Home Computer soorten Wat is een budget computer?

Wat is een budget computer?

0
Budget computer

Een budget computer is een goedkope computer die niet veel geld kost. Je koopt ze voor rond de €300,- of minder. Deze lage prijs gaat vaak hand in hand met lage prestaties die de computer biedt. Op dergelijk computers kan je alleen tekstverwerken, internetten en e-mailen. Lichte multimedia toepassingen als muziek luisteren en video’s bekijken is in veel gevallen ook mogelijk.

Budget computers worden vaak gekocht door mensen die niet veel geld kunnen of willen uitgeven. Maar ze kunnen ook prima door mensen worden gekocht die geen snelle computer nodig hebben. Met een budget computer kan je namelijk prima internetten, kantoortaken uitvoeren en muziek luisteren. Voor dit soort basis taken heb je geen snelle een dure computer nodig.

Budget computer, iets voor jou?

budget computerBudget computers zijn niet per definitie slecht. Ze zijn vaak gebaseerd op een wat oudere techniek. Die zich vaak wel bewezen heeft in de afgelopen jaren. Toch loopt een budget computer wel achter op de huidige techniek.

Met de komst van steeds nieuwe technieken worden ook programma’s steeds moeilijker en zwaarder gemaakt. Dit kost voor de processor extra rekenkracht om deze uit te voeren. Met een budget computer is het daardoor mogelijk dat u wat langer moet wachten voordat programma’s worden opgestart. Maar ook het opstarten van de complete computer, het besturingssysteem zoals bijvoorbeeld Microsoft Windows zal wat langer duren dan bij een mainstream of high-end computer.

Met een budget computer kunt u zonder problemen documenten opstellen en muziek luisteren. Ook is het mogelijk om te internetten en te e-mailen. Het kan wel gebeuren dat grote een drukke websites met bewegende afbeeldingen traag inladen en schokkerig reageren als u door de pagina heen scrolt.

Doet u niet meer dan deze taken op een computer dan is een budget computer prima voor u geschikt. En is het niet nodig om extra geld uit te geven aan duurdere computers bij voorbeeld een Core i3 processor.

Processoren: Budget computers

Celeron logo'sDe bekendste processor die je in veel desktop budget computers tegenkomt is de Intel Celeron processor. Ook de Intel Pentium komt je nog wel tegen bij goede aanbiedingen. Bij draagbare computers zie je ook nog wel de Intel Atom processor.

Om te zien wat er te koop is vind je hier een overzicht van Budget desktops bij MediaMarkt en hier een overzicht van Budget laptops bij MediaMarkt

Tweedehands budget computers

Een budget computer hoef je natuurlijk niet nieuw te kopen. Er zijn ook genoeg  computers die al eens zijn gebruikt en door de jaren naar het budget segment zijn geschoven. Er komen immers steeds betere en snellere processoren. Deze tweedehands computers zijn vaak zakelijk gebruikt en worden na vervangen opgekocht door andere bedrijven. Ze worden dan schoongemaakt en vaak tegen scherpe prijzen weer verkocht.

Enkele bekende bedrijven zijn: Laptop4all, Remarkt & Usedpc4sale

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: