Home Computer aanbiedingen MediaMarkt computeraanbieding week 32 – 2017

MediaMarkt computeraanbieding week 32 – 2017

2
MediaMarkt Megadeal

De komende 3 weken is het Gelukkig Nieuw Schooljaar bij de MediaMarkt. En vind je extra korting op producten die je kan gebruiken voor het nieuwe schooljaar. Natuurlijk horen daar ook computers bij.

Er staan maar liefst 14 computers in de folder van de MediaMarkt. Het lukt mij niet om ze allemaal met jou te bespreken. Daarom bespreek ik de belangrijkste aanbieding die op de achterkant van de folder staat, de ACER Aspire 3 A315-51-35WL voor €449,-.

Heb je graag een persoonlijk advies over een andere aanbieding die je hebt gezien? Stuur mij dan via contact een bericht en vertel duidelijk wat je met de computer wilt gaan doen en wat je verwacht.

ACER Aspire 3 A315-51-35WL

ACER Aspire 3 A315-51-35WLDe MEGA DEAL van week 32 is een laptop/notebook van Acer, de Aspire 3 A315-51-35WL. Dit is een normale laptop met een vast beeldscherm en toetsenbord. Je kan het toetsenbord niet los halen of helemaal omklappen. Ook heeft de beeldscherm geen aanraakgevoelig scherm.

Een trend dat je steeds meer ziet is dat draagbare computers niet altijd meer worden voorzien van een optische drive. Je kan dus geen CD of DVD in deze draagbare computer plaatsen. Het voordeel hiervan is wel weer dat de draagbare computers lichter en dunner gemaakt kunnen worden.

De ACER Aspire 3 A315-51-35WL is deze week in de aanbieding voor €449,-.

 

Overzicht belangrijkste eigenschappen

Beeldscherm formaat 15.6 inch / 39.6 cm
Beeldscherm resolutie Full HD 1920×1080 pixels
Beeldscherm type TN
Beeldscherm afwerking Onbekend
Processor Intel Core i3-7100U
Grafische chip Intel HD Graphics 620
Werkgeheugen 4 GB DDR4
Opslag SSD van 128 GB
Grafische kaart Nee
Optische opslag Nee
WiFi Ja, 802.11ac
Gewicht 2.1 KG
Aanbiedingsprijs €449,-

 

Beeldscherm 15.6 inch

Full HD logo15.6 inch is een normaal formaat draagbare computer. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit noemen we ook wel Full HD. Dit wil je minimaal hebben want dan heb je genoeg werkruimte op het beeldscherm.

Het beeldscherm zelf is gemaakt met de TN techniek. Dit is een goedkopere variant van IPS. TN heeft het nadeel dat het een kleine kijkhoek heeft. Je moet hierdoor recht voor het beeldscherm zitten om de kleuren goed te zien. Zodra je scheef voor het beeldscherm zit merk je dit door fletse kleuren en minder helder beeld.

In dit prijssegment van onder de €600,- komt je over het algemeen TN beeldschermen tegen. Dus heel erg is het niet maar wel iets om tekening mee te houden dan het beeldscherm een stuk beter kan.

 

Processor: Intel Core i3-7100U

Logo Intel Core i3 7de generatie Kaby LakeDe Acer Aspire 3 A315-51-35WL heeft een Intel Core i3-7100U processor. Dit meer dan voldoende processorkracht in huis om naast internet en kantoorsoftware ook foto’s te bewerken. Uiteraard is het bekijken van films en serie ook geen probleem. Het bewerken van video’s is niet aan te raden. Daarvoor is 8 GB aan werkgeheugen en een Core i5 beter geschikt.

De Intel Core i3-7100U processor heb ik eerder dit jaar uitgebreid besproken bij een aanbieding bij de ALDI. De Medion Akoya E6436 (MD 60550) is namelijk ook voorzien van een Intel Core i3-7100U. Dus wil je alles weten over deze processor lees dan mijn artikel over de Medion Akoya E6436 (MD 60550) even terug.

 

Grafische kracht: Intel HD Graphics 620

Intel HD GraphicsEr is geen losse grafische kaart geplaatst in de Acer Aspire 3 A315-51-35WL. Hierdoor is gamen op deze draagbare computer niet aan te raden. Maar de Intel Core i3-7100U processor heeft wel een ingebouwde grafische chip, de Intel HD Graphics 620.

Door deze grafische chip is het wel mogelijk om oudere games om lage grafische kwaliteit te kunnen spelen. Maar ook door diverse videodecoders is het mogelijk om H265 codes omzetten zonder dat de processor dit hoeft te doen. Ook 4K beeldmateriaal dat je bijvoorbeeld op Youtube en Netflixs kan vinden kan hij probleemloos weergeven.

 

Werkgeheugen: 4 GB

4 GB aan werkgeheugen is voldoende om internet en kantoortaken taken uit te kunnen voeren. Ook is het geen probleem om dit tegelijk te doen. Wil je zwaardere programma’s als photoshop en lightroom tegelijk open hebben staan dan is 4 GB aan de krappe kant. Het zal zeker werken, maar je zal merken dat de draagbare computer trager zal reageren.

 

Opslagapparaat: SSD van 128 GB

SSD met M.2 aansluitingVoor de opslag van gegevens is er een SSD in de Acer Aspire 3 A315-51-35WL plaatst. Dit is een stuk sneller dan een harde schijf. Hierdoor start de computer snel op en ook programma’s die je hebt geïnstalleerd.

Het nadeel van een SSD is dat dit een relatief dure opslagmethode is. Hierdoor is de opslagcapaciteit beperkt. Je kan maar 128 GB aan data op deze draagbare computer opslaan. Vergeet niet dat je daar Windows 10 met ongeveer 40 GB nog af moet halen wat je aan effectieve ruimte over hebt. Denk goed na of je genoeg hebt aan ongeveer 70 GB aan opslagruimte. Kijk hiervoor even op je huidige computer hoeveel ruimte je nu gebruikt op je opslagapparaat.

Natuurlijk kan je met een USB stick of een externe harde schijf je opslagcapaciteit snel en makkelijk vergroten. Ook is het een mogelijkheid om je data in de cloud te zetten als je met Wifi op internet kan. Denk bijvoorbeeld aan Google Drive, Dropbox of OneCloud van Microsoft.

 

Draadloos netwerk

Voor de draadloze netwerk verbinding is een module geplaatst met de laatste Wifi AC standaard. Hierdoor kan de draagbare computer met alle draadloze routers verbonden worden met de hoogste snelheid. Mitst de router uiteraard ook de Wifi AC standaard ondersteund.

 

Gewicht: 2.1 KG

Met 2,1 KG is de Acer Aspire 3 A315-51-35WL kwa gewicht redelijk makkelijk mee te nemen. Er zijn modellen die onder de 2 KG wegen. Maar dan gaat het formaat ook eerder naar de 14 inch. Wat sowieso al makkelijker mee nemen is. De Acer Aspire 3 A315-51-35WL is dus geen zware laptop, maar er zijn lichtere te vinden.

 

Accu & accutijd: Onbekend

Helaas kan ik helemaal niks vinden over de accucapaciteit en de verwachte tijd dat je op een accu kan werken. Ik ga er daarom vanuit dat de Acer Aspire 3 A315-51-35WL hier niet goed op scoort. Verwacht dat de accu niet langer mee gaat dan 4 uur. Dus een stopcontact in de buurt als je langer dan 4 uur op de laptop wilt werken is aan te raden.

 

Samenvatting: MEGA DEAL

MediaMarkt

Voor €449,- kan je in het bezit komen van een basis laptop die voorzien is van de nieuwste Core i3 processor, Full HD beeldscherm en een SSD waardoor de computer snel opstart.

Het beeldscherm en de accu zijn naar mijn mening de minst goede onderdelen. Maar zijn door de lage prijs goed te verklaren. Wil je dit ook perfect hebben dan ga je al snel naar modellen met een prijs van €700,- á €800,-

De Acer Aspire 3 A315-51-35WL is vooral geschikt voor normale taken en basis fotobewerking. Doe je dit actief en ook af en toe videobewerking, dan is een krachtigere laptop aan te raden.

 SSD zorgt ervoor dat opstarten snel gaat
 Nieuwste 7de generatie Core i3 processor
 2,1 KG is goed mee te nemen

 TN beeldscherm, je moet er recht voor zitten
 Verwachte accuduur is beperkt
 Geen CD/DVD speler
 Niet geschikt voor gaming door ontbreken losse grafische kaart

Voor meer informatie en ervaringen over de ACER Aspire 3 A315-51-35WL is te vinden op de website van de MediaMarkt.

2 REACTIES

 1. Hoi Andre

  Heb een vraag over deze aanbieding. Als ik deze aanbieding vergelijk met de Lenovo IdeaPad 110-15ISK 80UD0164MH – Laptop – 15.6 Inch. Deze kost bij BOL.com 50 Euro meer maar heeft een 256GB SSD. Maar een Pentium I3-6006. Is dit het prijsverschil waard?

  • Hallo Ronald,

   Het verschil in prestaties tussen de Core i3-6006U en de Core i3-7100 verschilt niet zoveel.

   Voor 50 euro meer krijg je iets minder processor prestaties.
   Maar wel een verdubbeling van 128GB naar 256GB opslagruimte.

   Zelf vind ik 128GB te weinig, maar dat is persoonlijk.
   Als je meer data gaat opslaan dan 128GB dan is die 50 euro het zeker waard.

   Want anders ben je later verplicht om een externe harde schijf te gebruiken.
   Of je SSD te vervangen voor een groter formaat.
   Dat is duurder dan 50 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: