Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen Intel Core i3-530 PC bij de Aldi (13 februari 2010)

Intel Core i3-530 PC bij de Aldi (13 februari 2010)

11

ALDI Core i3 530 Desktop computerZaterdag 13 februari 2010 heeft ALDI een desktop computer met een “Intel Core i3-530” in de aanbieding voor €499,-. Het gaat om de desktop computer van Medion AKOYA E4360 D (MD 8338)

De specificaties van het apparaat zijn als volgt:

 • Intel Core i3-530 processor, 2.93 GHz, 4 MB Cache
 • Nvidia GeForce GT 330 DirectX 10
 • 4 GB DDR3 SD RAM
 • 1 TB harde schijf
 • WLAN n-draft en Gigabit LAN
 • Multikaartlezer
 • CD/DVD brander
 • VGA, DVI-D en HDMI
 • Uitgebreid softwarepakket

Laten we stap voor stap deze computer eens onder de loep nemen.

Intel Core i3-530 processor

Intel Core i3 processorIn het systeem bevind zich de nieuwe generatie processoren van Intel. De Core i3-530, de langzaamste processor uit de Core i3 t/m i7 lijn die op dit moment leverbaar is. Het is prima budget processor die alles aan kan, maar is geen snelheidsmonster. Prima te gebruiken om rustig mee te internet en wat video mee te bekijken. Gamen in hoge resolutie en HD video is niet echt geschikt voor deze processor.

Voor meer informatie over deze nieuwe processor zie: Wat is een Intel Core i3, i5 of i7 processor?

Nvidia GeForce GT 330 grafische kaart

Als grafische kaart is er een Nvidia Geforce GT 330 ingestopt. Een onbekende kaart die niet in de winkel te koop is en alleen aan systeembouwers wordt geleverd. De Geforce GT 330 is een nieuwe kaart die waarschijnlijk gelijk is aan de Geforce GT240. Nvidia heeft de laatste jaren veel kaarten een nieuwe naam gegeven terwijl het precies dezelfde kaart is. Ook deze Geforce GT240 is eigenlijk een GeForce 9600GSO en 8800GS dat in 2008/2007 een super snelle grafische kaart was. Uiteraard zijn er in de tussentijd wel wat kleine updates doorgevoerd, maar dit zijn kleine prestatieverbeteringen.

Nu in 2010 is deze kaart toch weer achterhaald door snellere modellen en bevind de Geforce GT 330 zich tussen de mainstream en de budget-kaarten in. Geen gekke kaart, maar ook geen prestatie killer. De games van een jaar geleden draaien prima op deze grafische kaart en processor. Maar over een jaar of 2 zal deze computer echt aan vervanging toe zijn wil je de nieuwe games nog goed willen spelen.

4 GB DDR3 SD RAM geheugen

4GB geheugen is tegenwoordig een gebruikelijk standaard om als werkgeheugen in je computer te hebben. Deze computer kan zonder problemen meerdere programma’s tegelijk kunnen draaien.

1 TB harde schijf

De harde schijf waar alle bestanden opgeslagen worden is 1TB groot. Voor de gemiddelde gebruiker een zee aan ruimte om windows, foto’s, films en muziek om op te slaan. De snelheid van de harde schijf staat helaas nergens beschreven. Het is mogelijk dat er een trage model in de computer is gezet.

Samenvattend

Deze computer die op zaterdag 13 februari bij de ALDI te koop is, is een prima computer voor mensen die niet teveel eisen stellen aan hun computer. De processor en grafische kaarten zijn gloednieuw maar zijn wel de langzaamste die vorige maand zijn gepresenteerd.

Voor de rest is de computer compleet uitgerust met genoeg werkgeheugen en een grote hardeschijf. Samen met Windows 7 Home Premium en een toetsenbord en muis is het een mooi compleet systeem om direct met aan de slag te gaan.

Kijkend naar andere systemen met vergelijkbare samenstelling is de prijs van €499,- een mooie prijs die recht doet aan de prestaties van dit systeem. Dus zeker een aanrader voor de gemiddelde computer gebruiker.

11 REACTIES

 1. Vraagje aan Frits:

  Ik lees in je berichten dat je het geheugen hebt verdubbeld naar 8 GB (4 modules van 2 GB). Maar in mijn computer is slechts ruimte voor 2 modules en meer dan 4 GB schijnt het moederbord niet aan te kunnen. Heb jij er ook een ander moederbord in gestopt?

 2. Ik wilde nog iets toevoegen aan mijn verhaal over de MD 8338 pc van Medion. Als je de processor vervangt, let dan op het wattage van de processor, ten opzichte van de voeding van de pc. Het wattage van de oude processor zal hoogstwaarschijnlijk lager zijn dan van de krachtigere, die je erin wilt gaan zetten. De voeding van de pc moet het nl qua wattage aankunnen. Ik weet niet hoe je dit door moet meten, maar ik heb het via een energieverbruikersmeter kunnen bekijken. Ik ben geen gamer, maar wil lang doen met mijn apparaten, vandaar de gewenste rekenkracht. Deze pc krijgt ook updates qua beschermingssoftware van Microsoft tegen Spectre en Meltdown. Alle eerder uitgekomen processors, dus de Core2Quads uit de tijd van Vista, weer niet.
  Verder is deze pc compatibel SATA HDD’s of SSD’s.

 3. Ik heb deze pc een tijd geleden bij de Aldi gekocht voor 300 euro. Ik denk dat ie van iemand geretourneerd is naar de Aldi. Ik kocht hem namelijk maanden, nadat ie voor het eerst te koop aangeboden werd. De processor heeft grafische eigenschappen, maar het moederbord niet. De socket lga1156 heeft dat niet. Als ik de pc uitzette, had ik soms kortstondig oscilerende geluiden en een radioachtige ruis. Dat geluid was dan via de boxen hoorbaar. Ik vermoed dat dat ligt aan die grafische eigenschappen, omdat ik er een paar jaar geleden een Xeon X3430 ingezet heb, en daarna was dit euvel verleden tijd. Ik wilde er later een X3470 in, maar de leverancier had bij levering koelpasta aan de verkeerde zijde aan de processor. Dat was bij serverhome, waar ik ontzettend kwaad om was. Als er namelijk metaal in de koelpasta zit, en het op een foute plek aangebracht is, kan je kortsluiting krijgen. Die lui weigeren geld te retourneren als je de reden geeft, ook als ze zelf foute, niet bestyelde ramgeheugenmodules leveren, zoals leesbaar is bij de reviews over hen. Ik heb meteen dezelfde dag geretourneerd en koop er nooit meer iets. Ik kreeg het geld retour. Ik maak een foto van de processor, die je op de pc kan uitvergroten, en dan zie je het. Later kocht ik, met twijfel, een i7 870, en die kwam direct uit het moederbord van de vorige eigenaar, en was net zo perfect als de Xeon X3430. Bovendien woonde de verkoper in Arnhem, bij ons in de buurt! Ik kon het ding zo zelf ophalen. Tweedehands en niet duur.
  Ik heb er een SSD ingezet, en 4 gigabite ram erbij gezet, en nu zitten er 4 modules van 2 gigabite in. USB3.0 met NEC drivers heb ik er ook ingezet, dus een PCIe kaart. Ik vind het een goed apparaat. Met Windows 7 en de eerste opstart na de processorvervanging worden ook verntilatordrivers, naast de microcode van de processor geupdated. De ventilatorgeluiden zijn nu iets anders qua geluid. Ik ben best content met dit apparaat. Je leert er veel van. Ik ben qua wat ik durf beperkt tot mijn eigen apparaat, dat ik moet leren kennen. Ik had nooit gedacht een tweede maal de processor te vervangen. Verder was er een bios upgrade, die ik lang uitgesteld heb. Dit, omdat ik on line vermeld vond dat er iemand zijn pc door gemold had. Achteraf bleek dat die persoon een foute erop lijkende bios geinstalleerd had! Ook las ik on line ergens, dat de pins van de lga 1156 socket die van een bepaalde fabrikant kwamen, iets te kort waren gemaakt, waardoor de boel door kon branden. Ik ga ervan uit dat ik dit niet heb, daar alles tot vandaag toe goed blijft functioneren.

  • Hallo Bryan,

   Dat is zeker mogelijk.
   Vroeger hadden desktops minder werkgeheugen dan tegenwoordig. Maar het is wel raar als jij maar 2GB hebt.
   Misschien zit een geheugenmodule niet meer goed in het slot en ziet de processor maar 2GB in plaats van 4GB? Ik weet niet hoe het geheugen is geplaatst. 1 module van 4 GB of 2 stuk van 2GB.

 4. Hetzelfde probleem als Ronald! Feb 2010 pc gekocht, een paar maanden later koeler vga kaart kapot. Opgestuurd, na een paar weken gerepareerd terug. Nu is hij weer kapot, zelfde probeem! En ook de aan/uit schakelaar is bij mij afgebroken.
  Heb vanavond gebeld, ik wordt nog teruggebeld over de mogelijkheden…

 5. Deze pc in februari 2010 gekocht. In aug 2010 ging de HD kapot. Wilde deze zelf vervangen, maar kast moest perse opgestuurd worden zodat ze zelf de reparatie konden doen. kast 3 WEKEN weg!!
  Begin dit jaar aan/uit knop kapot. Euvel was bekend, nieuw front wordt opgestuurd.
  Koeler van grafische kaart maakt al enkele weken een irritant geluid. Heb gebeld of er een nieuwe kan worden opgestuurd. Beleid was om reparatie zelf te doen, moet kast weer opsturen. Mooi niet, zeker weer 3 weken weg. Ga zelf wel een nieuwe kopen. Voor mij geen medion meer. Mijn vorige pc was een dell. 1 x dvd drive kapot. Gebeld, na 2 dagen een nieuwe per post. Harde schijf van laptop idem.

 6. Ik heb deze computer nu ruim een jaar en de koeler van de processor is kapot gegaan. Ik heb Medion gemaild of ze een koeler kunnen sturen, dit blijkt bij Medion niet te kunnen. ik kreeg het advies om naar een computeronderdelen zaak te gaan. Hier werd geconstateerd dat de onderdelen die voor deze computer gebruikt zijn niet standaard zijn. Werkelijk alle maatvoeringen zijn anders. Met andere woorden je blijft tot in lengte van dagen bij storingen afhankelijk van Medion.
  Dit is voor mij een enorm struikelblok.

 7. Wat ik wel wat vreemd vind aan deze computer (ik heb m ca 2 mndn)
  is dat ie problemen heeft met het vinden wat het draadloze netwerk.
  Ik moet hem vaak meerdere malen opstarten voor dat ie m “pakt”.
  (misschien iets in de Wlan).
  Deze computer staat relatief dicht bij de zender , terwijl er ook n oude (2004)
  medion op zolder staat, die wel probleemloos ontvangt.
  weet niet of er meer gebruikers zijn met dit euvel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: