Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen Medion Akoya S6112T Core i3 notebook bij ALDI (6 november 2013)

Medion Akoya S6112T Core i3 notebook bij ALDI (6 november 2013)

0
MEDION AKOYA S6212T (MD 99270)

Vanaf 6 november 2013 heeft de ALDI supermarkt weer een notebook in de aanbieding. Het is een notebook van €499,- van de Duitse fabrikant Medion waar ALDI altijd computerartikelen van verkoopt.

Het betreft de Medion Akoya S6112T notebook met een 15.6 inch touchscreen. Of is het de S6212T? De ALDI folder, website en de Medion website spreken elkaar erin tegen. Wat wel duidelijk is, is dat het beeldscherm aanraakgevoelig is en dat het beeldscherm 300 graden achterover te klappen is. Op deze manier ligt het toetsenbord op tafel is het het beeldscherm, net zoals bij een tablet met de vingers te gebruiken. De notebook wordt geleverd met de nieuwste Windows, namelijk 8.1.

Processor: Intel Core i3-4010U

Intel Core i3-4010U met een kloksnelheid van 1.7GHz met HyperThreading

De processor is een belangrijk onderdelen van een computer en bepaald voor een heel groot deel de snelheid van de computer. Deze Medion notebook is voorzien van een nieuwe 4de generatie Intel Core i3 processor die enkele maanden geleden is uitgekomen, de Haswell processoren. Dit is te zien aan het getal 4 4 in de processornaam. Achteraan de processornaam staat de letter U. Dit betekend Ultra Low Voltage, en vertelt dat de processor werkt op een lage spanning dan een normale processor in een desktop computer. Hierdoor is de processor erg zuinig is met stroom. Doordat de processor zuinig met stroom omgaat zal de notebook lang zonder netspanning kunnen werken. Om deze processor zuinig te laten werken heeft Intel de kloksnelheid van deze processor verlaagt naar 1.7GHz, en dat is zeker niet snel te noemen. Deze processor moet daarom ook gezien worden als een instapmodel en dat mag je ook verwachten voor een prijs van €500,-.

Meer informatie over de nieuwe 4de generatie Intel Core i Haswell processoren vind u op: 4de generatie Intel Core i processoren Haswell (2013)

Beeldscherm: 15.6″ met 1366 bij 768 pixels

medion_S6212T_300graden
15.6″ breedbeeldscherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels met mogelijkheid tot 300 graden draaien

Het beeldscherm is aanraakgevoelig, dat betekend u de notebook met u vingers kunt gebruiken. In combinatie met Windows 8.1 is dat prima te gebruiken tijden het surfen, foto’s bekijken en het typen van korte berichten. Wanneer u dit vaak doet dan kunt u het toetsenbord 300 graden naar achter klappen en gebruikt u het toetsenbord als standaard. Uit diverse ervaringen die te vinden op het internet, blijkt deze stand toch niet zo handig te zijn als het lijkt. De beeldscherm blijkt in deze stand erg onstabiel en meebewegend te zijn en moet je voorzichtig op het beeldscherm drukken.

Het zou fijner zijn geweest als het beeldscherm 360 graden kon draaien. Dan had je hem als tablet kunnen gebruiken. Niet dat dat ook fijn zal zijn geweest, want deze notebook weegt 2.6Kg. Ter vergelijking en normale tablet weegt nog geen kilo.

De grafische prestaties van deze notebook zijn prima. Door het plaatsten van de nieuwe 4de generatie Intel Core i3 processor heeft deze notebook een prima grafische rekenchip, namelijk de Intel HD Graphics 4400.

Opslagruimte: 500GB op een SSHD

500 GB hybride SSD met 8 GB flashgeheugen
De notebook beschikt over een nieuwe vorm van opslagruimte, namelijk een SSHD schijf. Dit is een combinatie van een normale hardeschijf en een snelle SSD schijf met flash geheugenchips. In de hardeschijf is een kleine 8 GB aan flashgeheugen aangebracht waarin de data die naar de hardeschijf toegaat als eerste wordt opgeslagen. Eigenlijk een soort cache (buffer) dus eigenlijk. De prestaties van een SSHD schijf zijn stukken beter als een normale hardeschijf maar niet zo goed als een echte SSD. U kunt bijvoorbeeld geen Windows op deze 8GB flash geheugen installeren, wat de snelheid wel aanzienlijk zal verbeteren. De SSHD bepaald zelf welke data er op de flash geheugen komt staan.

Meer weten over wat een SSHD is en hoe hij werkt? Lees dan het volgende artikel: Wat is een SSHD (Solid-state hybrid drive)?

Werkgeheugen: 4GB

4 GB werkgeheugen
4GB werkgeheugen is een prima hoeveelheid voor een notebook met een instap processor. Meer zou wenselijk zijn geweest om Windows 8.1 soepel te laten draaien.

Overige

Aansluitingen: HDMI, USB 3.0, multikaartlezer
Draadloze aansluitngen: WiFi b/g/n, Bluetooth 4.0
Optische drivers: CD-/DVD-brander in wisselstation
Extra’s: webcam en microfoon

Conclusie

Een prima instap notebook voor mensen die kennis willen maken met een aanraakgevoelig scherm. Ben je al in het bezit van een tablet, of heb je niks met een aanraakgevoelig scherm dan is het zeker waard om eens verder te kijken. Voor rond de €500,- zijn er betere notebook te verkrijgen (betere processor of meer werkgeheugen) zonder aanraakgevoelig scherm en de mogelijkheid tot het 300 graden draaien van het beeldscherm.

Heeft u deze aanbieding gemist? Dan kunt u een Medion notebook ook aanschaffen via de Medion Webshop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: