Home Computer aanbiedingen Medion desktop bij de Gamma (superzondag 30 november 2014)

Medion desktop bij de Gamma (superzondag 30 november 2014)

3
Medion Intel Celeron j1800 bij de Gamma

Zondag 30 november 2014 verkoopt de Gamma een desktop computer van Medion voor een prijs van €329.-. De Gamma desktop heeft een Intel Celeron J1800 processor, 4GB werkgeheugen en een 750GB hardeschijf. Voor wie niet teveel wil betalen voor een budget computer is dat een zeer leuke prijs.

Maar is deze budget Medion computer echt zo goedkoop bij Gamma? Moet u zondag 30 november voor de deur liggen bij de Gamma om deze aanbieding niet te hoeven missen?

In dit artikel leg ik uit wat u van deze Medion computer bij de Gamma mag verwachten en of u zondag naar de Gamma moet.

Specificaties Gamma Medion Desktop

Door het ontbreken van het Medion modelnummer in de Gamma folder heb ik niet alle specificaties maar de volgende onderdelen en eigenschappen heeft de Medion desktop wel:

Processor: Intel Celeron j1800 processor (2.41GHz)
Werkgeheugen: 4GB
Opslagapparaat: Hardeschijf van 750GB
Grafische kaart: Intel HD Graphics op de processor
Optische opslag: CD/DVD brander
Aansluitingen: 4x USB 2.0 – 1x USB 3.0 –  Multikaartlezer
Besturingssysteem: Windows 8.1
Extra: USB-muis – USB toetsenbord – Medion dockingstation 3 met USB 3.0

Processor: Intel Celeron J1800 processor

Intel Celeron Dual CoreVoor een prijs van rond de €300,- kan je niet veel verwachten. Het is daarom ook logisch dat deze Medion desktop is voorzien van een goedkope processor. Het betreft een budget processor. De Intel Celeron j1800 processor. Deze Celeron processoren zijn de minst presterende processoren die er zijn voor desktop computers. Voor computergebruik als internetten, e-mailen en kantoorgerelateerde taken voordoet deze processor prima en is het ook zonde om uw geld extra uit te geven aan de duurdere Core processoren. Maakt u veelvuldig gebruik van de computer dat is het wel aan te raden om ongeveer €100,- extra neer te leggen voor een snellere Intel Pentium of Intel Core i3 processor.

In deze Medion desktop zit de Intel Celeron j1800 processor met 2 processorkernen (dual-core) met een kloksnelheid van 2.41GHz. Om een beeld te geven van welke prestaties u van deze Intel Celeron j1800 kunt verwachten laat ik u de PassMark prestatiescores zien. Samen met de goedkoopste Intel Core i3 processor die u voor €100,- in de diverse computerwinkels los kunt kopen.

Processor Punten
Intel Celeron j1800 1048
Intel Core i3 4130 4801

Een Intel Core i3 4130 (de goedkoopste Core i3 processor) is zeker 4x zo snel. Nu zal dat in de praktijk niet altijd zo zijn. Dit zijn theoretische scores, maar geeft wel een goed beeld in prestatie verschil. U kunt verwachten dat u soms even moet wachten bij voorbeeld het opstarten van uw internet browser of uw tekstverwerkingsprogramma. Wilt u dit niet dat is deze computer niet voor u geschikt.

Werkgeheugen: 4GB

4GB werkgeheugen is voor een systeem als dit prima. Vaak leest u dat ik graag 8GB werkgeheugen zie in een desktop computer. Maar een desktop met een budget processor en deze prijs is dat redelijk te noemen. Meer werkgeheugen zal het systeem wel iets sneller maken, maar de processor zal altijd de beperkende factor zijn in de snelheid van de computer.

Grafische kaart: Intel HD Graphics

Eigenlijk spreken we hier niet over een grafische kaart maar over een grafische chip die in de processor is meegebakken en hierdoor ook grafische games kan weergeven. Hier moet u alleen helemaal niks van verwachten. Games spelen kan dus wel, maar dan moet u dit wel doen op een lagere resolutie en met alle grafische instellingen op laag wil je fatsoenlijk kunnen gamen.

Opslagapparaat: 750GB hardeschijf

Hard Disk Drive ook wel Harde Schijf genoemdDe opslagruimte die deze desktop biedt op de hardeschijf is eigenlijk zo gek nog niet. Een hardeschijf van 500GB had ik eerder verwacht in een budget systeem als deze.

Voor mensen die de computer niet veel gebruiken, en daar is deze desktop computer ook voor bedoelt. Zullen meer dan genoeg hebben aan de 750GB die de hardeschijf heeft en zullen moeite hebben deze nooit vol te krijgen. Mocht dit wel gebeuren, dan is de opslagruimte altijd nog gemakkelijk uit te breiden met een externe hardeschijf met een USB (3.0) aansluiting.

Conclusie: Naar de Gamma superzondag of niet?

Voor €329.- krijg je bij de Gamma een prima budget computer waar simpele computertaken prima op gedaan kunnen worden. Maar voor mensen die voor deze prijs een computer zoeken zijn er betere alternatieven te vinden. Zo vond ik na even kort zoeken op het internet de volgende twee desktop computers, zonder actiekorting met een goedkopere prijs en met betere specificaties!

Mediamarkt: Medion E5028 D

Bij de MediaMarkt vond ik de Medion E5028 D voor €299,-

De specificaties van deze desktop is bijna helemaal gelijk aan die van de Gamma. Dezelfde Intel Celeron J1800 processor,  4GB werkgeheugen en de Intel HD Graphics grafische chip. De hardeschijf is 250GB groter en is 1TB. Daarnaast is de prijs €30,- goedkoper dan bij de Gamma.

Medion webshop: Medion Life PC E5022 D

En in de webshop van Medion vond ik de nieuwe Medion Life PC E5022 D voor €269,- (excl. €7.95 verzendkosten)

Ook bij deze computer zijn de specificaties bijna gelijk aan die van de Gamma. Alleen is de desktop voorzien van een iets nieuwere en snellere Intel Celeron J1900 Processor maar is de hardeschijf wel kleiner, namelijk 500GB ipv. 750GB bij de Gamma. De prijs is (samen met de verzendkosten) wel €52,- goedkoper dan bij de Gamma. En voor de prijs van rond de €52,- zijn er genoeg externe USB 3.0 hardeschijven van 1TB te vinden. Bijvoorbeeld de goed beoordeelde Seagate Expansion Portable 1TB bij MyCom en BOL.com.

Kortom, het is zondag niet nodig om naar de Gamma te gaan voor deze Medion Desktop aanbieding. Maar bespaar geld bij de MediaMarkt of de Medion Webshop.

3 REACTIES

 1. Ik heb deze pc dus ook gekocht,omdat mijn oude pc al 4 jaar oud was.
  Nieuwe pc en scherm aangesloten en ben er vol trots achter gaan zitten.
  Wat schetste mijn verbazing.de computer is erg traag op internet en heeft moeite met het openen van 3 pagina’s of meer.Games spelen is erg traag en het beeld vertoond pixels.
  Ik heb toen mijn gforce kaart uit de oude pc gehaald en in de nieuwe pc geplaatst.
  Tot mijn verbazing zat er in de nieuwe pc ook maar 1 slot op het moederbord,waardoor ik dus ook draadloos internet is uitgesloten.
  Maarja de gforce kaart erin,word deze niet geaccepteerd door windows 10.
  Dus al met al een slechte aankoop geweest.En als u ook maar iets kleins verwacht van een pc zal ik u deze pc ten strengste afraden,aangezien deze nergens voor is geschikt.

 2. Ik ben vandaag [zaterdag 29 nov.] naar de GAMMA gegaan om te kijken of de Medion er al was.
  Wat schetst mijn verbazing…? De medion kon ik nu al kopen en het betrof zelfs de Medion Life E5028D met 1TB geheugen…dus de hierboven beschreven duurdere met betere specificatie’s Medion.
  Direct het hele setje gekocht incl. beeldscherm en ook nog korting gekregen met de Gamma klantenkaart.
  Totaal was ik 309 euro kwijt! Na een paar dagen zoeken op internet kon ik niet voordeliger met dit setje qua prijs/kwaliteit verhouding.

  Achteraf gaat het verhaal hierboven niet op….dus wel naar de Gamma Zondag!!!!!

 3. Prima artikel, de Gamma is m.i voor iemand die een complete budget-pc zoekt een betere optie dan de genoemde alternatieven (ik ga er in mijn voorbeeld dus voor het gemak vanuit dat iemand een pc met monitor koopt).

  Voor 339,- krijg je er bij de Gamma zondag een LG 19.5″ monitor bij. En een toetsenbord/muis dus geen extra kosten. En compleet met USB 3.0 en Windows 8.

  Tel een simpele muismat erbij en je bent voor 345,- helemaal klaar 🙂

  Ik zie Medion en LG als betrouwbare A-merken die al jaren bestaan dus je koopt dus geen Okidokie “rammelkast” en B-merk monitor.

  Volgens mij is een dergelijke A-merk budget-configuratie inclusief (!) 19.5″ monitor voor een lagere prijs online niet te vinden.

  De totale setprijs is absurd laag voor iemand die alledaagse dingen op een pc doet.

  Zoek je een pc met monitor in het lage segment dan adviseer ik om zaterdag “voorwerk” te doen (persoonlijk naar de Gamma gaan om te informeren naar de hoeveelheid pc’s die zullen worden aangeboden) en zondag vroeg uit de veren te gaan.

  Succes 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: