Home Computer soorten All-in-One Wat is een vaststaande computer?

Wat is een vaststaande computer?

0
Vaststaande computers

Een vaststaande computer is een computer die op een vaste plek staat. Je kan deze computers dus niet makkelijk meenemen. De computer heeft namelijk geen accu en moet met het stroom verbonden zijn om te kunnen werken. Het is dus het tegenovergestelde van een draagbare computer, denk aan een laptop of notebook.

Elke computer die op een vaste plek staat heeft vaak losse kabels waarmee de computer verbonden is met ander computerapparatuur. Denk voorbeeldbeeld aan de monitor om het beeld te laten zien. Vaak zijn vaststaande computer ook een stuk zwaarder.

In de loop der jaren zijn er verschillende vaststaande computers uitgekomen. Het begon met de voor iedereen wel bekende desktop computer. Een grote zware kast met een losse monitor en een hoop kabels.

Nieuwe vormen van een vaste computer zijn de nettop en de mini-desktop waarbij de kast van de computer zo klein is geworden als een groot dik boek. Hierbij is een losse monitor nog noodzakelijk.

Een ander soort vaststaande computer is de all-in-one computer. Waarbij de monitor en de computerkast in één behuizing zijn gemaakt. je hebt dan maar 1 apparaat wat eruit ziet als een monitor maar waarbij de computer erin is gebouwd.

Soorten vaststaande computers

De computers die op een vaste plek staan kan je weer onderdelen in 2 hoofdgroepen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: