Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen Intel Pentium E5700 computer bij Aldi (4 september 2010)

Intel Pentium E5700 computer bij Aldi (4 september 2010)

8
Medion Akoya P4370 D MD 8346

Zaterdag 4 september 2010 heeft de ALDI supermarkt een desktop computer met een Intel Pentium E5700 processor in de aanbieding voor €499,-. De desktop computer betreft een Medion AKOYA P4370 D (MD 8346).

De specificaties van deze Medion AKOYA P4370 D (MD 8346) zijn als volgt:

 • Intel Pentium E5700 processor (3.0 GHz, 2 MB Cache en 800 MHz FSB)
 • Ati RadeonTM HD 5570 DirectX11 grafische kaart met 512 MB GDDR5
 • 3 GB DDR3 SDRAM
 • 1 TB (1000GB) harde schijf
 • Wifi b/g/n
 • Gigabit LAN
 • CD- en DVD-brander
 • Multikaartlezer

De Medion AKOYA P4370 D (MD 8346) wordt geleverd met een toetsenbord, muis en een uitgebreid softwarepakket met Windows 7, zowel de 32- als de 64-bits versie.

Het klinkt voor u vast allemaal prachtig, maar laten we een stap voor stap kijken of deze desktop computer bij de ALDI supermarkt wat voor u is.

Intel Pentium E5700 processor

Intel Pentium met 2 van de 5 sterrenWe beginnen met de processor, het hart van de computer die al het rekenwerk moet gaan doen. De computer heeft een Intel Pentium E5700 processor aanboord met 2 cores. Beiden draaien op een kloksnelheid van 3.0 GHz in combinatie met 2 MB Cache geheugen die ze moeten delen. Het is een processor van Intel die pas recent is uitgekomen. Toch is deze processor geen krachtpatser, in tegendeel. De huidige Pentium serie van Intel is één van de minst presterende processoren. De Intel Pentium processor kan geplaatst worden tussen de basis instap Core i3 processor en de al verouderde Intel Celeron processor.

De processor krijgt van van Intel zelf ook maar 2  van de 5 sterren die een processor maximaal kan krijgen. De processor is eigenlijk alleen geschikt voor basis kantoorwerkzaamheden. U kunt daarbij denken aan tekstverwerking, internetten en e-mailen. Het naast elkaar doen van meerdere werkzaamheden (lees: multitasking) zal door het missen van slimme technieken die wel in de Core i familie zitten niet lekker verlopen.

ATI Radeon HD 5570

Als grafische kaart is in de ALDI computer een ATI Radeon HD 5570 grafische kaart gestopt. Het betreft een versie met het snellere GDDR5 geheugen met totaal 512 MB aanboord. Daarnaast is deze grafische kaart geschikt voor DirectX11.

De prestaties van de ATI Radeon HD 5570 is net onder gemiddeld te noemen, toch bied de kaart genoeg prestaties om de laatst uitgekomen games op het beeldscherm te toveren. De beeldkwaliteit instellingen zullen dan wel naar beneden moeten worden gezet om net genoeg framerate te halen om lekker te kunnen spelen. Zeker in combinatie met de Intel Pentium E5700 processor is het duidelijk geen computer voor een game fanaat.

3GB DDR3 SD RAM geheugen

3GB geheugen past prima in deze samenstellingen van het computersysteem. Tegenwoordig is 2GB toch wel het minimale wat je als  werkgeheugen in je computer wilt hebben. Zeker als de computer op Windows 7 draait en je wel eens wat meerdere schermen open hebt staan. 3GB werkgeheugen is daarom erg netjes te noemen.

1 TB harde schijf

De Medion AKOYA P4370 D (MD 8346) is uitgerust met een zeer royale harde schijf van 1TB, of terwijl 1000GB. Voor de gemiddelde gebruiker een zee aan ruimte om Windows, foto’s, films en muziek om op te slaan. De snelheid van de harde schijf staat helaas nergens beschreven. Het is mogelijk dat er een traag model in de computer is ingebouwd.

Overige zaken

De ALDI computer is daarnaast uitgerust met de laatste versie van alle draadloos netwerk protocollen. Het is dus zonder problemen mogelijk om deze computer op uw draadloos netwerk aan te sluiten. Daarnaast is het ook mogelijk om de computer door middel van een netwerkkabel aan uw netwerk te verbinden.

Ook het branden van een CD of DVD is mogelijk. Bij de computer wordt een software pakket meegeleverd met daarin onder anderen een CD/DVD-brand programma.

Samenvattend

De Medion AKOYA P4370 D (MD 8346) die op zaterdag 4 september bij de ALDI te koop is, is een prima computer voor mensen die niet teveel eisen stellen aan hun computer. De processor is gloednieuw maar is wel één van de langzaamste die vorige maand zijn uitgekomen. De grafische kaart is ook niet één van de snelsten, maar is zeker niet zo ‘slecht’ als de processor.

Voor de rest is de computer compleet uitgerust met genoeg werkgeheugen en een grote harde schijf. Samen met Windows 7 Home Premium en een toetsenbord en muis is het een mooi compleet systeem om direct mee aan de slag te gaan.

Kijkend naar de prijs van €499,- in vergelijking met andere systemen die te vinden zijn bij de diverse computerwinkels of webshops is de Medion AKOYA P4370 D (MD 8346) niet door de ALDI voorzien van een scherpe prijs. Bij goed shoppen is voor deze prijs zeker een betere deal te doen.

8 REACTIES

 1. Hallo Olaf,

  De computer is geen krachtpatser maar hij zal het werk prima aankunnen. Het bewerken van het geluid zal wat langer duren dan bij duurdere en krachtigere computers.

  Uit ervaring weet ik dat het bewerken van WAV bestanden niet super veel rekenkracht vraagt van de processor. Het kan uiteraard wel voorkomen dat een speciale bewerken even wat tijd kost om uit te voeren.

 2. mmmmm….net gehaald vanmorgen en nu deze recentie gevonden. gelukkig geldt er zoiets als een 8 dagen policy waarin je de pc kan retourneren.
  Maar toch nog ff de volgende vraag:
  Wat ik voornamelijk wil doen met deze pc is muziek bewerken. WAV bestanden met programma’s als Magix music cleaner bewerken en er vervolgens cd’s mee branden.
  Zou deze pc daar dan te licht voor zijn?!?!?!

 3. Geweldig dit artikel! Ik zou er vanmiddag eentje kopen maar ik zocht info over de processor. Zo kwam ik hier terecht en zo is mijn kooplust voor deze pc geheel verdwenen. Ik wil veel dingen tegelijk doen en ook films bewerken, nou, dan is die pentium E5700 daar beslist geen verbetering voor. Mijn pluspunt voor Medion is wel die mogelijkheid om een externe HD bovenop de pc kast snel te kunnen aansluiten. Het overzetten van grote filmbestanden gaat daarmee snel en gemakkelijk. (ervaring met de oudere Medion pc’s) Jammer dat Medion voor deze trage E5700 pentium heeft gekozen voor de pc bij Aldi op 4 sept. Dus wacht ik nog meer tot ze met wat beters komen.

 4. Bij de 2e reactie staat een site van medion vermeld, dit is een zeer goede tip er zijn bij medion voor een kleine meerprijs betere proccesors (intel i3 of i5) te krijgen en ook daar leuke aanbiedingen. Bedankt.

 5. Toch zeer verhelderend, zo’n recensie. Mijn huidige pc is een MD8008, uit 2003. Destijds zeer vernieuwend, maar wel voor € 1299 (!) Echter nog nooit echte problemen mee gehad, maar hij zit wel helemaal vol met progs en dus kijk ik al veel langer uit naar een nieuwe van de Aldi. De laatste nieuwkomers hebben me niet kunnen bekoren. Deze uitvoering lijkt daaraan toegevoegd te kunnen worden. Het wordt tijd dat de Aldi weer eens met een zeer concurrerend model op de markt komt.

 6. Ik had graag een pc van de Aldi. Maar die zijn altijd uitverkocht. Hoe kan ik er verder een bestellen?
  Laatst was er een laptop van 18.3 inch en die was ook al om 8.30u bij het openen van de zaak al uitverkocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: