Home Computer aanbiedingen Medion 11.6″ Notebook bij Gamma (Week 43 2015)

Medion 11.6″ Notebook bij Gamma (Week 43 2015)

24
Medion 11.6

Op de achterkant van de Gamma folder staat deze week (week 43 – 2015) een Medion 11.6″ notebook voor maar €199.- De Medion is voorzien van een Intel Atom Z3735 processor, 32GB aan eMMC geheugen en een beeldscherm met Full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Helaas heeft Gamma nergens een typenummer van de Medion notebook vermeld. M@rk heeft in een reactie laten weten dat het gaat om een Medion Akoya S2218 (MD 99599). In dit artikel mijn visie over deze aanbieding en wat je mag verwachten van deze kleine notebook.

Cloudbook, de nieuwe netbook

De Medion 11.6″ notebook zoals die in de folder van de Gamma staat vermeld is geen notebook maar een cloudbook. Het is de opvolger van de netbooks die de afgelopen jaren erg populair waren. Simpele draagbare computers voor onderweg.

Door de komst van tablets is de netbook helemaal verdwenen. Maar met de cloudbook is dit segment toch weer met een op mars bezig. Het idee van deze draagbare cloudbook computer is dat je de bestanden die je gebruikt op internet in de cloud zet. Zodat je er dan onderweg, bijvoorbeeld in de trein eraan kan werken. En als je thuis bent op je laptop of desktop zo verder kan werken.

Meer dan internetten, kantoortaken en muziek luisteren moet je niet aan deze cloudbook vragen. Je kan een cloudbook zien als een tablet zonder aanraakscherm maar met een toetsenbord. Ook deze prestaties mag je verwachten.

Processor: Atom Z3735

Intel Atom processorDe Intel Atom Z3735 processor die in deze cloudbook zit is namelijk geen krachtige processor. Hij is juist gemaakt om energiezuinig te zijn. Hierdoor is hij alleen geschikt voor simpele taken.

Spelletjes die je op Facebook of websites ziet werken wel maar gebruik geen meerdere programma’s tegelijk. Door het weinige 2GB werkgeheugen zal deze draagbare computer snel traag aanvoelen als je meer taken tegelijk wilt doen.

Opslagapparaat: 32GB eMMC

eMMC geheugenMet het maar 32GB grootte eMMC geheugen als opslagapparaat zie je direct dat je snel door je opslagcapaciteit gaat als je alles op deze cloudbook zet. Zeker als je bedenkt dat de installatie van Windows 10 er ook nog eens bij moet. Je houdt dan ongeveer maar 18GB over.

Gelukkig kan je de hoeveelheid opslag vergroten met een micro SD kaart. Met de 2 USB 2.0 aansluitingen is het ook mogelijk om eventueel een externe hardeschijf aan te sluiten. Uiteraard is de cloudbook dan wel minder snel mee te nemen.

Het voordeel van het eMMC geheugen is wel dat het een stuk vlotter is dan een hardeschijf. Dus het opstarten van Windows en programma’s best snel gaan.

Medion Akoya S2218 (MD 99599)
Medion Akoya S2218 (MD 99599)

Beeldscherm: Full HD

Een positief punt van deze Medion cloudbook is het Full HD beeldscherm. Je hebt dus lekker de ruimte op het 1920 bij 1080 pixels grootte beeldscherm. Bij andere cloudbooks worden vaak nog beeldschermen geplaatst met een lagere resolutie. Wat toch minder fijn werken is. Helemaal omdat het best een klein scherm is van 11.6 inch.

Cloudbook voor scherpe prijs

Met een lage prijs van €199,- heeft de Gamma deze week een leuke aanbieding voor mensen die op zoek zijn naar een simpele draagbare computer. Deze Medion 11.6″ notebook is namelijk alleen geschikt voor internetten en simpele kantoortaken.

Door zijn energiezuinige Atom processor kan je  rond de 7 uur op een volle accu werken. Hij is door zijn kleine formaat en gewicht van 1,2KG makkelijk mee te nemen om onderweg verder te werken.

Het is geen vervanging van je laptop of desktop. Het is een tablet, maar dan met een toetsenbord.

Alternatief: Asus X205TA-FD0061TS

Mocht de Medion Akoya S2218 (MD99599) bij de Gamma niet meer op voorraad zijn. Dan is de Asus X205TA-FD0061TS bij Bol.com een goed alternatief. Deze heeft bijna dezelfde eigenschappen. Alleen het beeldscherm heeft een lagere resolutie.

24 REACTIES

 1. hallo,
  even over de laptop van de gamma ik ben op zoek naar een laptop waar ik mijn reisfoto’s op kan zetten en kan verwerken in eeb mooi fotoboek. zouden er mensen kunnen wezen die mij kunnen helpen of dit een goede keuze is ja of nee…. zowel dan haal ik hem vanmiddag nog op 🙂
  groetjes

 2. Bedankt voor de review! Zou ik op deze notebook ook teksten kunnen typen, in welk programma en hoe kan ik ze dan (evt in de cloud) opslaan?

  • Hallo XXXXX,

   Dat is zeker mogelijk. Zoals ik heb besproken is de processor geen krachtpatser en zal je soms wel even moet wachten als het fotoboek programma bekeringen aan het maken is, zoals foto’s inladen of effecten toevoegen.

   De HD resolutie maken dit wel een fijn scherm om grafisch bezig te zijn. Het kleine beeldscherm zorgt er wel voor dat alles wel klein eruit ziet.

   Hou je wel erg in het lage opslagcapaciteit? Er kan immers maar 32GB aan data worden opgeslagen. Dus mij advies is dan ook om zodra je een fotoboek klaar hebt deze samen met de foto’s ergens anders op te slaan. Anders zit je geheugen zo vol.

 3. Bedankt voor het antwoord André!

  Ik heb zelf nog even verder gezocht en ik kwam geen direct antwoord tegen dat een definitief uitsluitsel kan geven, maar de basis voor de processoren ondersteund niet meer dan 2gb, dus ik neem aan dat dit ook écht het limiet is. Uitbreiding is dus niet effectief vanwege het gebrek van de ondersteuning door de processor architectuur. Ik las ook dat in de meeste gevallen het geheugen bij soortgelijke chips is gesoldeerd.

  Anyways, ik hoop dat ik hier nog iemand mee heb kunnen helpen. 🙂

 4. Ik zag net dat het ram geheugen uitbreidbaar is, maar ik kan op de website van Medion en andere bronnen niet achterhalen tot hoeveel GB de uitbreiding mogelijk is en weten jullie toevallig tot hoeveel GB aan sd geheugen wordt ondersteund?

  Hartelijk bedankt! 🙂

 5. Altijd moeilijk om te zeggen wat de beste keuze is, persoonlijk hou ik met dit soort dingen niet van 2e hands, maar is ook vaak een verhaal van het te besteden budget. Immers, het is altijd maar weer de vraag of er iets aan mankeert en/of de accu nog wel oké is…bla bla bla. Heb er gisteren eentje gekocht, filmpjes via You Tube op volledig scherm gaan prima, internetten en/of Facebook vanzelfsprekend….zou hem zeker niet kopen met de verwachting er games mee te gaan spelen. Let ook dat dit klappertje van de 32GB opslag maar 12,9GB beschikbaar heeft, je kan het wel met een SD kaartje uitbreiden.

 6. Kun je ook filmpjes in goede kwaliteit kijken? Ik ben zo aan t twijfelen. Mn dochter heeft een laptop nodig voor school, beetje internetten en facebooken. Anders kijk ik voor een 2e hands die licht en makkelijk mee te nemen is.

 7. Kan het werkgeheugen misschien ook uitgebreid worden?
  Kan je op deze notebook goed met MS Office werken?

  Ben benieuwd naar de reacties, denk er sterk over om hem aan te schaffen.

  • Agnes,

   Er zit maar één slot voor werkgeheugen op het moederbord. Uitbreiden kan alleen als je het geheugenmodule vervangt.
   Denk je er wel om dat je garantie van 3 jaar bij Medion dan wel vervalt?
   MS Office zal prima op deze cloudbook werken. Zeker in combinatie met MS Office 365 en One Drive waar al een 30 dagen proefversie van op staat.

 8. Heb er vanavond bij Gamma één aangeschaft. Het label op de doos vermeld: S2217 (MD 99472)
  De vorige info kwam van een Aldi site.

 9. Met alle respect voor de gemiddelde Gamma klant, denk ik dat veel potentiële koper te hoge verwachtingen zullen hebben van dit product, ondanks de lage prijs. Eigenlijk is het zelfs onverantwoord om dit als “notebook” in de markt te zetten en zal het gros van de kopers waarschijnlijk achteraf gezien, liever een volwaardige laptop aangeschaft hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: