Home Computer soorten Wat is een budget computer?

Wat is een budget computer?

879
0
Budget computer

Budget computers zijn goedkoper computers die voor weinig geld. Denk daarbij rond maximaal €300,- te koop zijn. Deze lage prijs gaat vaak hand in hand met de lagere prestaties van de computers.

Budget computers worden vaak gekocht door mensen die geen ruim budget hebben. Maar ook door mensen die geen snelle computer nodig hebben. Met een budget computer kan je namelijk prima internetten, kantoortaken uitvoeren en muziek luisteren.

Budget computers, iets voor jou?

Budget computers zijn niet per definitie slecht. Ze zijn vaak gebaseerd op een wat oudere techniek. Die zich vaak wel bewezen heeft in de afgelopen jaren. Toch loopt een budget computer wel achter op de huidige techniek.

Met de komst van steeds nieuwe technieken worden ook programma’s steeds moeilijker en zwaarder gemaakt. Dit kost voor de computer extra rekenkracht om deze uit te voeren. Met een budget computer is het daardoor mogelijk dat u wat langer moet wachten voordat programma’s worden opgestart. Maar ook het opstarten van de complete computer, het besturingssysteem zoals bijvoorbeeld Microsoft Windows zal wat langer duren dan bij een mainstream of high-end computer.

Met een budget computer kunt u zonder problemen documenten opstellen en muziek luisteren. Ook is het mogelijk om te internetten en te e-mailen. Het kan wel gebeuren dat grote een drukke websites met bewegende afbeeldingen traag inladen en schokkerig reageren als u door de pagina heen scrolt.

Doet u niet meer dan deze taken op een computer dan is een budget computer prima voor u geschikt. En is het niet nodig om extra geld uit te geven aan duurdere computers bij voorbeeld een Core i3 processor.

Processoren: Budget computers

De bekendste processor die je in veel desktop budget computers tegenkomt is de Intel Celeron processor. Ook de Intel Pentium komt je nog wel tegen bij goede aanbiedingen. Bij draagbare computers zie je ook nog wel de Intel Atom processor.

Om te zien wat er te koop is vind je hier een overzicht van Budget desktops bij MediaMarkten hier een overzicht van Budget laptops bij MediaMarkt

Tweedehands budget computers

Een budget computer hoef je natuurlijk niet nieuw te kopen. Er zijn ook genoeg budget computers die als eens een keer zijn gebruikt. Dit zijn vaak computers die zakelijk zijn gebruikt en worden opgekocht. Ze worden dan schoongemaakt en vaak met hele lage prijzen weer verkocht.

Een van de bekendere bedrijven die gebruikers computers verkoopt is Usedpc4sale. Hier vind je een overzicht van alle Budget laptops bij Usedpc4sale. Heb je liever een desktop? Deze hebben ze ook. Hier een overzicht van alle Budget desktops bij Usedpc4sale

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Beveiligingsvraag: