Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen Medion Akoya E7424 (MD 60150) bij ALDI – 8 februari 2017

Medion Akoya E7424 (MD 60150) bij ALDI – 8 februari 2017

17

Medion Akoya E7424 (MD 60150)

Werkgeheugen: 4GB DDR3L

De hoeveelheid van 4GB aan werkgeheugen is prima voor een laptop die bestaat uit deze onderdelen. Het verwachte gebruik van deze notebook is gemiddeld en daar hoort naar mijn mening 4GB werkgeheugen prima bij.

De keuze voor DDR3L tegen DDR4 werkgeheugen is mijn onduidelijk. Maar vermoedelijk heeft dat te maken met de prijs van het geheugen.

Kwa energiezuinigheid maakt het niet uit. De nieuwe mobiele Kaby Lake processoren ondersteunen namelijk naast DDR3L ook gewoon DDR4.

Meer werkgeheugen, zoals 8GB is leuk. Je computer wordt er niet direct veel sneller van. Alleen als je meerdere programma’s op tabs in je internet browser tegelijk open hebt staan zal de computer vlotter blijven reageren.

WerkgeheugenBij deze Medion Akoya E7424 (MD 60150) ligt dat wat anders. Mijn vermoeden is, is dat er 1 geheugenmodule is gebruikt van 4GB. Zet je daar een extra module van 4GB bij. Dan heb je naast 8GB ook het voordeel dat het Dual Channel geheugen geactiveerd worden.

Hierdoor zal de processor sneller met het werkgeheugen kunnen communiceren. Ook de grafische chip zal hier profijt van hebben omdat de HD 620 ook van het werkgeheugen gebruik maakt in plaats van een apart videogeheugen wat losse grafische kaarten hebben.

Een DDR3L (SODIMM) module van 4GB kost tussen de €20,- en €40,-. Wat mij betreft een zeer lage investering om deze Medion Akoya E7424 (MD 60150) te upgraden.

Dit is iets wat je makkelijk zelf kan doen. Laptop omdraaien, kapje van geheugen er vanaf halen. SODIMM module in het vrije slot plaatsen en weer dicht maken. Je hoeft verder niks in te stellen op de computer.

Opslagapparaat: 128GB SSD & 1TB Harde schijf

HDD van een laptopKwa opslag is de Medion Akoya E7424 (MD 60150) voorzien van 2 opslagapparaten. Een snelle SSD voor Windows en je meest gebruikte programma’s. En daarbij een grote ‘langzame’ harde schijf voor al je persoonlijk bestanden.

Wat mij betreft nog steeds een ideale samenstelling voor de opslag van je computer. Natuurlijk zou een 1TB SSD ideaal zijn, maar dan wordt deze laptop snel €1000,-.

Daarom een logische keuze van Medion om een kleine SSD van 128GB te plaatsen. Maar door deze opslagcapaciteit is het zaak goed te kijken waar je programma’s installeert. 128GB aan ruimte is een mooie hoeveelheid om Windows en behoorlijk wat programma’s op te installeren.

Maar kijk uit dat je alleen je meest gebruikte programma’s op de SSD (C:/) installeert. En de rest van al je programma’s, documenten, muziek en video’s op de harde schijf (D:/). Daar heb je immers meer dan genoeg ruimte.

Sla dit niet op de SSD. De extra snelheid heeft hierin niet zoveel zin. En voordat je er om denkt zit de 128GB vol met persoonlijke data. En dat is juist niet het voordeel van een SSD.

Wil je meer weten of SSD’s en harde schijven? Lees dan mijn artikel Opslagapparaat kiezen; HDD, SSD of SSHD?

Conclusie: Laptop voor normaal gebruik

De Medion Akoya E7424 (MD 60150) heeft de recentste mobile Core i3 processor die prima prestaties levert om te kunnen internetten, kantoortaken en zo af en toe foto’s en video’s te bewerken. Het is de minst presterende processor, dus gebruik je de computer veelvuldig. Dan is het verstandig een beter processor als een Core i5 of i7 te kopen.

Door het ontbreken van een losse grafische kaart is gamen op deze laptop niet geschikt. Toch zijn oudere 3D games prima te spelen. Nieuwe games hebben teveel rekenkracht nodig om vloeiden op het beeldscherm weergegevens te kunnen worden.

De combinatie van 2 opslagapparaten is top. Een relatief kleine snelle SSD voor Windows en je meest gebruikte programma’s. En een langzamere grote harde schijf waarop je al je persoonlijke gegevens op kan zetten.

Voor €499,- koop je op woensdag 8 februari een prima notebook voor normaal gebruik.

Alternatief: HP 15-AY128ND bij MediaMarkt

Mediamarkt HP 15-AY128NDDeze week heeft de MediaMarkt een MegaDeal met de HP 15-AY128ND notebook. Deze is net zoals de Medion Akoya E7424 (MD 60150) te koop voor €499,-.

De verschillen zijn als volgt:

 • Iets snellere processor: Core i5-7200U
 • Beter beeldscherm: Full-HD
 • Kleiner formaat: 15,6 inch
 • Geen harde schijf, alleen SSD

Heb je genoeg aan een opslagapparaat van 128 GB. Wat werkelijk met Windows geïnstalleerd rond de 70 GB aan vrije ruimte betekend. En vind je het niet erg dat het beeld wat kleiner is maar wel scherper door de HD resolutie?

Dan zou mijn persoonlijke voorkeur uit gaan naar deze HP 15-AY128ND bij de MediaMarkt. Waarvan je ook zeker weet dat deze goed verkrijgbaar is. Bij de ALDI moet je woensdag vroeg aanwezig zijn. De ervaring is dat ze snel zijn uitverkocht.

AndréVragen of opmerkingen?

Heb je na het lezen van mijn artikel over de Medion Akoya E7424 (MD 60150) notebook nog vragen of opmerkingen?

Laat ze dan gerust achter onderaan deze pagina. Ik zal mijn best doen ze voor je te beantwoorden.

Of stuur mij een persoonlijk bericht, André

1
2
3
RECENSIES OVERZICHT
Processor
Werkgeheugen
Grafische kracht
Opslagapparaat
Extra's
Prijs
BRONALDI

17 REACTIES

  • Hallo Frits,

   Dat is geen probleem. Elke computer kan dit zonder problemen.
   De eventuele omzetten naar een ander videoformaat gebeurd namelijk op de servers van YouTube.
   Dus je hoeft geen rekening te houden met processorkracht.
   Een snelle upload internet verbinding is wel fijn om het proces te versnellen.

 1. Vandaag ook maar even met de helpdesk gebeld na gisteravond flink hebben zitten zwoegen en vanalles geprobeerd te hebben. Niets hielp! Veel kostbare tijd in gestoken en nog geen oplossing. Zeer frustrerend was het. Ik dacht ik moet dat ding terug brengen of na laten kijken, maar de dame die ik sprak was zeer behulpzaam en vertelde me meteen dat er gelukkig een oplossing was! Ik dacht echt aan een defect maar het bleek simpel op te lossen met een keyboard fix! En waarempel, het werkt ook nog! Na een slecht begin werkt het toestel uitstekend! Ik ben er verder zeer tevreden over het is een erg fijne laptop! Chapeau voor Medion, zeer netjes en snel opgelost via de helpdesk, totaal geen klagen over. Medion is een blijvertje voor mij!

 2. Gisteren deze laptop gekocht. Ook probleem met toetsenbord. Uiteindelijk vandaag maar even de helpdesk gebeld, en het is inderdaad opgelost met een zip-bestandje. Wel jammer van het toetsenbord natuurlijk, maar verder een uitstekende laptop. Ik blijf ook bij Medion. Kwaliteit valt niet over te klagen.

 3. Vandaag ook deze laptop gekocht. Ook het toetsenbord probleem. Daarnet gebeld met de helpdesk. En wat wil: probleem opgelost! Ze hebben een update voor het toestel. Geweldige service. Al weer dik tevreden. Jammer dat het uit de doos niet meteen werkte. Maar na deze update geen problemen meer. Fijn apparaat voor dit geld. En ook nog eens 3 jaar standaard garantie. Ik heb er alle vertrouwen in dat de helpdesk me weer goed zal helpen als er problemen zouden optreden. Ik blijf mijn merk trouw, eens een Medion, altijd een Medion!

 4. Ook bij mij was de e met spatie omgedraaid, de w en de 3 waren omgedraaid en toen ik vanmorgen de servicedesk belde kreeg ik bij a het gevoel alsof ik niet serieus genomen werd en meneer hield nogal vast aan zijn protocol. Voor ons geen medion meer. In de winkel was het personeel behulpzaam en ook bij een andere laptop deed hetzelfde probleem zich voor. Gelukkig geld terug gekregen.

 5. Zelfde probleem met toetsenbord ook twee stuks geprobeerd. Toen de helpdesk gebeld die vertelde dat het een bekend probleem is. Voor mij geen medion meer ondanks 8 a 10 eerdere medion´s zonder al teveel problemen.

 6. Heb deze gekocht, en ook al gelijk kunnen ruilen en ook de 2e laptop is niet goed. Toets E in en er komt geen letter te voorschijn en ook de 3 en de w zijn verwisseld.
  Aangezien dit al bij 2 laptops is denk ik dat heel de serie fout is.

 7. Zou de huidige aanbieding van de Aldi geschikt zijn als start laptop voor het voortgezet onderwijs? Ik zie dat er geen grafische kaart in zit en mijn dochter is verzot op vlogjes, foto’s spelletjes, zoals zo vele pubers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: