Home Computer kopen Gearbest – Computers uit China

Gearbest – Computers uit China

0
Gearbest

Het kopen van een draagbare computer via een buitenlandse webshop wordt steeds populairder in Nederland. Vooral webshops die in China zitten zijn erg in trek door hun lagere prijzen en aanbod van merken die niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Eén van de bekendste webshops in China die hun artikelen ook naar Nederland versturen is Gearbest. Deze webshop is in korte tijd erg populair geworden in Nederland.
 
Als je een draagbare computer gaat kopen is het logische gedachte om dit bij een Nederlandse winkel of webshop te doen. Maar voor stuk lagere prijs kan je ook in China een laptop of notebook bestellen. Tevens kan je ook zo computers kopen van merken die niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Nadeel is wel weer de langere levertijd en lastigere afhandeling van garantie.
 

Gearbest: Shoppen in China

Gearbest WebsiteGearbest is een vrij nieuwe webshop dat sinds 2013 bestaat. Ze verkopen diverse soorten computers. Denk aan tablets, laptops, notebooks, All-in-One computers maar ook (mini-)desktops.

Naast bekende merken als Lenovo en Asus vind je eigenlijk vooral onbekende merken bij Gearbest. Dit is zeker geen nadeel want in China zijn dit juist de toppers die (nog) geen verkoopkanalen hebben in het Westen. De volgen merken kom je veelvuldig tegen in de computer sectie.

 • Xiaomi
 • Jumper
 • Teclast
 • CHUWI

In Nederland zijn deze merken nog vrijwel onbekend. Maar dit kan snel veranderen door de snelle groei die ze doormaken. Denk aan het merk Huawei (uitspraak: “Waah-Weey”) waar we enkele jaren geleden nooit van hadden gehoord.

 

Assortiment: Meer dan alleen computers

Naast computers verkoopt Gearbest ook zeer veel andere soorten artikelen. Ze richten zich vooral op leuke, goedkope en goede gadgets en electronische producten. Denk aan smartphone, gereedschappen en horloges. Maar ook speelgoed, kleding, sieraden en kantoor artikelen zijn er te vinden.

 

Betaling: Kan met Paypal, Creditcard of IDEAL

Betalen: Paypa en IDEALBij Gearbest kan je op verschillende manieren betalen.

 • Creditcard
 • IDEAL
 • PayPal

Aangezien er zoveel Nederlands bij Gearbest bestellen bieden ze sindskort ook IDEAL aan om te betalen. Maar mijn advies is om toch met PayPal te betalen. Dit komt omdat je met PayPal een kopersbeschermings hebt. Mocht het zo zijn dat je na een paar weken wachten nog niks hebt ontvangen van Gearbest. En Gearbest heeft het product wel verstuurd. Dan kan je tot 180 dagen je geld terug eisen via PayPal. Zei bemiddelen dan tussen jou en Gearbest als er problemen zijn.

Zie website PayPal: https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/buyer-protection

Tevens heb je het voordeel dat je geen account hoeft aan te maken op de website van Gearbest. Maar kan je direct inloggen en betalen via PayPal. Mocht je nog geen PayPal hebben, dan is het zeker aan te raden om dit te doen. Deze online bank gebruik ik ook voor alle online aankopen in het buitenland. Deze kan je dan eventueel weer koppelen aan je eigen prive rekeningen in Nederland.

 

Verzending: Van gratis tot betaald

De kosten voor het verzenden van je bestelde artikel kan je zelf bepalen. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je het artikel naar Nederland kan laat sturen. De keuzes die je krijgt hangt af van het gewicht en in welke warehouse het artikel ligt. Sommige artikelen zijn namelijk al in Europa.

De volgende verzendmethoden ben ik tegen gekomen met verwachte verzendtijd:

 • Unregistred Air Mail (No Tracking Number) 10 tot 30 werkdagen
 • Registred Air mail 15 tot 20 werkdagen
 • Priority Line (EU express) 10 tot 20 werkdagen.
 • Priority Line (Europe Express) tegen meerprijs 7 tot 10 dagen.
 • Expedited Shipping tegen een hogere meerprijs 3 tot 10 dagen.

Zelf zou ik gebruik maken van de standaard gratis verzending. Als je snel iets wilt hebben dan kan je beter bij een Nederlandse webshop bestellen. De zendtijd is namelijk niet gelijk aan de aflevertijd. Hiervoor met je nog de verwerkingstijd en de verpakkingstijd bij rekenen. Hoeveel dagen dit extra kost is mijn onduidelijk. Maar wat wel duidelijk is, is dat je niet in het buitenland moet gaan shoppen als je haast hebt. Bestellen in China betekend dat je geduld moet hebben. Reken erop dat je bestelling er over een maand is.

 

Bestelling volgen met tracking number

Bij de meeste verzendmethoden ontvang je een nummer waarmee je je verzending kan volgen op http://www.17track.net/en ». Helaas werkte dit nummer bij mijn verzending niet. En kon ik het pakket niet volgen. Dit is natuurlijk geen fout van Gearbest, maar van de pakketbezorger.

Maar na 11 dagen (8 werkdagen) kreeg ik opeens van DPD een SMS dat er een pakketje bezorgt zou worden dezelfde dag. Het bleek inderdaad het bestelde artikel te zijn van Gearbest.

 

Extra kosten: BTW, invoerrechten en inklaringskosten

Tot zo ver de mooie zaken aan het bestellen van artikelen in het buitenland. Er zitten namelijk ook wel wat haken en ogen aan. Het is mogelijk dat je invoerrechten en BTW moet betalen aan de pakketbezorger.

Tot 22 euro (exclusief verzekerings- en vervoerskosten) hoef je geen invoerrechten of BTW te betalen. Tussen de 22 en 150 euro hoef je geen invoerrechten te betalen. Maar je bent wel verplicht om 21 procent BTW te betalen. Is je bestelde artikel 150 euro of meer waard, en dat is al snel met een laptop. Dan betaal je zowel BTW als invoerrechten. De invoerrechten variëren per productsoort. Voor computers en computeronderdelen betaal je in Nederland geen invoerrechten. Dus voor computers bij GearBest betaald je alleen 21% BTW.

Rekenvoorbeeld bij de aankoop van een laptop van 250 euro.

Prijs laptop: €250,-
Verzendkosten: €0,19
Verzekering: €0,00
Invoerrechten: €0,00 (zit niet op computers)
BTW: Je betaald 21% over €250,- + €0.19 = €250.19 = €52.54 BTW
Totaal: €302.73

Bij dit bedrag komt mogelijk ook nog inklaringskosten van het vervoersbedrijf. De inklaringskosten zijn de kosten die het vervoersbedrijf rekent voor het afhandelen van de douane-inklaring. Het gewicht en de omvang van de verzending kunnen de inklaringskosten in sommige gevallen doen stijgen. Deze kosten verschillen per vervoersbedrijf en liggen rond de 10 tot 20 euro per pakket.

Bij mijn bestelling heb ik tot nu toe nog geen BTW of inklaringskosten hoeven te betalen. Maar hou er bij het bestellen wel rekenschap mee dat dit kan gebeuren.

 

Ervaringen met Gearbest

Op internet zijn diverse websites te vinden met ervaringen. Tot nu toe heb ik goede ervaringen met Gearbest, maar helaas gaat er ook wel eens wat mis. Op diverse websites vind je namelijk negatieve ervaringen over Gearbest. Nu is het lastig om te zeggen hoe vaak dit voorkomt. Als mensen klachten hebben melden ze dit sneller dan als alles naar wens is verlopen. Oordeel zelf met de vele mening op onderstaande websites.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: