Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen Pentium P6000 notebook bij Aldi (25 september 2010)

Pentium P6000 notebook bij Aldi (25 september 2010)

11

Zaterdag 25 september 2010 heeft de ALDI supermarkt een 15,6″ notebook in de aanbieding voor €599.-. De notebook is voorzien van een nieuwe Intel Pentium P6000 processor die in het tweede kwartaal van dit jaar is uitgekomen. Uiteraard betreft het een notebook van Medion, namelijk de Akoya E6214 (MD 98430)

De specificaties van deze Akoya E6214 (MD 98430) notebook zijn als volgt:

 • Intel Pentium P6000 processor (1.86 Ghz)
 • Intel HD-Grapics
 • 4GB DDR3 SDRAM werkgeheugen
 • 500GB harde schijf
 • CD/DVD-brander
 • Gigabit netwerk
 • Draadloos netwerk
 • 1.3 Mp webcam
 • 15.6 inch (40cm) beeldscherm met LED verlichting
 • Beeldscherm resolutie van 1366×768 pixels
 • Gewicht: 2.9 Kg
 • Windows 7 Home Premium

Intel Pentium P6000 processor

Intel Pentium met 2 van de 5 sterrenZoals gezegd bevat de Akoya E6214 (MD 98430) notebook een nieuwe Pentium processor. Zoals eerder op onze website vermeld, is de Pentium processor niet meer de krachtpatser zoals deze vroeger was. Intel geeft deze processor daarom ook maar 2 van de 5 sterren.  Dit betekend dat de processor prima geschikt is voor alledaags gebruik. Internetten, e-mailen, documenten op stellen gaan meer dan prima met deze processor.

Gaat u deze notebook vaak en intensief gebruiken dan is snelheid toch vaak wel een vereiste. Deze processor is dan minder geschikt om in je notebook te hebben. Het tegelijk open hebben staan van meerdere schermen is voor deze processor namelijk lastig. De Intel Pentium P6000 beschikt namelijk niet over Turboboost en Hyper-Threading die zorgen voor een snelle rekenkracht bij meerdere processen.

Intel HD-Graphics

Met de Intel HD-Graphics wordt de videokaart bedoelt die zorgt voor het beeld op het beeldscherm. Deze videokaart is ingebouwd in de P6000 processor. De prestaties van deze videochip zijn prima te noemen voor normaal gebruik, waar de processor ook bedoelt is. Alle mooie visuele effecten die in Windows 7 mogelijk zijn, zoals doorzichtigheid, laat deze videochip prima zien. Ook het bekijken van DVD’s en HD video is geen probleem. Bij het spelen van 3D games is dit anders, daar is deze videochip minder geschikt voor. Hiervoor kunt u beter kiezen voor een notebook met een losse videokaart met een Nvidia of ATI/AMD chip.

15.6 inch beeldscherm

De notebook heeft een 15.6 inch (=40cm) beeldscherm, dat is normaal formaat voor een notebook. Kleine LEDs zorgen voor het licht en dat maakt dit beeldscherm energiezuinig. De resolutie van het scherm is 1366 bij768 pixels, dat is een breedbeeld formaat.

Geheugen, harde schijf en brander

4GB werkgeheugen is meer dan genoeg voor deze notebook. 3GB zou namelijk ook prima zijn geweest in combincatie met de processor. Mogelijk zorgt de 1Gb extra voor wat meer presaties bij het open hebben staan van meerdere schermen. Ook de 500GB hardeschijfruimte voor in een notebook is zeer netjes te noemen. Blijkt u toch te weinig ruimte te hebben om al uw bestanden op te slaan, dan is de notebook voorzien van USB en eSATA aansluitingen om eventuele externe harde schijven erop aan te sluiten.

Wat eigenlijk niet kan ontbreken op een notebook is een CD/DVD-brander waarmee CD’s en DVD’s mee gelezen, maar ook beschreven kunnen worden. Erg handig bij het bijvoorbeeld maken van een back-up. Als software levert ALDI het programma CyberLink Power2Go mee waarmee u zonder problemen CD’s en DVD mee kan maken.

Netwerk mogelijkheden

De Akoya E6214 (MD 98430) notebook kan zonder problemen aan uw netwerk of internet verbonden worden. De notebook beschikt namelijk over een gigabit netwerkaansluiting en ook draadloos netwerk is aanwezig.

Conclusie

De ALDI heeft 25 september 2010 een erg mooie notebook in de aanbieding die zeer geschikt is voor mensen die opzoek zijn naar een notebook voor normaal internet en kantoor gebruik. Hoelang deze notebook zonder netstroom kan is onduidelijk. Medion meldt bij de Akoya E6214 (MD 98430) notebook dat er een 8-cellige accu wordt geleverd (6-cellig is tegenwoordig normaal). Dit kan betekenen dat deze notebook beste een langere accu werktijd heeft. Door het missen van ervaringen van deze notebook is dat nog lastig te zeggen.

De prijs van €599 is voor deze notebook niet erg scherp te noemen. Bij de Mediamarkt is deze week (dus niet volgende week als de ALDI netbook in een aanbieding is) voor het zelfde geld een Intel Core i5 netbook te koop. Deze levert veel betere prestaties voor dezelfde prijs. Daar tegenover staat dat deze accu sneller leeg zal zijn.

Mochten uw ogen zijn gevallen op deze mooie ALDI notebook dan kunt u zonder zorgen tot aankoop overgaan. Mocht u nog vragen of meer informatie willen hebben, dan kunt u dat hieronder achter laten.

11 REACTIES

 1. Leuke vergelijking met de laptop bij de MediaMarkt maar dat betreft een op=op aanbieding (restpartij) en was al uitverkocht voor ie op de folder kwam..

 2. Met veel interesse heb ik dit stuk door zitten lezen. Ik twijfel namelijk ook tussen de laptop van media markt of die van de Aldi. Ik lees dat ze intern hetzelfde zijn? Maar de Medio van Aldi heeft toch een Intel P6000 processor terwijl de HP van Media Markt een Intel Core i5-560m heeft? Welke kunt u aanraden?!

  • Inderdaad, de HP G26 heeft een Intel Core i5-560m processor. Dat is een serieus snellere processor dan de Intel Pentium P6000. Voor de rest zijn de notebooks identiek aan elkaar. Mijn voorkeur zou uit gaan naar de notebook van de MediaMarkt door de snellere en krachtigere processor. Daar tegenover staan wel weer dat de garantietermijn bij de MediaMarkt korter is dan bij de Aldi.

   Uiteraard heeft Medion ook snellre notebooks in hun assortiment. Alleen de Aldi verkoopt alleen op bepaalde momenten een computers van Medion. Het is soms inderdaad even wachten op een ander geschikte computer die bij uw wensen past.

 3. Medion heeft ook snellere notebooks te koop. Eerder dit jaar was er daarvan een te koop bij de Aldi. in Belgie, de Medion Akoya E6214 (MD98330) voor een lagere prijs (549 euro) en nu ook bij The Phone House voor 599 euro de Medion Akoya E6215 met Intel-Core i5 processor! Zijn dat geen modernere en betere notebooks en doe ik met de aanschaf van de huidige aanbieding geen stap terug? In dat geval is het wellicht wijzer te wachten op een aanbieding later dit jaar?

 4. De Medion Akoya E6214 (MD 98430) heeft volgende de website van Medion inderdaad geen draadloos Bluetooth communicatie mogelijkheid aan boord.

  Als u bijvoorbeeld een telefoon heeft waarmee u met Bluetooth mee wilt communiceren dan is dat inderdaad een gemis.

 5. Het betreft inderdaad de HP notebook met typenummer G62.
  Deze is te vinden op de achterkant van de MediaMarkt folder.

  Qua hardware (afgezien van de processor) is deze notebook identiek aan die van de Medion notebook. Alleen de vormgeving en de kleur is wat anders.
  Garantie is wel een duidelijk verschil, Medion heeft via de Aldi standaard 3 jaar garantie. Bij aankopen bij Mediamarkt is dat vaak 1 tot maximaal 2 jaar. Uiteraard kan je extra garantie erbij kopen.

 6. Super review.

  Welke computer bedoel je precies bij Media Markt? Deze misschien?

  HP G62-B09ED
  Processor type: Intel Core i5-460M (2.53 GHz)
  RAM: 4 GB werkgeheugen,
  Grafische kaart: Intel HD
  500 GB hardeschijf

  (reactie aangepast door beheerder)

 7. Mijn vraag is deze, wij willen de Aldi medion aankopen.
  Maar u geeft ook aan dat mediamarkt ook een aanbieding heeft. Wat is daar het merk van en type?
  Ik kan hem niet vinden bij mediamarkt vandaar.
  En zijn er veel verschillen dan bij de aldi aanbieding?
  Hoor graag van u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: