Home Computer kopen Exclusieve laptops bij Coolblue & MediaMarkt

Exclusieve laptops bij Coolblue & MediaMarkt

0
Exclusieve laptops bij Mediamarkt & Coolblue

Heb je een leuke laptop / notebook gezien bij de MediaMarkt of Coolblue die aan jou wensen voldoet? Dan heb je vast gekeken of dit model ook ergens anders te koop is. Je kan door het internet simpel zoeken bij andere winkels of ze deze draagbare computer goedkoper aanbieden. Het is je toen vast opgevallen dat jou gekozen model niet ergens anders te koop is. Dat is met een reden.

De consumentenbond heeft tussen maart 2017 en augustus 2017 onderzoek gedaan naar exclusieve modellen bij draagbare computers. Daar kwam uit dat 29% van de draagbare computer modellen maar bij één keten of organisatie te koop is. Bij de MediaMarkt en Coolblue kwam dit het meeste voor. In deze twee winkels is één op de 5  laptops alleen daar te koop. Bij ParadigitWehkamp, Bol.com en Expert komt dit bijna niet voor. Maar daar is het prijsverschil tussen de ‘normale’ modellen erg beperkt en loont het niet de moeite om te vergelijken.

Prijsgarantie & laptops op maat

Het idee achter deze exclusieve laptops is dat consumenten niet kunnen zeggen dat ze dit model ergens anders goedkoper kunnen kopen. Dit is namelijk niet mogelijk omdat het laptop model alleen in die winkel verkocht wordt. De MediaMarkt heeft, net zoals veel andere winkels een laagste prijsgarantie. Door extra exclusieve modellen kunnen deze zonder problemen roepen.

Geen winkel wil natuurlijk dat een concurrent onder de prijs gaat zitten. Hierdoor kan de MediaMarkt bijvoorbeeld ook altijd zeggen dat de MegaDeal die ze die week hebben de goedkoopste is. Andere winkels verkoopt dit model niet. Bij Coolblue zijn de exclusieve modellen vaak aangeprezen als Coolblue’s keuze.

PEAQ van MediaMarktEen andere reden is dat exclusieve laptops meer aan de behoefte voldoen aan de consument in Nederland. Een voorbeeld hiervan was dat Coolblue een paar jaar geleden als eerste laptops had met SSD’s. Coolblue liet deze dus speciaal maken voor Nederland.

Ook MediaMarkt doet dit dus en heeft zelfs een eigen huismerk ervoor bedacht: PEAQ computers van Mediamarkt.

Acer, Asus en HP 

Er bestaan vooral exclusieve modellen van de merken Acer, Asus en HP. Deze fabrikanten zijn bereid om voor winkels exclusieve modellen te maken. Dit kan simpel zijn door alleen een ander modelnummer op de verpakking te plaatsen. Maar een andere mogelijkheid is om de laptop te voorzien van andere onderdelen. Denk aan een ander opslagapparaat, hoeveelheid werkgeheugen, processoren of andere extra’s.

Geen hogere prijzen

Door de komst van meer exclusieve laptop modellen is de prijs van laptops niet gestegen, zo stelt de Consumentenbond. De prijzen van laptops in Nederland behoort in Europa nog steeds tot de laagste.  Toch heeft dit natuurlijk voordelen voor de winkels. Zo kunnen ze de prijzen toch wat hoger leggen. Klanten zullen toch niet om een lagere prijs vragen. Het vergelijken op prijs is hierdoor toch lastiger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: