Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen Medion Akoya P2150 D (MD 8331) bij ALDI – 22 februari 2017

Medion Akoya P2150 D (MD 8331) bij ALDI – 22 februari 2017

49
Medion Desktop

Op woensdag 22 februari 2017 vinden we alweer de volgende computeraanbieding bij de ALDI. Dit keer is het een desktop computer, de Medion Akoya P2150 D (MD 8331).

De desktop is voorzien van de nieuwe 7de generatie Kaby Lake processor, de Intel Core i3-7100. Aan de 7 in de processornaam kan je zien dat het een processor is uit de 7de generatie. Deze generatie is begin dit jaar door Intel geïntroduceerd.

Medion Akoya P2150 D (MD 8331) lijkt veel op iedere aanbiedingen. Zoals de Medion Akoya P2140 D (MD 8327) die op 30 november 2016 te koop was. En de Medion Akoya P2120 D (MD 8836) die op 24 februari 2016 te koop was.

Een  opvallende wijziging ten opzichte van vorige computeraanbiedingen is dat de SSD niet 128GB maar 240GB groot is. Bij AMD processoren, die wat goedkoper zijn zagen we dit al eerder. Maar voor het eerst ook bij een Intel processor.

Voor de rest is de Medion Akoya P2150 D (MD 8331) voorzien van 8GB DDR4 werkgeheugen en een 1TB harde schijf. Kortom een uitstekende basis desktop voor iedereen, mitst je geen 3D-games wilt spelen. Want door het ontbreken van een losse grafische kaart is dat niet met alle games mogelijk.

De Medion Akoya P2150 D (MD 8331) is op woensdag 22 februari 2017 te koop voor €499,-.

Medion Akoya P2150 D (MD 8331)

Specificaties: Medion Akoya P2150 D (MD 8331)

De Medion Akoya P2150 D (MD 8331) heeft de volgende onderdelen en eigenschappen:

Processor: Intel Core i3-7100
Grafische kaart: Geen, grafische chip Intel HD graphics 630
Werkgeheugen: 8GB DDR4
Opslagapparaat: SSD 240GB & Harde schijf 1TB (1000GB)
Optische opslag: CD/DVD brander
Netwerk: Gigabit & Wifi 802.11AC
Audio: 6-kanaals High Definition Audio – Microfoon – Hoofdtelefoon
Aansluitingen: 2x USB 2.0 – 4x USB 3.0 – HDMI – Displaypoort
Besturingssysteem: Windows 10 Home
Extra: USB-muis – USB toetsenbord – Hot Swap wisselslede
Afmetingen: 19x36x40cm (bxhxd)
Gewicht: 7.75kg

Processor: Intel Core i3-7100

Logo Intel Core i3 7de generatie Kaby LakeDe Intel Core i3-7100 is een nieuwe 7de generatie Core i processor die begin dit jaar is uitgebracht. Hij presteert wat beter dan de Core i3-6100 uit de vorige 6de generatie. Maar de verschillen zijn erg klein.

De prestaties van de Intel Core i3 processor is voor de meeste mensen voldoende. Je kan er prima mee internetten, mail en kantoor- en schooltaken mee doen. Ook basis foto- en videobewerkingen is geen probleem.

Mocht je dit veel vaker doen en soms niet willen wachten? Dan is een keuze voor een duurdere Core i5 of i7 een betere keuze. Maar voor basis of beginnersgebruik voldoet deze Core i3 prima.

Grafische chip: Intel HD 620 graphics

Intel HD GraphicsDoor de nieuwe 7de generatie processor heeft ook de grafische chip in de processor een update gehad. Ook deze is niet veel beter dan de HD 530 die in de Core i3-6100 zat.

Deze grafische chip is voldoende om simpele games op een lage kwaliteitsinstelling te kunnen spelen. Wil je 3D games op een hoge resolutie en hoge kwaliteit spelen? Dan is deze grafische chip niet genoeg. Zorg dan dat je een game computer koopt met een losse grafische kaart van AMD of nVidia.

Werkgeheugen: 8GB DDR4

Met 8GB aan werkgeheugen heb je meer dan genoeg op het moment.  Hierdoor kan je meerdere programma’s tegelijk open hebben staan. Maar ook meerdere tabs in je internet browser.

De Medion Akoya P2150 D (MD 8331) is voorzien van 1 geheugenmodule. Het is hierdoor nog mogelijk om het werkgeheugen nog uit te breiden naar 16GB door het toevoegen van een extra 8GB DDR4 geheugenmodule.DDR4-geheugen

Opslagapparaat: SSD 240GB & Harde schijf 1TB

De beste upgrade ten opzichte van de 2 eerdere genoemde modellen is de grotere opslagcapaciteit van de SSD. De Medion Akoya P2150 D (MD 8331) heeft een SSD van 240GB. Terwijl we het afgelopen jaar vaak maar 128GB zaken.

Dat is op zich goed te doen, maar je moet er dan wel op letten dat je niet alle programma’s op de SSD installeerd. Met 240GB heb je een stuk meer ruimte en zal het een stuk langer duren voordat de SSD vol zit met gegevens.

Conclusie: Basis desktop met luxe

De Medion Akoya P2150 D (MD 8331) is voor dagelijks gebruik een prima desktop. De Core i3 processor is snel genoeg om alle taken te kunnen doen. Alleen 3D games spelen op een hoge resolutie en mooie kwaliteit is alleen niet mogelijk.

Ook foto- en videobewerking op hobby niveau is zonder problemen op deze desktop nodig. Doe je dit vaker dan is een snellere processor aan te raden.

De prijs van €499,- is zoals altijd weer erg scherp te noemen. Vergelijkbare desktops in deze prijsklasse bieden niet zoveel als deze Medion Akoya P2150 D (MD 8331).

Tot slot verwijs ik nogmaals graag naar mijn twee eerdere besprekingen van de Medion Akoya P2140 D (MD 8327) en de Medion Akoya P2120 D (MD 8836) die heel veel op deze Medion Akoya P2150 D (MD 8331) lijken.

Veel onderdelen hebben ik daar wat uitgebreider beschrijven.

Mocht je nog vragen hebben, laat ze gerust helemaal onderaan de pagina achter.

RECENSIES OVERZICHT
Processor
Werkgeheugen
Grafische kaart
Opslagapparaat
Extra's
Prijs
BRONMedion

49 REACTIES

 1. Dag André, ik wil graag mijn (oude maar goed klinkende) 5 speaker systeem aansluiten op de Medion. Het betreft een Altec Lansing systeem waarvan de woofer, de 2x front en 2x rear samenkomen in de vorm van 2 stuks 3,5mm stereo male mini jacks. Is dit mogelijk? En zo ja welke aansluitingen moet ik daarvoor op de pc gebruiken? Alvast bedankt voor je antwoord. Vriendelijke groet, Graphelli.

  • Hallo Graphelli,

   Aan de achterkant van de Medion desktop vind je meerdere audioaansluitingen met verschillende kleuren.
   Deze kleuren hebben een betekenis en hebben een standaard.
   Op Wikipedia kan je dit vinden op de pagina over de geluidskaart.

   Je front speakers sluit je aan op de kleur GROEN.
   De rear spekers sluit je aan op de kleur BRUIN/ZWART.
   Bij een 5.1 set heb je vaak ook nog een subwoofer.
   Deze kan je aansluiten op de ORANJE aansluiting.

   Ik hoop dat je hiermee je speakerset werkend krijgt op je Medion desktop.

 2. Hoi Andre,

  Ik wil er graag 2 beeldschermen (allebei MD 20246) op aansluiten met allebei een ander beeld. Heb ik hier een externe videokaart voor nodig of ondersteunt de standaard videokaart dit ook?

  Groeten Melanie

  • Hallo Melanie,

   Een externe videokaart is niet nodig.
   Je kan beide beeldschermen op de computer aansluiten.
   Eén monitor met een HDMI aansluiting en de andere via de displaypoort.
   In Windows zelf bij beeldscherminstellingen kan je naar wens instellen wat je op beide beeldschermen wilt zien.

  • Hallo Tineke,

   Ik snap niet helemaal wat je bedoelt.
   Als je de wisselslede kwijt bent, kan je het beste contact op nemen met Medion.
   Als je graag een harde schijf in de Hot Swap wisselslede wilt plaatsen dat is elke 3,5 of 2,5 inch harde schijf of SSD geschikt.
   Er bestaan geen speciale Hot Swap opslagapparaten.

   • Hallo Andre
    Ik heb de medion akoya P2150 en ben er erg tevreden over. Wat ik nog mis is een firewire aansluiting want ik heb nog zo’n dv camera met bandjes en firewire aansluiting.
    Weet toevallig iemand welke firewire card ik hierin kan plaatsen. En is zijn het PCI SLOTS of PCI express slot die nog vrij zijn.

 3. Ik heb een medion akoya p2150 D pc aangeschaft met scherm en printer.
  Aangezien mijn vorige computer 15 jr was is er dus veel veranderd. De nieuwe heeft een ruimte voor een wisselbare harde schijf. Deze wilde ik dan ook maar gelijk kopen. Ik ga niet het hele verhaal hierna omschrijven, maar ben zwaar echt zwaar teleur gesteld in de ” service” van medion. Op 2 verschillende telefoonnummers kon ik niets bestellen. Ze wisten zelfs niet eens welke schijf en wat voor type en waar ik deze dan wel kon bestellen. Veel vragen en veel antwoorden. deze waren allemaal hetzelfde DAAR KAN IK U GEEN INFORMATIE OVER GEVEN. Hoe bizar. Ik kan hier echt boos over worden. Wat een walgelijke service en ondeskundig bedrIjf. voor opleidings doeleinden was mijn gesprek opgenomen. Doet medion daar dan iets mee of is dat alleen om in geval van verwensingen het gesprek te gebruiken. Walgelijk gewoon. Niet over de beleefdheid die was normaal. Mocht medion toch willen reageren dan lees ik de mail.

  • Hallo Kees,

   Wat wilde u dan bestellen bij Medion?
   Medion verkoopt namelijk geen losse harde schijven voor in de Hot Swap wisselslede.
   U kunt welke SATA harde schijf of SATA SSD van het formaat 3.5 of 2,5 inch kopen en in de wisselslede plaatsen.

 4. Hey pieter,

  Ik heb in julli zo’n PC kunnen kopen voor 300 euro en ik ben ook van plan hem te upgraden met een 1050ti. Ik heb hem al geopend en zag dat er een 350W PSU, een vrije PCI-e x16 slot in zat en er ongeveer 18-20cm aan plaats is (genoeg voor een mini dus). Er zit ook een soort van kap over de ventilator van de CPU zit die mogelijk in de weg kan zitten (heb ik nog nooit eerder gezien in een computer), maar die is makkelijk verwijderbaar. Ik heb al gehoord van HPs en zo die een moederbord hebben met een locked BIOS, waardoor je hem niet kan upgraden.

  Darom wil ik vragen of je hem geupgradet hebt en indien ja of er geen problemen waren. Aangezien de weinige info die ik kon vinden in het Duits was.

  Ik weet dat ik laat ben, maar alvast bedankt.

 5. klopt het, dat zowel bij de desktop P2150 en ook het scherm géén HDMI kabel is mee geleverd?
  Dat deze afzonderlijk moet worden bijgekocht?

  • Hallo Henk,

   Heel luidruchtig zal deze desktop niet zijn door het ontbreken van een losse grafische grafische kaart waarop vaak ook nog een ventilator op zit.
   Maar stil zal ik hem niet noemen. Er zitten namelijk 2 ventilatoren in de desktop.
   Eén in de voeding en 1 op de processor.
   Als je echt een stille computer wilt zal je opzoek moeten naar een fan loze voeding en een kast die voorzien is van dempingsmateriaal.
   Dit vind je niet kant-en-klaar bij de elektronicawinkels. Deze zou je op maat moeten laten bouwen bij een computerspeciaalzaak.

 6. Beste, heel erg bedankt voor uw duidelijk en bruikbaar antwoord. De cpu waarover ik sprak was niet meer online te bestellen, dus ik heb een duurdere versie gekocht, namelijk P2106D.
  Nogmaals vriendelijk dank voor uw antwoord.

 7. Ik krijg mijn kaart niet meer uit de kaartlezer zonder tang. Dat is toch niet normaal ?
  De cd lezer doet het blijkbaar ook niet.

 8. Hallo – een klein vraagje: wat zijn de precieze specificaties van de ram-kaart? Ik zou er een identieke 8GB DDR4 -kaart willen bijsteken.
  Alvast bedankt.

 9. Beste, ik wil voor het eerst een desktop kopen en dacht aan MEDION AKOYA PC E2017 F.
  Ik wil er gewoon mee op internet kunnen, foto’s opzetten, muziek mee spelen, PowerPoint en word-doc maken, dus denk dat dat wel kan.
  Ik vraag me echter het volgende af: kan je er ook dvd’s op kijken (want mijn ervaring is dat je op veel pc’s een dvd kan insteken, maar dat deze hem niet kan afspelen), en kunnen er ook een aantal spelletjes op (voorlopig enkel eenvoudige zoals agar-io, en minecraft, maar denk dat dat laatste wel 3D is? heb ik dan een aparte grafische kaart nodig en kan die erop gezet worden, of heeft de cpu hiervoor genoeg capaciteiten? Alvast vriendelijk bedankt voor uw antwoord.

  • Hallo Ineke,

   Voor de taken die je beschrijft kan deze Medion Akoya P2150 (MD 8331) dat prima aan.
   Het bekijken van DVD’s heb je inderdaad software nodig.
   In Windows 10 app store kan je deze kopen, hij heet ‘Windows Dvd-speler’.
   Het kan ook gratis met de VLC Media Player in de app store.
   Via de website van VLC moet je dan nog wel iets los downloaden.
   Google even op DVD bekijken op Windows 10 en je ziet vele mogelijkheden.
   Minecraft in inderdaad 3D, maar niet zo grafisch mooi dat je er perse een grafische kaart voor nodig bent.
   Minecraft zal prima op de grafische chip werken.

 10. Ik wil een grotere SSD aansluiten met windows 10 erop, dus wil ik eigenlijk dat de desktop opstart van de grotere SSD, maar dit lukt me niet, ik kan de bestaande SSD niet desactiveren. Ken jij een mogelijkheid om dit tot stand te brengen. In de bios zie ik mijn grotere SSD niet om als opstart SSD aan te duiden. Ik zie ze wel in de lijst van disks.

 11. Hallo André,

  Uit jouw reacties begrijp ik dat ik de displayport kan gebruiken, die ik dan met een verloop op de DVI kan aansluiten. Zo behoud ik de HDMI voor eventuele andere bronnen.

  Of prefereer jij HDMI naar DVI verloopkabel?

  Heb de PC inmiddels aangeschaft.

  Groet,
  Richard

 12. Bedankt André, ik had de nummers van de pc’s inderdaad verwisseld. Ik game niet, maar wil wel een snellere computer om te multitasken en foto’s te bewerken. Opslag is niet belangrijk, heb ik. Vooral snelheid vind ik belangrijk, houd er niet van te wachten tot een site opgebouwd of ingeladen is. Misschien is de i3 dan voldoende, mijn vraag is heb ik baat bij een i5 en de rest natuurlijk van de configuratie.

 13. Vraag: De plaatselijke Aldi heeft meerdere computers, ook uit oudere aanbiedingen, nog op voorraad.
  Is de oudere MD 8331 met Intel Core i5 processor nog steeds sneller en/of beter dan de nieuwe MD 8881, die voorzien is van een Intel Core 13 processor…? Is die 100 euro verschil het nog steeds waard? ik hoor het graag en met vriendelijke groet, lele

  • De MD 8331 met een Core i5 processor heeft inderdaad betere processorprestaties.
   Ook de extra losse AMD grafische kaart zorgt voor betere grafische prestaties.
   Dit is naar mijn mening de 100 euro wel waard.

   Maar mocht je niet 3D-gaming op de computer doen, dan is de MD 8881 een logische keuze.

 14. Hallo André,

  Bedankt voor je reactie!

  Is er ook een verloopstuk voor DVI naar displaypoort? Is er nog kwaliteitsverlies bij DVI naar HDMI/displaypoort?

  Alvast bedankt.

  Groet,
  Richard

  • Hallo Richard,

   Ja, er zijn ook verloopstukjes van DVI naar Displaypoort en HDMI verkrijgbaar.
   Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar lijkt mij dat kwaliteit het zelfde blijft.
   Aangezien het digitale signaal alleen maar anders wordt verzonden.
   Beperking is sowieso dat DVI en HDMI niet zulke hoge resoluties aan kan dan displaypoort.

  • Hallo Jack,

   Ja, Lightroom een zeer bekend fotobewerkingsprogramma van Adobe zal hier zonder problemen op werken.

   Je mag er wel vanuit gaan dat Medion de 64-bits versie van Windows 10 heeft geïnstalleerd.
   Alle huidige processor ondersteunen tegenwoordig 64-bit, zelfs de allergoedkoopste Celeron processoren.
   Het zou erg jammer en raar zijn als er 32-bit op zou staan, want dat zou betekenen dat je niet alle 8GB van het werkgeheugen zou kunnen gebruiken.
   32-bits Windows kan immers maar 4GB aan werkgeheugen aansturen.

 15. Hallo,

  De aansluiting van mijn monitor betreft een DVI en VGA. Nou kan ik idd via een verloopstuk de HDMI poort gebruiken. Omdat de PC geen VGA en DVI heeft en mijn monitor niet over een displaypoort beschikt is dit een oplossing. Dit betekent dan wel dat mijn HDMI al bezet is. Kan ik met een hulpmiddel een extra HDMI aansluiting creëren voor bijv het aansluiten van een TV, en hoe zit dit qua voeding?

  De VGA aansluiting zal zeker steeds minder vaak te vinden zijn op de PC, hier hebben ze nu immers ook gekozen voor een displaypoort ipv een VGA?

  Groet,
  Richard

  • Hallo Richard,

   Er zijn HDMI splitters zodat het beeld naar uitgangen kan worden verstuurd.
   Maar dan heb je dus wel dat het beeld gekopieerd wordt en dat je dus niet op beide schermen een ander beeld kan weergeven.

   VGA is inderdaad een hele oude aansluiting in de tijd van CRT monitoren met zo’n grote achterkant.
   Deze VGA aansluiting gaven het signaal nog analoog door, tegenwoordig is alles digitaal.
   Zoals met DVI, HDMI en Displaypoort. Waarbij displaypoort het beste is door de ondersteuning van hoge resoluties en hoge framerates.

 16. Hey allemaal, Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het moederbord en de voeding, dit lijkt mij eigenlijk wel een prima pc voor een 1050ti, een prima GPU, die de voeding van het moederbord haalt, maar dus wel even de vraag of hier ruimte voor is in de case.. en volgens mij moet 8gb ram voldoende zijn voor de meeste populaire online games, WOT, LOL, overwatch en dergelijke, de i3 6100 is erg populair voor budget game pc’s door zn erg snelle single core performance, dus zal met deze CPU ook wel weer goed zitten! 🙂

  • Hallo Pieter,

   8GB aan werkgeheugen is inderdaad meer als genoeg voor gaming.
   Je keuze voor een GeForce 1050TI als losse grafische kaart is een logische keuze.
   Ik weet helaas ook niet welk moederbord en voeding Medion heeft gebruikt, dit vermelden ze nergens.

 17. Twee vragen.
  De eerste is een soortgelijke vraag als Van Loon. Ik wil graag video’s bewerken met Magix VdL 2016 Premium. Heeft de PC daarvoor genoeg verwerkingssnelheid in huis?
  Daarnaast heeft mijn oude Medion (5jr) een “inklikbare” backup schijf bovenop liggen. Erg handig voor het doorlopend maken van back-ups. Is een dergelijke back-up ook eenvoudig te realiseren op deze PC?

  • Hallo Jan van de Tonnekreek,

   Deze desktop is geschikt om basis videobewerking op uit te voeren.
   De Core i3 is niet supersnel, dus je zal af en toe wel even moeten wachten.
   Als hobby gebruik zal dat niet erg zijn.
   Maar doe je iedere week aan videobewerking dan is een wat snellere computer met een Core i5 of Core i7 een logische keuze.

   Het systeem waar je op doelt aan de bovenkant van de kast heeft de Medion niet meer.
   Hetzelfde is wel te realiseren door de hot swap wisselslede aan de voorkant.
   Hierin kan je, ook op het moment dat de computer aan staat een SATA harde schijf in of uit de computer halen.
   Met software, en ik weet niet of die bij de computer wordt geleverd, kan je instellen dat er een back-up naar deze schijf wordt gemaakt.

 18. Mijn 10 jaar oude Medion pc begint iets ouderwets te worden en de nieuwe pc (22 febr) lijkt mij een prima vervanger. Ik gebruik een 19inch Medion wide screen LCD-TFT Monitor van de dezelfde leeftijd.
  Kan ik dit beeldcherm nog gaan gebruiken bij die nieuwe pc?

  • Hallo Theo van der Ent,

   Je vermeld helaas niet welke aansluiting je LCD-TFT monitor heeft.
   Maar deze desktop ondersteund HDMI en Displaypoort.
   Het kan zijn dat je monitor een DVI of VGA aansluiting heeft.
   Met een DVI aansluiting zou je met een verloopstuk naar HDMI de monitor wel kunnen gebruiken.
   Heeft je monitor HDMI of displaypoort, dan kan je hem zo aansluiten met de desbetreffende kabel.

  • Hallo B.M.A,

   Dit is zeker mogelijk. Dat is juist het voordeel van een desktop computer.
   Ik weet alleen niet hoeveel PCI-express sloten er vrij zijn.
   Dus ik weet niet of je naast een grafische kaart ook een TV-kaart in de desktop kan plaatsen.
   Als je al deze extra onderdelen erin wilt plaatsen heb je zeker een andere voeding nodig.
   Medion heeft logischerwijs geen voeding plaatst die zoveel vermogen kan geven.

  • Hallo Timo,

   Alle grafische kaarten die je in de winkels kan vinden.
   En dat zijn bijna allemaal grafische kaarten met een PCI-express aansluiting.
   Denk er wel om dat je de garantiezegel moet verbreken om de grafische kaart in de desktop te plaatsen.
   Ook de voeding zal je mogelijk moeten vervangen door de extra vermogen die de grafische kaart nodig heeft.
   De voeding zal mogelijk te zwak zijn voor het geven van extra vermogen aan de grafische kaart.

 19. L.s.,

  Drie vragen:
  Kan ik met deze pc ook videos van mijn video camera laden en op dvd branden en kan ik ze bewerken met het programma van lenov.
  Dank en vriendelijke groet,
  B. van Loon

  • Hallo B. van Loon,

   Als het een digitale camera betreft heeft deze vast een USB-aansluiting of SD-kaartjes waar de videobestanden op staan.
   Deze kan je in elke computer inladen en bewerkingen in jou favoriete programma’s zoals die van Lenovo.
   Ook het branden op DVD is geen probleem door de ingebouwde DVD-brander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: