Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen Netbook 44cm / 17.3″ bij de ALDI (30 januari 2010)

Netbook 44cm / 17.3″ bij de ALDI (30 januari 2010)

3
Netbook van de ALDI op 30 januari 2010

Zaterdag 30 januari 2010 heeft ALDI een netbook van 44cm / 17.3″ in de aanbieding voor €599,-. Het gaat om een netbook van Medion AKOYA p7614 (MD 98190)

De specificaties van het apparaat zijn als volgt:

 • Intel® Pentium® T4500 processor, 2.30GHz, 800 MHz FSB
 • 500 GB harde schijf
 • 4 GB RAM
 • 44 cm/17.3” LED backlight scherm
 • 16:9 breedbeeld
 • 1600 x 900 HD+ resolutie
 • MultiTOUCHpad: intuïtief met uw vingers scrollen, zoomen of draaien van beelden
 • WLAN en Gigabit LAN
 • Multi-kaartlezer
 • DVD/CD brander
 • Inclusief softwarepakket

Het eerste wat opvalt is dat de computer wordt aangeprijsd als een netbook. Toch klopt dit niet, deze computer bevat een DVD/CD brander en een groot breedbeeld scherm. Deze onderdelen zitten niet in een netbook. De computer van de ALDI is eigenlijk een notebook.

Update: Aldi heeft deze fout ook gezien en heeft het aangepast.

Processor
De processor die in deze netbook is gezet is de nieuwe Intel Pentium T4500. De snelheid van deze processor is 2.30GHz, niet 2.93GHz zoals in de ALDI advertentie wordt vermeld. Een goede processor voor een netbook maar door zijn kleine tijdelijke geheugen (cache) van 1MB levert hij geen geweldige prestaties.

Grafische kaart
Hoewel er niks over in de advertentie wordt genoemd bezit de netbook de Nvidia GeForce G210M chip. De nieuwste generatie grafische chips die Nvidia onlangs heeft gepresenteerd. Helaas is de G210M wel de traagste van deze generatie. Hij beschikt over 16 shaderprocessors en 256MB gddr3-geheugen op een 64bit-geheugenbus. Toch zijn de nieuwe spellen, uiteraard op de laagste instellingen prima te spelen.

Een goede aanschaf?
Deze notebook, want dat is het echt, is een prima aanschaf voor mensen die de computer willen gebruiken om mee te internetten, documenten willen opstellen en af en toe een spelletje spelen. Ga je voor snelheid en een optimale computer ervaring dan zal ik dit systeem ontraden.

Maar heeft de ALDI met deze Medion een mooie aantrekkelijke aanbieding waar u niet om heen kunt? Nee, dat vind ik niet. De CX700-064NL van MSI lijkt erg veel op dit systeem van Medion. Het bevat dezelfde componenten, afgezien van een gelijkwaardige grafische kaart van ATI. Bij diverse webshops is deze MSI CX700-064NL voor minder dan €599.- te koop.

Meer informatie is ook te vinden op DiskIdee.nl: http://www.diskidee.nl/2010/01/29/tussen-de-twee-in/

3 REACTIES

 1. Bedankt voor uw goede aanvulling. Acer heeft inderdaad geen goede reputatie wat betreft klachtenafhandeling. Daarnaast is het wel eerlijk om te zeggen dat Acer de meeste notebooks verkoopt tov. andere merken in Nederland. Kan helaas kan ik de bron niet meer vinden van deze informatie.

  Medion heeft inderdaad een betere reputatie wat betreft service, deze garantie is inderdaad zoals u zegt 3 jaar als je een Medion computer koopt bij de ALDI. Koop je een computer van Medion in hun online shop dan is het maar 1 of 2 jaar.

  Van MSI hoor ik weinig slechte geluiden waardoor ik dit ook een goed alternatief vond. De garantie van MSI is 2 jaar.

 2. Bij de vergelijking van de Medion laptop met de MSI vergeet u volgens
  mij een belangrijk punt nl de service:

  Aldi geeft nl 3 jaar garantie en Medion staat goed aangeschreven
  ivm klachtenafhandeling . Daar schort het bij andere merken nogal aan
  zoals o.a Acer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: