Home Computer onderdelen Processor vergelijken met CPUBoss

Processor vergelijken met CPUBoss

2
Processor vergelijken met CPUBoss

Als je een nieuwe computer gaat kopen wil je natuurlijk een processor vergelijken met je huidige computer. Hoeveel sneller zal hij zijn? Of je wilt een processor vergelijken tussen twee aanbiedingen die je hebt gezien.

Zo zijn er verschillende redenen te vinden waarom je een processor zijn willen vergelijken.

Processor vergelijken: CPUBoss.com

Een handige website die ik zelf vaak gebruik om makkelijk en snel twee verschillende processoren te vergelijken op prestatie en andere eigenschappen is CPUBoss.com.

In het zoekscherm vul je twee processoren in en CPUBoss zal je daarna een overzicht geven van de verschillen tussen beide processoren.

Zoeken in CPUBossIk kan begrijpen dat niet voor iedereen duidelijk is wat de belangrijkste gegevens zijn die CPUBoss toont. En waarop je moet letten om een processor goed te kunnen vergelijken en te beoordelen.

Daarom de belangrijke punten waar je op kan letten bij het processor vergelijken.

Performance (Prestatie)

Bij performance worden de verschillende resultaten van benchmarks bij elkaar opgeteld en vergelijk met de prestaties van alle andere processoren. Dit getal loopt van 1 tot 10. Waarbij 10 de allersnelste processor is.

Bij deze processor vergelijking van prestaties wordt gekeken naar de gehele processor. Dus ook naar alle processorkernen als de processor meerdere heeft.

Single-core Performance (Enkele processorkern prestatie)

Bij deze prestatiescore wordt er gekeken naar de prestatie van één processorkern. Dit is ook een belangrijk gegeven omdat bij een processor niet altijd alle processorkernen tegelijk aan het werk zijn. En kan door Turbo Boost de processor sneller rekenen met één processorkern.

Power Consumption (Stroom verbruik)

Voor een desktop computer niet belangrijk, of je wilt een energiezuinige computer willen kopen. Maar het stroomverbruik is handig om te vergelijken als je een draagbare computer wilt kopen die lang zonder netspanning kan werken.

GeekBench & PassMark Benchmarks

Verder onderaan de pagina vind je onder Benchmarks een aan aantal interessante gegevens. Zo vind je het aantal punten van de GeekBench en de PassMark tests. Deze scores lopen van 0 tot de hoogste waarde van de snelste processor die er op dat moment is. Dit gaat puur om rekenkracht.

3D Mark 06 (CPU)

Ben je opzoek naar een processor die ook nog wel wat grafische prestaties heeft zodat het niet nodig is om een aparte grafische kaart te kopen. Dan is de 3D Mark 06 (CPU) score belangrijk. Deze geeft aan hoeveel kracht de processor heeft om grafische beelden te berekenen.

Sinds een aantal jaren hebben steeds meer processoren ook een iGPU ingebouwd waardoor ze ook in staat zijn 3D weer te geven zonder een grafische kaart.

Zie je geen 3D Mark 06 (CPU) score vermeld staan? Dan kan je er vanuit gaan dat de processor geen iGPU heeft en een aparte grafische kaart nodig heeft om 3D beelden te kunnen weergeven.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: