Home Computer kopen PEAQ computers van Mediamarkt

PEAQ computers van Mediamarkt

5
PEAQ

Misschien heb je ze al wel gezien bij de MediaMarkt. Want sinds begin 2015 vind je in de Mediamarkt winkels een nieuw computermerk, PEAQ. Dit is een eigen computer huismerk van MediaMarkt en zal je dus ook alleen maar bij de MediaMarkt gaan vinden.

De PEAQ computers worden door Lenovo gemaakt. Levono is ook de fabrikant achter het merk Medion en de Medion Webshop. Lenovo verkoopt ook computers onder hun eigen naam, zoals bij de MediaMarkt. Lenovo is de grootste computerbouwer van de wereld.

Er zijn op dit moment verschillende PEAQ computers bij MediaMarkt te koop. Tablets, laptops, notebooks, all-in-one computers, desktop computers en ‘2-in-1’ hybride computers.

Waarom: een huismerk?

PEAQ van MediaMarktMediaMarkt is een groot Europees elektronica keten die al enkele huismerken heeft. Isy voor elektronische accessoires, Koenic voor witgoed en ok. voor goedkope huishoudelijke apparatuur. Daar komt dus nu een 4de bij, PEAQ voor computers.

De reden om voor de computer markt ook een huismerk te hebben heeft 2 belangrijke redenen.

Marge verhogen

Er wordt niet veel marge gemaakt op computers in de winkels. Om dit te verbeteren laat je A-merken huismerken voor je maken. Dit zie je immers ook in alle supermarkten. De producten zijn net zo goed al niet beter maar kosten een stuk minder. Dit komt veelal doordat huismerken geen marketing ondersteuning krijgen in de vorm van reclame op TV, internet, radio of kranten.

Beter assortiment

Het beste argument vind ik dat MediaMarkt precies computers kan maken waar de consument op zit te wachten. Waar de bekende A-merken die wel eens laten afweten. MediaMarkt weet precies aan de hand van de verkopen wat de consument wil en kan daarop de perfect computer maken in een bepaalde prijssegment.

Op dit moment heeft PEAQ 4 laptops in het prijssegment van €500-, tot €700,-. Standaard hebben deze 4 PEAQ laptops

 • Full HD: resolutie beeldscherm
 • SSHD: opslagapparaat
 • Snel WIFI AC draadloos netwerk

Dit zijn 3 zaken die je graag wilt hebben als je een laptop gaat kopen. Bij veel A-merk ontbreken wel een van deze zaken in het betaalbare prijssegment van €500,- tot €700,-. PEAQ gaat dat dus veranderen.

Meer informatie over waarom een computer huismerk voor de MarktMarkt interessant is wordt goed uitgelegd op Z24: Waarom Media Markt eigen laptops en tablets gaat verkopen

Garantie: 3 jaar garantie

GarantieAls MediaMarkt wil slagen met haar computer huismerk PEAQ dan moet de kwaliteit goed zijn.

Om dit vertrouwen bij de consument te winnen krijg je bij een PEAQ computer standaard 3 jaar garantie. Zonder hiervoor extra te moeten betalen. Dat is een jaar meer dan bij veel andere merken. Ook computers van het merk Medion die soms bij de ALDI supermarkt te koop zijn. Hebben 3 jaar garantie.

Review: Van de eerste PEAQ laptops

Op de website van Hardware.info hebben ze 4 PEAQ laptops besproken. Ze zijn er erg onder de indruk. Bekijk hiervoor hun video review hieronder.

Ook de consumentenbond is zeer te spreken over de PEAQ laptops en heeft er zelfs 2 direct als ‘Beste Koop’ April 2015 gegeven. Mocht je toevallig lid zijn van de consumentenbond. Dan kan je hier alle testresultaten van de 4 laptops terug vinden.

PEAQ kopen? Via MediaMarkt webshop

Ben je benieuwd welke PEAQ computers de MediaMarkt nu allemaal verkoopt? Kijk dan op de overzichtspagina van de MediaMarkt met alle PEAQ computers.

5 REACTIES

 1. Ik wil graag een All-in-One desktop kopen, de PEAQ PAO P1023 15 NL. Wanneer is deze weer leverbaar? En ze maken reclame over zonder kabels in het zicht maar je moet wel je toetsenbord en je muis met draad aansluiten. Klopt niet helemaal.

  • Hallo A. Smts,

   Ik weet niet of de PEAQ PAO P1023 15 NL nog weer terug komt. Sinds oktober 2015 is hij al uit de website van de MediaMarkt verdwenen.
   De PEAQ website vermeld hem nog wel. U zou eens contact op kunnen nemen met Peaq over de status van de PEAQ PAO P1023 15 NL.

   Als alternatief heb ik de Asus Zen AIO Pro Z220ICUK-GC019X voor u gevonden.
   Deze All-in-One heeft vergelijkbare specificaties (Core i5, 8GB werkgeheugen) en is op dit moment goed leverbaar bij verschillende winkels.
   Of hier een wel draadloos toetsenbord/muis bij zit heb ik zo niet goed kunnen zien.
   Ben met u eens dat ze dit duidelijker mogen aangeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: