Home Computer kopen HP Omen serie: Als je alleen het beste wilt

HP Omen serie: Als je alleen het beste wilt

0
HP Omen Serie

Ben je op zoek naar een computer (desktop of een laptop) met de allerbeste prestaties? Dan is de HP Omen serie een uitstekende keuze om eens naar te kijken. In de Omen serie brengt HP alleen maar computers uit met de beste onderdelen. Denk aan de snelste processor, veel en snel werkgeheugen en natuurlijk een krachtige grafische kaart om er mee te kunnen gamen.

Laptops: HP Omen 15

De laptops van de Omen serie heten de HP Omen 15. Deze laptops vind je vanaf €1000,- in de winkels. Onder anderen bij de HP Online StoreCoolblue & Alternate. Daarmee zijn ze inderdaad niet goedkoop. Maar dan krijg je wel iets goed in handen met prestaties die duidelijk boven het gemiddelde liggen. Sinds 2016 maakt HP deze laptops en je zal dus ook verschillende modellen in de winkels vinden.

Op dit moment (zomer 2018) zijn dit de nieuwste HP Omen 15 laptops.

Bij Tweakers.net hebben ze een bespreking online staan van deze nieuwe modellen. HP Omen 15 Review: Snel scherm in midrange-gamelaptop

HP Omen 15 Laptop
Een voorbeeld van een HP Omen laptop. Vormgeving kan per model verschillen.

Desktops: HP Omen of HP Omen X

Bij de desktops heeft HP 2 lijnen. De ‘normale’ HP Omen desktops die er normaal uitzien maar wel voorzien zijn van snelle hardware. En je hebt de HP Open X serie met opvallende vormgeving en uiteraard de beste prestaties.

Deze normale modellen zijn prima geschikt voor mensen die een stevige desktop zoeken met de mogelijkheid om er op te gamen. De prijzen beginnen hier rond de €1500,-. Maar dan heb je wel altijd een Core i7 of Ryzen 7 met minimaal 16GB aan werkgeheugen. Kortom de krachtigste processoren met genoeg werkgeheugen.

De modellen die er verkrijgbaar zijn wisselen elkaar snel af. Als er een nieuwe betere processor of grafische kaart is wordt deze direct in een nieuw model gestopt. Het actuele aanbod vind je bijvoorbeeld bij Coolblue.

HP Omen Desktop

De ‘normale’ HP Omen desktop

HP Omen X serie

Wie echter op zoek is naar iets gaafs en een totaal oplossing wil voor zijn multimedia (4k thuisbioscoop), zonder problemen zijn foto’s of video’s wilt bewerken in een 4k resolutie of gewoon op zoek is naar de beste desktop voor games die er momenteel te koop is (als je het ten minste kunt betalen)? Dan zit je bij de HP Omen X serie goed.

Deze desktops is zo krachtig, dat vrijwel niks onmogelijk is. Of je nou alle games wilt spelen op de hoogste instellingen, of video’s wilt bewerken in 4k resolutie. Deze desktop kunnen kan het allemaal. Er zijn op dit moment 4 versies te koop.

HP Omen X Desktop
Met de HP Omen X desktop heb je wel wat bijzonders in huis.

De HP Omen X 900-200nd (Coolblue, Bol.com) is op dit moment de wreedste die je kan kopen. Om te beginnen zit er een Intel Core i9 processor in met 12 cores. Dankzij het gebruik van hyper-threading heeft deze processor een duizelingwekkende 24 threads.

In dit bakbeest vindt je tevens de beste videokaart voor de consumenten markt die er is. Een NVIDIA GeForce GTX 1080 TI, met 9 GB VRAM. Want als je dan een processor hebt waarmee je spellen kunt spelen in 4k en video’s kunt bewerken, zou het een beetje jammer zijn als het met de videokaart die er in zit niet kan. Met deze videokaart hoef je jezelf niet ongerust te maken, deze videokaart kan al jouw video behoeften moeiteloos aan.

32 GB werkgeheugen

Verder biedt deze HP Omen desktop 32 GB aan werkgeheugen aan. Dus wat je ook doet met deze computer, je hoeft niet bang te zijn dat je tekort werkgeheugen hebt. Dat is praktisch gezien niet mogelijk met dit apparaat. Als je nagaat dat standaard PC’s worden uitgerust met ongeveer 8 GB aan werkgeheugen en budget PC’s doorgaans worden uitgerust met 4 GB aan werkgeheugen, waarmee je met de meeste standaard computer taken al genoeg hebt.

Maar bij het bewerken van video’s in 4k resolutie komt de 32 GB aan werkgeheugen goed tot zijn recht en zal het deze desktip geenszins vertragen. Je kunt rustig een video bewerking aan zetten, en tegelijkertijd nog een loodzware game draaien op maximale instellingen. Het maakt voor deze PC allemaal niet uit.

Opslag & geluid

Bij al dit computer geweld heb je naast een beestachtige processor en hoeveelheid werkgeheugen ook nog eens een 512 GB SSD voor je primaire opslag (denk aan het opstarten van Windows en je programma’s) en daarnaast nog eens een duizelingwekkende 3 TB harde schijf om vrijwel ongelimiteerd foto’s en filmpjes te kunnen bewaren. Je moet dus echt wel je best doen om deze hoeveelheid aan beschikbare ruimte vol te krijgen.

Als geluidskaart zit er een DTS studio sound in. DTS wilt zeggen, Digital Theater System. Je kunt met dit apparaat een heuse thuisbioscoop creëren en al je favoriete 4k Blu Ray films bekijken, met een heuse oase van geluid. Let wel, een blu ray speler en speakers zitten er niet bij inbegrepen, dus die moet je er dan nog bij kopen… Maar het kan wel.

Owja, zorg wel voor een stevig bureau. Hij weegt namelijk 28 kilo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: