Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen SSD PC bij ALDI (27 november 2013)

SSD PC bij ALDI (27 november 2013)

6
SSD PC Aldi (27 november 2013)

Vanaf woensdag 27 november 2013 heeft de ALDI een desktop computer in de aanbieding met een prijs van €599,-. De SSD PC zoals de ALDI hem noemt heeft genoeg in huis om hem te zien als een echte gezinscomputers. De desktop computer heeft een extra grafische kaart om er ook games op te spelen en snel mee te werken door het gebruik van een nieuwe processor (Intel Core i5-4440) en een snelle (128GB) SSD opslagapparaat.
In dit artikel bespreek ik wat u kunt verwachten van deze ALDI SSD PC en of u voor de deur moet gaan liggen woensdag. De computer aanbiedingen van de ALDI zijn per filiaal namelijk vaak snel uitverkocht.

Medion Akoya MD 8873 (P5245 D)

Hoewel de ALDI het nergens meldt in hun folder of website betreft het een computer van het merk Medion, de Medion Akoya MD 8873 (P5245 D). Medion heeft zelf wel een website gemaakt voor deze desktop computer waarop alle informatie over de computer te vinden is. http://aldi.medion.com/md8873/nl/ Op deze website vond ik de volgende specificaties.

Processor: Intel Core i5-4440

4de generate Intel Core i5De SSD PC is voorzien van een gloednieuwe nieuwe processor, de vierde generatie Intel Core i5. Deze processor is nog maar een paar maanden verkrijgbaar en draait op 3.1Ghz en kan, als het nodig is, extra snel zijn werk doen op 3.3Ghz door de Turboboost techniek. De processor beschikt over 4 processorkernen wat zorgt voor prima prestaties wat je tegenwoordig van een computer verwacht. Deze processor is daarom prima te noemen voor een goede familie computer.  Meer informatie over deze 4de generatie Intel Core processoren vind u in het artikel: 4de generatie Intel Core i processoren Haswell (2013)

Grafische kaart: nVidia GeForce GT635

Om de computer beter te laten presteren bij het spelen van computergames is de computer voorzien van een extra grafische kaart, de nVidia GeForce GT635. Ook wederom een prima videokaart voor een familie computers. Hij niet de allersnelste kaart die te koop is, maar het is ook niet de slechts presteren. Een prima keuze in prijs/prestatie verhouding. De grafische kaart heeft een HDMI uitgang en een oude analoge VGA aansluiting. Een digitale DVI aansluiting ontbreekt. Dus kijk goed als u deze computer koopt of uw beeldscherm op deze computer aangesloten kan worden. Er zit bij deze desktop computer geen beeldscherm, alleen een muis en toetsenbord.

Werkgeheugen: 4GB

De hoeveelheid geheugen van 4GB is voldoende voor een computer als deze. Voor Windows 8.1 wordt vaak 6GB tot 8GB geadviseerd voor een goede gebruikerservaring. Als ik een minpunt aan deze computer zal moeten noemen is de hoeveelheid werkgeheugen. Laat u door dit punt niet afschrikken want het is een prima computer.

Opslagruimte: 128GB SSD

Het mooiste van deze Medion Akoya MD 8873 (P5245 D) is de SSD (Solid State Drive) die in deze computer zit. Door een SSD wordt een oude computer al en stuk sneller laat staan bij een snelle computer als deze met een SSD. Een SSD schijf kan zeer snel gegevens lezen en schijven en als Windows op deze schijf wordt geinstaleerd (en dat is zo), dan start Windows binnen een halve minuut op.

Een schijf van 128GB klinkt klein, maar voor een SSD is dat op dit moment niet het geval, daarom zit er nog een extra hardeschijf in de computer gebouwd waar u alle programma’s en bestanden op kunt slaan.

Opslagruimte: 1TB hardeschijf

Op deze grote normale hardeschijf kunt u alle foto’s, muziek, films en andere losse bestanden opslaan. De SSD gebruikt u alleen voor Windows en veel gebruikte programma die lekker snel op moeten starten. Bij het installeren van programma’s en games moet u dus goed kijken op welke schijf u het installeert. Als u alles op de SSD gaat installeren of opslaan zit de 128GB zo vol.

Overige zaken

De Medion Akoya MD 8873 (P5245 D) beschikt over een DVD-/CD-brander, de laatste draadloze wifi techniek N, een multikaartlezer waar u kleine geheugenkaart in kun plaatsen om te uit te lezen. Bijvoorbeeld een geheugenkaartje uit uw fotocamera. Uiteraard zit er een netwerkaansluiting op en een geluidskaart.

Aansluitingen voorzijde:
• Multikaartlezer
• 1 x USB 3.0
• 1 x USB 2.0
• 1 x Microfoon
• 1 x Hoofdtelefoon

Aansluitingen aan achterzijde:
• 4 x USB 2.0
• 1 x LAN (RJ-45) (netwerk aansluiting)
• 1 x HDMI (voor de monitor)
• 1 x D-Sub VGA (voor een oude analoge monitor)

Afmetingen (B x H x D):  18 x 38 x 41,5 cm
Gewicht: ca. 9 kg

De sluitingen zijn vrij compleet. Alleen dat de computer maar beschikt over één USB 3.0 aansluiting  is karig te noemen.De meeste computer die nu verkocht worden met de nieuwste hardware beschikken over 4 aansluitingen.

USB 3.0 zal de komende jaren de aansluiting worden om externe apparaten mee aan te sluiten. Mocht u hier geen gebruik van maken en is één aansluiting voor u genoeg dan is dit een punt om te verwaarlozen.

Conclusie

De Medion Akoya MD 8873 (P5245 D) is zoals eerder gezegd een prima gezinscomputer die voor veel mensen niet kan teleurstellen. De Intel Core i5 procressor is een prima keuze voor iedereen die nu opzoek is naar een nieuwe computer. Het is niet de snelste processor maar wel goed genoeg voor de meeste mensen en vaak te goed voor mensen die alleen internetten en documenten opstellen.

De grafische kaart zorgt voor extra kracht bij het spelen van games en de SSD zorgt ervoor dat de computer snel reageert bij het opstarten van Windows en programma’s die u op de SSD installeerd.

Kortom de Medion Akoya MD 8873 (P5245 D) is een goed uitgeruste mainstream computer die met een prijs van €599,- als goede koop gezien kan worden. Voor de prijs van €599,- is op dit moment nog nergens een nieuwe Intel Core i5 processor met een SSD schijf te koop. Dus dat wordt woensdag vroeg uit de veren. Grijpt u toch mis dan is het misschien verstandig om eens te kijken op de Webshop van Medion waar u ook soortgelijke computers kunt kopen.

6 REACTIES

 1. De pc gebruikt een UEFI-BIOS waardoor met de standaard instellingen geen CDs of DVDs gelezen worden – zelfs niet de meegeleverde Windows 8.1 recovery CD. Na wat experimenteren (de Medion helpdesk had een pratende maar niet luisterende man die na “OS Select” wijzigen direct de verbinding verbrak) heb ik uiteindelijk de BIOS instellingen gevonden om eventueel Linux, Win7, een restore recovery CD of de Windows 8.1 recovery CD te starten:

  BIOS aanwijzingen voor Aldi Akoya P5245D (MD 8873) met American Megatrends UEFI-BIOS V2.16.1240 met Aptio Setup Utility

  Boot van DVD of CD:

  1. Enter BIOS via del-toets
  2. Tab Advanced> OS Configuration> OS Select [WIN8] –> [WIN7/Other OS]
  Hierbij wijzigt zich de rest van de tab pagina: item CMS parameters verschijnt
  3. Tab Advanced> OS Configuration> CMS parameters > Boot Option Filter [Legacy Only] –> [UEFI and Legacy]
  4. Tab Advanced> Advanced Chipset Setup> SATA mode [AHCI] –> [IDE]
  5. Tab Boot > Boot Option #1 [USB key] –> [CD/DVD]
  6. Tab Save & Exit > Save changes and exit (dit kan ook door F10-toets in te drukken)

  Boot van Windows 8.1 recovery CD:
  1. Enter BIOS via del-toets
  2. Tab Boot > Boot Option #1 [USB key] –> [CD/DVD]
  3. Tab Security > Secure Boot Menu > Secure Boot Support [Enabled] –> [Disabled]
  4. Tab Save & Exit > Save changes and exit (dit kan ook door F10-toets in te drukken)

  Herstellen van opstarten van Windows 8.1

  1. Maak alle bovenstaande wijzigingen ongedaan

 2. Medion gebruikt Microstar moederborden.
  Speciaal voor Medion gemaakt.
  De MD 8873 heeft 2 slots voor max 4 Gig RAM per slot
  en wordt geleverd met 2 Samsung 2 Gig RAM.
  1 PCIe slot vrij als de nVidia GeForce GT635 is gebruikt.
  De pc is dankzij de Toshiba 128 Gig SSD supersnel.

 3. Ik vind het belangrijk om Ram-geheugen toe te kunnen voegen en om te weten of er PCI e sloten en andere sloten vrij zijn op het moederbord. Kunt u mij vertellen wat daaromtrend zo mogelijk is?

  • Helaas moet ik u teleur stellen. Ik weet ook niet of er nog vrije geheugenbankjes op het moederbord aanwezig zijn voor een eventuele uitbreiding. Ook over andere vrije sloten op het moederbord heeft Medion naar mijn weten nergens iets online staan.

  • Dat is zeker mogelijk. Deze grafische kaart heeft 1x HDMI- en 1x VGA aansluiting, deze kunt u beide tegelijk gebruiken. U moet dus één beeldscherm hebben die met HDMI aangesloten kan worden en één beeldscherm die met VGA aangesloten kan worden. Er zijn verloop stukjes verkrijgbaar die van een bepaalde aansluiting iets anders kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: