Home Computer soorten All-in-One Wat is een Chromebase computer?

Wat is een Chromebase computer?

2
Chromebase computer

Een Chromebase computer is een All-in-One computer maar dan met het Chrome OS besturingssysteem van Google. Chromebase is een naam die Google heeft bedacht.

Deze computer zet je op een vaste plaats in je huis. Bijvoorbeeld op je bureau of in de keuken. Een Chromebase computer is een computer voor erbij. Hij is namelijk geschikt voor simpele taken als internetten, e-mailen en kantoorwerkzaamheden.

Naast de Chromebase zijn er ook Chromebooks. Dit zijn draagbare computers met Chrome OS als besturingssysteem.

Chrome OS: Dataopslag in de cloud

Net als bij Chromebooks is er bij Chromebase computers maar weinig opslaggeheugen aanwezig. Denk aan 16 tot 32GB. De meeste data kan je opslaan in de cloud bij Google.

Chromebase achterkant

Chromebase: Merken & series

In 2013 presenteerde LG de eerste Chromebase computer. De LG Chromebase (22CV241). Ook Acer heeft intussen een Chromebase computer. Dit zijn de enige 2 merken die op dit moment Chromebase computers maken.

2 REACTIES

 1. Je leest er weinig over op sites als advies of tips..

  Maarr, ik zag het staan tussen desktops.. : Chromebox !! Ik had er niemand over gehoord als ik in de winkel voor advies vraag voor een desktop,.. omdat ik mijn laptop (17″) vervangen wil voor een groter scherm (dus losse monitor)

  Voor iemand als ik die alleen maar surft op het net,.. youtube kijkt, email leest.. En dit altijd op een vaste plek aan de eettafel doet,.

  De 17 inch laptop vervangen wil met een groter scherm,. ik denk 22 inch.. En vooral belang geef aan goed beeld,…. ; contrast, kleur en scherpte..

  Waarom zou ik dan geen chromebox kopen ?

  Hoe verhoudt zich een chromebox met Chrome Os met een waarschijnlijk lager/mindere processor tot,…. een grotere desktop met windows 10 en eigen ssd 256Gb en ryzen 3 2200G, etc, etc..

  Ook bij eventueel een 24 ” monitor met WQHD (2560 x 1440).. Wat is de kracht van zo’n chromebox video,.. t.o.v. ryzen 3 2200 G of Intel i3-8100..

  Is wel veel makkelijker zo’n klein kastje… Hoe snel surf je op het net vergeleken met een windows 10 desktop..

  Mijn Gdata verloopt ook al net.. en dat is met chrome os ook goedkoper.. en net zo goed ?

  • Hallo Bert,

   Chromebox is niet erg populair en hierdoor waarschijnlijk ook niet eerste waar een verkoper aan denkt als je vraagt om een desktop.
   Voor basis gebruikt als internetten en simpele documenten is het ideaal.
   Een Chromebox kan je inderdaad verbinden met elke monitor die je wilt, dus ook flink grote formaten.

   De snelheid hangt af van welke Chromebox je neem. Je hebt modellen met snelle Core i7 U-processren die ook in laptops zitten.
   Maar je hebt ook goedkopere Chromeboxen met een langzame Celeron processor.
   De kracht van video is gelijk beide deze processoren. Ze maken vrijwel gebruik van dezelfde grafische chip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: