Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen 7″ tablet MD 98488 (Lifetab Medion E7312) bij de ALDI

7″ tablet MD 98488 (Lifetab Medion E7312) bij de ALDI

0
Medion Lifetab E7312 (MD 98488)

Vanaf zaterdag 16 november 2013 heeft de ALDI een tablet in de aanbieding, de Medion Lifetab E7312 (MD 98488). Een 7″ grote tablet voor een zeer scherpe prijs van €99,99. De tablet heeft volgens de ALDI een 18cm groot HD scherm met Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. De tablet word aangedreven door een 1,4GHz dual-core ARM Cortex A9-processor met 8GB opslaggeheugen dat uitbreidbaar is met een los microSD kaartje van maximaal 64GB.

Voor €99,99 klinkt deze aanbieding bij de ALDI helemaal niet gek in de oren, maar is dit ook zo? In dit artikel een uitleg wat u kunt verwachten van deze tabel en of hij het kopen waard is.

Wat mag je verwachten voor €99,99?

Achterkant Lifetab E7312 (MD 98488)Met een zeer scherpe prijs van €99,99 kan je eigenlijk niet teveel verwachten van deze Medion Lifetab E7312 (MD 98488) tablet. Maar Medion heeft met de Lifetab E7312 (MD 98488) een goede tablet gemaakt voor deze lage prijs. De Lifetab E7312 (MD 98488) is namelijk zeer comfortabel vast te houden. De grijze kunststof dat aan de achterkant en rond de tablet zit zorgt voor een goede grip. Het midden van de achterkant van de tablet is gemaakt van een stuk plastic met een geborsteld aluminium look.

Met 10.8 mm aan dikte is de Medion Lifetab E7312 (MD 98488) niet één van de dunnere tablets die er te koop zijn. Maar ook het gewicht van 305 gram is zeker niet slecht of zwaar te noemen. De voorkant is zoals bij veel tablets afgewerkt met een zwart scherm frame dat bedekt is met glas.

7″ beeldscherm met lage resolutie

De Medion Lifetab E7312 (MD 98488) heeft een multitouch 7″ scherm. U kunt het beeldscherm op meerdere plaatsten tegelijk aanraken zodat u bijvoorbeeld foto’s in en uit kan zoomen door uw vingers naar elkaar toe of van elkaar af te schuiven.

Met een bescheiden WSVGA-resolutie van 1024 bij 600 pixels bied het beeldscherm zeker geen HD resolutie zoals de ALDI vermeld op het website en folder. Het beeldscherm is ook gelijk een punt van teleurstelling. De resolutie is namelijk laag te noemen voor wat tegenwoordig standaard is voor een 7″ tablet. Het beeldscherm van de Medion Lifetab E7312 (MD 98488) is ook niet de beste, het is prima op de hoogste helderheid, maar veel lager dan dat kunt u weinig zien, zeker in moeilijke lichtomstandigheden. Het scherm ziet er acceptabel uit, wel zien de kleuren er een beetje vaag uit. Ze zijn niet zo levendig als men zou kunnen wensen. Het scherm is prima te gebruiken voor het lezen van e-books. Maar het is niet met hetzelfde plezier als bij betere beeldschermen die in duurdere tablets zijn te vinden.

Prima processor en uitbreidbaar geheugen

Medion 7"-Tablet Lifetab E7312(MD 98488)De tablet word aangestuurd door een 1,4GHz dual-core ARM Cortex A9-processor met in 1GB RAM. Dit is natuurlijk niet ’s werelds meest krachtige processor, maar het is genoeg om deze een 7″ tablet met een laag beeldscherm resolutie aan te sturen. In sommige situaties merk je wel dat processor niet alles kan, maar het belangrijkste is dat de gebruikerservaring in orde is.

De tablet beschikt over 8GB geheugen. In de praktijk betekent dat er slechts 4,97 GB aan opslagruimte beschikbaar is voor de gebruiker. Dit is niet veel ruimte voor persoonlijke apps, documenten, bestanden, muziek en films. Er zijn ook enkele apps die gebruik maken van het interne geheugen, maar de meeste apps kunnen worden geinstaleerd op een externe opslagruimte. Daarom is het toch erg fijn dat deze tablet beschikt over een microSDXC kaartlezer die geheugenkaarten ondersteunt tot 64 GB als een alternatief opslagmedium. Deze microSD kaartjes zijn voor tussen de €20,- en €50,- te koop.

Tevens is de LifeTab E7312 voorzien van 2 camera’s aan de voor- en achterzijde. De 0,3 megapixel camera aan de voorzijde kan worden gebruik tijdens het chatten of dergelijke en de 2 megapixel camera aan de achterkant voor het nemen van foto’s. De achterste camera is fatsoenlijk in staat om goede foto’s in lichte ruimtes te maken. Wordt het donker dan zijn de foto van matige kwaliteit. De camera is duidelijk niet een van de belangrijk verkoopargument voor deze tablet.

Voor de rest heeft de tablet nog een microUSB 2.0-poort en een 3,5 mm mini-jack op de bovenkant van het toestel voor een hoofdtelefoon. Helaas beschikt de tablet niet over een ingebouwde GPS evenals de meeste andere sensoren die in de duurdere tablets zitten.

Wifi valt snel weg

De Medion Lifetab E7312 (MD 98488) heeft geen 3G/4G-modem, maar is uitgerust met wifi 802.11n voor draadloos internet bij uw thuis. Het moet gezegd worden dat deze tablet niet goed om kan gaan met een lage wifi signaalsterkte. De verbinding valt eerder weg dan bij duurdere tablets. De snelheid van de wifi verbinding bij een normale tot goede sterkte was tijdens het internetten gewoon prima in orde.

Android 4.2 Jelly Bean

De Medion LifeTab E7312 (MD98488) draait op het besturingssysteem Android 4.2 Jelly Bean. Deze Android versie draait op bijna alle tablet die op dit moment te koop zijn. Met Android krijg je toegang tot Google Play met al zijn apps die daar te downloaden zijn. Hierdoor bied deze tablet eindeloze mogelijkheden voor entertainment, spelletjes, informatie en meer.

Batterijduur: maar 4 uur

De batterijduur is naast het scherm ook een nadeel van de Medion Lifetab E7312 (MD 98488). De tablet is maar in staat om vier uur zonder netspanning te werken.

Conclusie: De twee belangrijkste compromissen

Het scherm van de Medion Lifetab E7312 (MD 98488) is niet de beste die we gezien hebben. De resolutie is lager dan wat we gewend zijn bij 7″ tablets en ook de prestaties van het scherm vallen tegen.

Het ergste compromis is even goed de batterij, de levensduur van de batterij is teleurstellend. De tablet ging bij normaal gebruik maar voor 4 uur mee. Bij duurdere tablet is dit stukken beter en mag je rekenen op 8 uur.

Deze tablet is zeer sober maar in principe prima te gebruiken. Het scherm en de levensduur van de batterij stelen teleur. Het is echter een zeer goedkope tablet voor degenen die kunnen leven met deze beperkingen. Kortom een aanrader voor mensen die willen kennis maken met een tablet en Android.

De handleiding van de Medion Lifetab E7312 (MD 98488)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: