte van bestanden, het formaat van de computer, de bouwkwaliteit, de hoeveelheid geluidsproductie die de computer maakt en ga zo maar door. Een hoop factoren dus waar u allemaal rekening mee kunt houden als u een goede computer wilt kopen die bij u past.

Om een goede keuze te kunnen maken in het grote computer aanbod moet u zich zeker de volgende vragen stellen.

 • Waar zet ik de computer neer?
 • Wat wil ik met de computer gaan doen?
 • Wat is mijn budget voor een nieuwe computer?

Waar zet ik de computer neer?

De eerste vraag die u zich moet stellen is waar u de computer gaat neerzetten. Krijgt de nieuwe computer een plek in de woonkamer dan is het wellicht verstandig om een computer aan te schaffen die stil is. Maar het kan ook zo zijn dat u helemaal geen ruimte heeft voor een computer op één vaste plek. Dan is wellicht de keuze voor een draagbare computer beter. Denk dus goed na waar de computer komt te staan.

Uiteraard kan het ook zijn dat u juist een computer wilt hebben die u overal mee naartoe kan nemen. Het kan allemaal, voor elke wens is er tegenwoordig wel een computer soort.

Meer informatie over alle soorten computer en de verschillen ertussen.

Wat wil ik met de computer gaan doen?

De tweede vraag die u zich moet stellen is wat u allemaal met de nieuwe computer wilt gaan doen. Wilt u bijvoorbeeld tekstdocumenten gaan opstellen zoals brieven of wilt u gaan internetten en e-mails versturen? Misschien bent u ook wel van plan om de computer te gebruiken als een spelcomputer en daarop de allernieuwste games te spelen.

Deze keuze heeft een grote invloed op wat voor soort computer u het beste kunt gaan kopen. Als u games wilt gaan spelen dan is het aan te raden om een computer te kopen met een krachtige processor en videokaart. Een computer om mee te internetten heeft dat niet echt nodig en is zonde van uw geld.

Wat is mijn budget voor een nieuwe computer?

De laatste vraag die u zich kunt stellen is hoeveel geld u wilt uitgeven aan een nieuwe computer. Dit is een belangrijke vraag om te stellen omdat geld het meeste bepalende aspect is dat tot de keuze leidt van een nieuwe computer. U kunt namelijk nog zoveel wensen hebben waaraan de nieuwe computer aan moet voldoen, er moet natuurlijk wel geld voor zijn om deze aan te schaffen.

De ervaring leert dat de meeste mensen al snel boven hun budget komen. Kies daarom uw budget niet te laag. Maar hou er wel rekening mee dat u een computer koopt die op de toekomst gericht is. Neem bijvoorbeeld niet de traagste processor omdat die over 5 jaar waarschijnlijk niet meer mee kan komen.

6 REACTIES

 1. ik zoek 1 multimedia computer waar bijvoorbeeld fifa 12 afentoe op gespeeld word en mijn budget is rond de 400 euro

  kunnen jullie mij helpen?

 2. ik wil heel graag een macbook air kopen maar ik weet niet of ik gewoon beter een pc kan kopen. ik heb in winkels vaak naar de macbook air gekeken maar ik weet niet of het het waard is.

  ik gebruik mijn computer het meest voor films, muziek ,school ,internet, mail en soms een game.

 3. hey, ik zoek een nieuwe desktop pc, dus systeembak+scherm(ongeveer 22inch ofzo) maar ik weet niet precies welke systeembak ik zou kopen, ik gebruik mijn pc vooral voor internet,mails,muziek,videos, multimedia dus…af en toe een game, ik wil er niet meer an uit geven dan 650€
  dankje.

 4. Ik ben aan het overwegen een nieuwe PC te kopen maar weet eigenlijk niet zo goed om er één te selecteren. Kunnen jullie mij op weg helpen?

  Op het ogenblik heb ik een PC van HP type W5170 waar ik best tevreden over ben.

  Nu zoek ik eigenlijk een All-In-One omdat ik deze mooier vind en hij komt inde huiskamer te staan.

  Wat doe ik zoal op de PC en wat komt er op:
  Ik werk soms thuis waar ik door middel van inloggen op Citrix verbinding heb met mijn werk.
  Foto’s opslaan op de PC.
  Video films opslaan op de PC om te bewerken en daarna op DVD te branden. Ik werk met programma HD writer.
  Ik heb office 2000 op de PC staan..
  Ik heb een 5.1 surround systeem voor muziek.
  DVD afspelen en branden.
  CD afspelen en branden.
  HP all in one printer.

  Ik schoonmijn computer regelmatig op en gebruik op het ogenblik ca. 100 GB.
  Mijn budget is ca. Euro 1.000,–

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Beveiligingsvraag: