Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen Medion Akoya E2214 (MD 99950) bij ALDI – 20 juli 2016

Medion Akoya E2214 (MD 99950) bij ALDI – 20 juli 2016

2
Medion Akoya E2214 (MD 99950)

Op woensdag 20 juli 2016 is er weer een draagbare computer bij de ALDI supermarkt te koop. Het betreft de Medion Akoya E2214 (MD 99950), een kleine 11,6 inch netbook / cloudbook die je makkelijk mee kan nemen.

De Medion Akoya E2214 (MD 99950) is voorzien van een nieuwe Intel Celeron N3160 processor met daarbij 2GB aan werkgeheugen. Voor een opslag van data is er eMMC flashgeheugen van 64GB als opslagapparaat geplaatst.

Er zit geen CD- of DVD-speler in deze netbook / cloudbook ingebouwd. Dus alles wat u op de computer wilt zetten of installeren zal via een netwerkverbinding moeten. Dit kan bedraad met een netwerkkabel of draadloos via WiFi.

De Medion Akoya E2214 (MD 99950) is een netbook / cloudbook door het ontbreken van een opslagapparaat in de vorm van een hardeschijf of SSD, en het ontbreken van optische opslag (CD/DVD-speler. Je hebt hierdoor niet veel opslagruimte voor je data op de draagbare computer en hierdoor zet je veelal de data in de cloud opslaan.

Voor maar €249,- kan je in het bezit komen van een kleine draagbare computer waar je vooral simpele taken mee kan doen. Denk aan internetten en kantoor- en schooltaken. Zwaardere taken als gaming, of foto- / video-bewerking wil je niet op deze draagbare computer doen. De Celeron processor is daar te zwak voor en het weinige werkgeheugen van 2GB helpt hier ook niet aan mee.

Specificaties: Medion Akoya E2214 (MD 99950)

Processor: Intel Celeron N3160
Beeldscherm: 11,6 inch met Full HD 1920×1080 pixels resolutie
Grafische kaart: Geen, alleen de ingebouwd Intel HD-graphics in de processor
Werkgeheugen: 2 GB DDR3L
Opslagapparaat: 64 GB eMMC flashgeheugen (dus geen SSD)
Optische opslag:  Geen
Draadloos netwerk:  Wi-Fi IEEE 802.11AC
Aansluitingen: 1x USB type C, 1x USB 3.0, 1x USB 2.0, HDMI
Besturingssysteem: Windows 10 Home
Afmetingen: 30.6 x 20.1 x 2.5 cm
Gewicht: 1.35 kg (incl. accu)

Medion Akoya E2214 (MD 99950)

Processor: Intel Celeron N3160

Celeron logo'sVoor de Akoya E2214 (MD 99950) heeft Medion gebruik gemaakt van de snelste mobile Celeron N serie processor die Intel maakt. Het betreft de Intel Celeron N3160 die begin dit jaar te koop is. De N serie is een Mobile processor die best energiezuinig is met zijn 6 Watt aan stroomverbruik.

Ter vergelijking, de huidige een Intel Core i3 U processoren verbruikt 15 Watt aan stroom, maar is ongeveer ook een keer zo snel. De Intel Atom processor is langzamer dan deze Celeron die je ook vaak in netbook / cloudbook ziet. Huidige Atom processoren gebruiken maar 2 Watt.

De Intel Celeron N3160 processor heeft een kloksnelheid van 1.6 GHz en kan door middel van zijn Turbo Burst tijdelijk zichzelf overklokken naar de 2.24 GHZ. Het is dus geen TurboBoost. De processor beschikt over 4 processorkernen en heeft ook heeft geen Hyper-Threadingg. Waardoor deze processor 4 taken tegelijk kan uitvoeren.

De prestaties van deze Celeron processor zijn niet erg sterk, maar voor een netbook / cloudbook zeker niet slecht. Een Intel Celeron is het budget merk en presteert duidelijk minder dat een Intel Core i3 processor.

Beeldscherm & grafische kracht

In de Medion Akoya E2214 (MD 99950) vinden we een relatief klein beeldscherm van 11.6 inch. Dit is dus duidelijker kleiner dan van een normale laptop die 15.6 inch of 17,2 inch groot is. Ondanks dit kleiner formaat heeft het beeldscherm wel een HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit is iets dat je niet vaak tegen komt in deze kleine netbooks / cloudbooks.

Tevens is gebruik gemaakt van een IPS scherm. Dit is een betere techniek dan het goedkopere TN panelen.

De Medion Akoya E2214 (MD 99950) is niet voorzien van een losse grafische kaart. Alle grafische kracht moet dus komen uit de Intel Celeron N3160 processor. Deze heeft wel een geïntrigeerd grafische chip, de Intel HD 400.

Hier mag je niet teveel van verwachten en helemaal niet dat je op deze netbook kan gamen. Browser spelletjes die je op facebook ziet of andere oudere gamen zullen nog best werken. Maar bijvoorbeeld Minecraft lekker spelen zal niet lukken.

Werkgeheugen: 2 GB DDR3L

De hoeveelheid werkgeheugen zal niet bijdragen aan een snelle draagbare computer. Met 2GB aan werkgeheugen heb je genoeg voor de simpele taken. Denk aan internetten en kantoor- en schooltaken. Maar doe dit ook niet allemaal tegelijk. Wanneer je meerdere schermen of tabs in je browser open hebt staan, zal je gaan merken dat het systeem trager zal worden.

In de Medion Akoya E2214 (MD 99950) is wel voorzien van het nieuwere, snellere en zuinigere DDR3L geheugen. Dat ten opzichte van het normale DDR3 geheugen wat beter is.

Opslagapparaat: 64 GB flashgeheugen

eMMC geheugenVoor de opslag van je data ben je aangewezen op een kleine hoeveelheid van 64GB flashgeheugen. Heel netjes van Medion dat ze het als flashgeheugen vermelden. Vaak zie je fabrikanten ook de term SSD gebruiken, terwijl dat echt wat anders is.

Flashgeheugen is het zelfde geheugen als wat er in een digitale camera gaat. Alleen zit het vast gemaakt in de draagbare computers. Vaak wordt dit geheugen eMMC geheugen genoemd.

Dit eMMC geheugen is stukken sneller dan een normale hardeschijf. Maar kan echt niet tippen aan de snelheid van en SSD. Een SSD is namelijk op een snellere manier verbonden met de processor en heeft ook slimmere controlers. Dat moet de eMMC helaas missen. Het plaatsen van flashgeheugen is een goedkope manier om relatief snel opslaggeheugen in een computer te plaatsen.

Het nadeel is altijd de kleine hoeveelheid opslagruimte. Met 64GB zal het geheugen snel vol zitten als je veel gegevens op je draagbare computer mee wilt nemen.

Samenvatting

Ben je op zoek naar een kleine draagbare computer waarop je vooral wilt internetten en kantoor- en schooltaken op wilt uitvoeren? Dan is de Medion Akoya E2214 (MD 99950) voor maar €249,- naar mijn mening een uitstekende keuze.

Zoek je een draagbare computer waarom je ook wat zwaardere taken op wilt doen. Denk aan foto- / video-bewerking of gaming. Dan zou ik adviseren om naar een draagbare computer te kijken met een betere processor en meer werkgeheugen.

Voor de prijs van €249,- vind je op dit moment geen alternatieven met de zelfde specificaties. Vaak is de processor een generatie ouder, of is de resolutie van het beeldscherm lager.

Verkrijgbaarheid

Aldi MedionDe verkrijgbaarheid van computeraanbiedingen bij de ALDI laat vaak de wensen over. Elk filiaal ontvangt maar een paar exemplaren. Hierdoor is de aanbieding vaak vroegtijdig uitverkocht.

Mijn advies is, als je echt geïnteresseerd bent kijk of de aanbieding dinsdagavond al bij de ALDI klaar ligt. Of vraag of je hem kan reserveren.

U kunt ook een kijkje nemen in de Medion Webshop, maar daar wordt de ALDI aanbieding nooit aangeboden.

RECENSIES OVERZICHT
Processor
Werkgeheugen
Grafische kaart
Opslagapparaat
Extra's
Prijs

2 REACTIES

  1. Vandaag, 22 juli gebeld door de filiaalmanager dat er in een ander filiaal in Haarlem het betreffende notebook voor me klaar lag.
    Goeie service van ALDI, pluim op de hoed!!!
    :-)))

  2. Omdat ik er op tijd bij wilde zijn lag ik om half negen voor de deur bij de ALDI in Haarlem met nog twee andere belangstellenden. En tot onze stomme verbazing was er maar één (u leest ’t goed) exemplaar beschikbaar. Ook bij de twee andere vestigingen in Haarlem was er maar één!!!
    Merkwaardig beleid eigenlijk, 3 stuks voor Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: