Home Computer soorten All-in-One Wat is een All-in-One computer?

Wat is een All-in-One computer?

5
All-in-One Computer

Een All-in-One computer staat op een vaste plek, zoals op een bureau en bestaat visueel alleen uit een beeldscherm, toetsenbord en een losse muis. Een grote computerkast, zoals dat bij een desktop computer ontbreekt dus.

Toch heeft een All-in-One computer wel alle onderdelen die normaal in een computerkast zitten. Deze zijn bij een All-in-One computer verstopt/verwerkt achter het beeldscherm

Alle computeronderdelen en het beeldscherm zijn samen tot één behuizing verwerkt.

Voordelen van een All-in-One

Een All-in-One bespaart ruimte door het ontbreken van een (grote) computer behuizing. Tevens zijn All-in-One computers vaak mooi vormgegeven waardoor ze netjes op een bureau staan.

Ook het aansluiten van een All-in-One computer is een stuk eenvoudiger dan een desktop computer met los beeldscherm. U heeft namelijk minder stroom- en verbindingskabels nodig bij een All-in-One computer. Diverse verbinden zitten namelijk al in de behuizing. Dit resulteert in minder aansluitingen en kabels.

Tegenwoordig zijn er ook All-in-One computers met een aanraakgevoelig beeldscherm (touchscreen) zoals bij een tablet. Het is dan niet nodig om altijd de muis te gebruiken.

Waarom kiezen voor een All-in-One?

Persoonlijk zal ik niet voor een All-in-One kiezen als het besparen van ruimte geen grote invloed heeft op uw keuze. Voor hetzelfde bedrag van een All-in-One computer kunt u ook een goede draagbare computers kopen. Deze kunt u gelijk om meerdere plekken gebruik. Uiteraard zal het formaat van het beeldscherm wel kleiner zijn.

De keuze voor een desktop computer met een (grote) behuizing is vaak voordeliger bij de keuze van gelijke prestaties. In All-in-One computer worden vaak energiezuinige processoren gebruikt die ook te vinden zijn in draagbare computers. Alles moet immers klein zijn om achter het beeldscherm kwijt te kunnen.

Vergeet bij het vergelijken van een desktop en een all-in-one computer niet dat u een losse monitor aan moet schaffen bij een desktop computer.

Als je van plan bent om te gaan gamen dan is een desktop computer de beste keuze. Door de computerkast is het makkelijker om onderdelen van een computer te veranderen. Bijvoorbeeld door een betere videokaart.

Bij een All-in-One computer is net zo lastig als bijeen draagbare computer om zelf onderdelen te vervangen.

Bekende All-in-One merken & series

De bekendste All-in-One computer is natuurlijk de iMac van Apple. Deze All-in-One computers zijn uiteraard uitgerust met OS X, het besturingssysteem van Apple.

Mocht je liever Windows op je computer hebben dan kan dat ook. Diverse andere merken maken ook All-in-One computers met Microsoft Windows erop.

 • HP
 • Acer
 • MSI

Je kan ook kiezen voor het besturingssysteem van Google, Chome OS.

 • LG Chromebase
 • Acer Chromebase

5 REACTIES

 1. Kan je een all in one computer ook gebruiken als extra scherm met een laptop? Bijvoorbeeld de HP Pavilion 24-k0018nb of HP PAVILION 24-K0010NB

 2. Beste Andre,

  Bedankt voor je heldere uitleg (ook in je overige topics)!

  Wel heb ik de volgende vraag. Binnenkort ben ik van plan om een nieuwe desktop of all-in-one te kopen. Ik kan hiertussen geen keuze maken. Eerder las ik (via Google) dat desktops echte energievreters zijn. Dit vind ik zonde. Ik zal de computer puur voor internetten en avondje films streamen gebruiken (ik ben geen gamer of iets dergelijks).

  Is het volgens u verstandiger om in mijn situatie voor een all-in-one te kiezen (vanwege de energiezuinigheid)? Op dit moment heb ik een Acer all-in-one op het oog met een i5-8250u processor en 1.60 ghz processor frequentie. Of is dit weer te zwak? Voor hetzelfde bedrag kan ik een Acer met betere specs kopen. Ik ben bang dat de all-in-one trager zal laden met films en internetten.

  Bedankt alvast voor uw antwoord!

  Groet,
  Ferdi

  • Hallo Ferdi,

   Processoren in desktops kunnen inderdaad op volle processorkracht meer energie omzetten dan een mobiele processor.
   De warmte dat een mobiele processor mag produceren is beperkt omdat deze door de slanke behuizing moeilijker zijn warmte kwijt kan.
   Alle processoren van Intel met een U in de processornaam zijn processoren met een lagere prestatie en hierdoor lagere energieverbruikers.
   Als de processor niks te doen heeft gaat deze in idle en is het energieverbruik zeer laag, vooral bij Intel processoren.

   Het verschil in energieverbruik tussen een desktop en All-in-One is zal elkaar niet veel maken.
   Bij een desktop kan je de monitor uitzetten als je een film stream naar de TV, wat weer energie scheelt.
   Dit is bij een All-in-One is dit in veel gevallen niet mogelijk omdat het 1 apparaat is.
   Een Intel Core i5-8250U is snel genoeg voor internetten en het omzetten van codecs voor het bekijken van films.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: