Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen Medion AKOYA E4090D (MD 8310) desktop bij de ALDI – 5 februari...

Medion AKOYA E4090D (MD 8310) desktop bij de ALDI – 5 februari 2014

2
Medion AKOYA E4090D (MD 8310)

Op woensdag 5 februari 2014 heeft de Aldi supermarkt weer een computer in de aanbieding voor €399,-. Ditmaal een desktop computer, de Medion AKOYA E4090D (MD 8310) met een AMD A10 processor. De desktop beschikt over 4GB werkgeheugen en een hardeschijf van 1TB voor het opslaan van uw gegevens. De Medion AKOYA E4090D (MD 8310) wordt geleverd met Microsoft Windows 8.1 als besturingssysteem en een toetsenbord en muis.

Op de website van de ALDI staat dat deze Medion AKOYA E4090D (MD 8310) geschikt is voor normaal PC gebruik. Is dat zo en wat mag u van deze desktop met een AMD A10 processor verwachten?

Specificaties: Medion AKOYA E4090D (MD 8310)

Processor: AMD Quad Core A10-6700 processor (3.7 GHz tot 4.3 GHz, met ingebouwde AMD Radeon HD 8670D GPU)
Werkgeheugen: 4 GB DDR3 SDRAM-werkgeheugen (1.600 MHz)
Grafische kaart: Nee, zit in de processor. Radeon HD 8670D
Opslagapparaat: 1TB harde schijf
Optische opslag: Multistandaard CD-/DVD brander
Draadloos netwerk: WiFi b/g/n
Geluid: 8-kanaals High Definition Audio
Aansluitingen: 5x USB 2.0, 3x USB 3.0, multikaartlezer, Optical out, HDMI, Gigabit LAN
Besturingssysteem: Microsoft Windows 8.1
Afmetingen: 18 x 37,5 x 41,5 cm
Gewicht: 9 kg
Extra’s: USB-toetsenbord en optische USB-muis

AMD Quad Core A10-6700 processor

AMD A10 ProcessorMedion heeft de AKOYA E4090D (MD 8310) voorzien van een AMD Quad Core A10-6700 processor. Deze processor wordt nu dik een halfjaar gemaakt en was als reactie op de nieuwe 4de generatie Core i processoren van Intel. De A10 serie processor van AMD zijn de snelste processoren in de A-reeks. Er zijn ook langzamere processoren van AMD zoals de A8, A6 en A4. Aan deze naam (A10) zou je afkunnen leiden dat deze processor dus flink wat prestaties levert, dat valt helaas tegen. De prestaties die deze A10-6700 processor levert kan geplaatst worden bij de huidige Core i3 serie processoren van Intel. De Intel Core i5 en i7 zijn dus nog sneller, maar ook duurder.

De AMD A10-6700 is een prima basis processor voor iedereen die normaal gebruik maakt van een computer. Internetten, muziek luisteren, e-mails schrijven en lezen en andere kantoor gerelateerde taken werken prima. Ben je wat fanatieker met de computer bezig zoals foto- of filmbewerking dat is de keuze voor een snellere processor van Intel, want AMD heeft geen snellere processoren een betere keuze.

AMD Radeon HD 8670D GPU

AMD Radeon GraphicsZoals in de meeste processoren zit er tegenwoordig een grafische rekenchip direct in de processor ingebakken. De AMD A10-6700 processor heeft dat ook in de vorm van de Radeon HD 8670D GPU. Hierdoor heeft de desktop computer geen losse grafische kaart meer nodig om beelden te genereren.

Een groot voordeel van alle AMD processoren op dit moment is hun uitstekende grafische chip in de processor waar Intel nog geen antwoord op heeft. Daardoor zijn deze processoren prima geschikt om spelletjes op op te spelen (gamen). Natuurlijk zal het er niet zo mooi uitzien als een grote losse grafische kaart maar als we naar de prijs van €399,- kijken, is dit wel de beste keuze is prijs en prestaties die het levert.

Mocht het computer gebruik toenemen qua gaming dan is het plaatsen van een extra losse grafische kaart natuurlijk mogelijk. Houdt daarbij wel rekening meer dat de garantie door het open maken van de computerkast mogelijk komt te vervallen.

4 GB DDR3 SDRAM-werkgeheugen

Helaas plaats Medion maar al te vaak net genoeg geheugen om een computer net lekker te laten lopen. Tegenwoordig is het toch wel fijn om 8 GB aan werkgeheugen te hebben met Windows 8.1 en enkele programma’s die open staan. Toch is dit geen reden om de computer te laten staan. Het is altijd mogelijk om het geheugen uit te breiden.

1 TB hardeschijf aan opslagruimte

Met een prijs van €399,- mag je natuurlijk ook niet teveel verwachten, maar wat is het jammer dat er een SSHD schijf in deze desktop is geplaatst. Dit had de desktop zoveel prestatiewinst gegeven dat het naast het te weinig aan werkgeheugen een ideale basis computer was geweest. Het inzetten van flashgeheugen levert namelijk flink wat prestatie wint. Dus heeft u een oude computer en wordt hij traag. Denk eens na om een SSD te kopen met daarop uw besturingssysteem, bijvoorbeeld Windows en uw favoriete programma’s op te installeren. U zult merken dat uw computer flink sneller is geworden.

Dit kunt u ook met deze computer doen. In de toekomst als de AKOYA E4090D (MD 8310) was trager begint te worden voorzien van een SSD en daarop Windows installeren.

Conclusie

Met een prijs van €399,- koopt u een prima desktop waar u als gewone computer gebruiker veel plezier aan gaat beleven. U vind voor deze prijs geen vergelijkbare desktop met deze prestaties in de Nederlandse computerwinkels. Ook als u zelf een computer gaat samenstellen met vergelijkbare prestaties zal u boven het bedrag van €399,- uitkomen. Kortom een prima prijsprestatie verhouding voor de Medion AKOYA E4090D (MD 8310) desktop bij de ALDI.

Heeft u deze aanbieding gemist? Dan kunt u een Medion desktop computer ook aanschaffen via de Medion Webshop.

2 REACTIES

  1. “Ben je wat fanatieker met de computer bezig zoals foto- of filmbewerking dat is de keuze voor een snellere processor van Intel, want AMD heeft geen snellere processoren een betere keuze.”

    Dit is echt gigantische onzin, hebben ze hier nog nooit gehoord van de fx-serie van AMD die al geruime tijd op de markt is. Deze kan zich wel meten met de Haswell i5 processoren.

    • Bedankt Thomas voor je aanvulling. Ik doelde met deze zin op de A-reeks van AMD. AMD heeft inderdaad ook nog een andere processor serie die FX heet en als tegenhanger van de Intel Core i5 gezien kan worden qua prestaties. Voor de beste processor prestaties moet je toch bij Intel zijn. Maar daar is de prijs ook zeker naar. Als je kijkt naar de prijs/prestatie-verhouding zal AMD het zeker winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: