Home Computer aanbiedingen ALDI Medion computeraanbiedingen Medion Akoya E7416 (MD 99460) bij ALDI (21 januari 2015)

Medion Akoya E7416 (MD 99460) bij ALDI (21 januari 2015)

6
Medion Akoya E7416 (MD 99460)

Op woensdag 21 januari 2015 heeft de ALDI weer een notebook / laptop in de aanbieding. Het betreft de Medion Akoya E7416 (MD 99460) met een groot 17.3 inch beeldscherm een 500GB harde schijf en een zeer slang design met maar 28mm dikte. Dit is mogelijk door de nieuwste Broadwell processor die Medion in deze draagbare computer heeft gestopt. De splinternieuwe Intel Core i5-5200U processor.

De nieuwe Medion Akoya E7416 (MD 99460) is op woensdag 21 januari voor €499.- te koop.

Specificaties: Medion Akoya E7416 (MD 99460)

Processor: Intel Core i5 5200U (2,2GHz, Turbo Boost 2.0 tot 2,7GHz)
Beeldscherm: 17.3 inch (39.6 cm) met een resolutie van 1.600 x 900 pixels
Grafische chip: Intel HD-graphics 5500
Werkgeheugen: 4GB DDR3 RAM
Opslagapparaat: 500GB Hardeschijf
Optische opslag: DVD-brander
Draadloos netwerk: WiFi b/g/n/AC
Aansluitingen: 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, multikaartlezer, HDMI, VGA, Gigabit LAN, Bluetooth 4.0
Besturingssysteem: Microsoft Windows 8.1 Update
Afmetingen: 42 x 2,8 x 27,9 cm
Gewicht: 2.65 kg

 

Processor: Intel Core i5 5200U

Intel Core i5Zo, dat is snel! Nog geen week na de presentatie van Intel over de nieuwe 5de generatie Broadwell U-processoren, komt Medion bij de ALDI al met een aanbieding. Deze notebook / laptop is dus voorzien van de allernieuwste U-processor van Intel, de Core i5 5200U.

De Intel Core i5 5200U heeft een standaard kloksnelheid van 2,2GHz en kan met Turbo Boost zichzelf overklokken naar 2,7GHz. Dit doet de processor automatisch als er veel taken aan hem gegeven worden en de processor nog niet te warm om sneller te rekenen. Daarnaast heeft de processor de beschikking over Hyper-Threading waardoor hij 4 taken van programma’s kan uitvoeren. De Core i5 5200U bestaat namelijk uit 2 processorkernen.

De U-processoren zijn speciaal gemaakt voor draagbare computers. Deze processoren gebruiken minder stroom dan processoren in een desktop computer. Hierdoor kan een notebook / laptop langer zonder netspanning werken. De U-processoren zijn daardoor wel wat minder snel maar prima in staat om alle dagelijkse maar ook wat zwaardere programma’s te draaien.
Meer gedetailleerde informatie over de nieuwe U-processoren vind je op: Broadwell U-processoren: 5de generatie Core i3, i5 en i7

Beeldscherm: 17.3″ met een resolutie van 1600 x 900

Deze draagbare laptop / notebook is groot. Met zijn 17,3 inch (36.4cm) stop je hem niet makkelijker in je tas. Het voordeel is wel dat je wel een groot beeldscherm hebt die overigens niet aanraakgevoelig is. De resolutie is helaas niet zo groot. Met zo’n groot beeldscherm wel je toch wel een HD resolutie van 1920 bij 1028 pixels hebben.

Grafische Chip: Intel HD-graphics 5500

Samen met de 5de generatie Intel Core Broadwell processoren komt er ook een nieuwe grafische chip in de processoren. Deze nieuwe chips leveren 20% meer prestaties dan zijn voorganger, in dit geval de Intel Core i5-4210U. De Intel HD-graphics 5500 levert genoeg prestaties om 3D-games te spelen. Uiteraard niet op de hoogste en mooiste instellingen. Maar met middel of laag zijn de meeste games prima speelbaar. Ben je van plan om veel te gamen op een draagbare computer. Kijk dan verder naar laptops / notebooks met een extra grafische kaart. Deze leveren altijd betere prestaties. Maar kosten uiteraard wel meer geld.

Opslagapparaat: 500GB hardeschijf

Voor het opslagapparaat zal je deze Medion Akoya E7416 (MD 99460) niet kopen. 500GB is een prima hoeveelheid. Maar de snelheid van het opslagapparaat wordt steeds belangrijker voor een fijne gebruikerservaring. Ik kies liever voor een iets tragere processor met een snelle SSD dan een snelle processor met een trage normale hardeschijf om niet over het budget te gaan. De eerste combinatie met een SDD zal namelijk sneller zijn. Dit zal je bijvoorbeeld goed merken bij opstarten van Windows en programma’s.

Het zal vast met de scherpe prijs te maken hebben dat Medion ook niet eens voor een SSHD schijf heeft gekozen. Een tussenweg van een normale harde schijf en een SSD met iets betere prestaties. Uiteraard is de hardeschijf wel te vervangen door een snelle SSD. Maar dit kost natuurlijk extra geld en tijd om hem erin te zetten.

Meer informatie over opslagapparaten lees u op: Opslagapparaat kiezen; HDD, SSD of SSHD

Aansluitingen & WiFi

De Medion Akoya E7416 (MD 99460) is voorzien van de standaard aansluitingen die je verwacht. Twee USB 2.0 en USB 3.0 poorten. Een multikaartlezer voor diverse geheugenkaartjes, HDMI en VGA poort om beeld op een andere monitor of televisie weer te geven, Gigabit LAN en Bluetooth 4.0. De notebook / laptop is voorzien van de laatste versie van Windows 8.1 Update en van 30 dagen probeerversies van Office 365.

Met de komst van de 5de generatie Broadwell processoren krijgen we ook standaard WiFi AC in draagbare computers. Deze nieuwe standaard zorgt voor nog snellere draadloze netwerk verbindingen. Uiteraard moet uw draadloze router wel geschikt zijn voor de AC standaard. Is dit niet het geval dan zal de Medion Akoya E7416 (MD 99460) gewoon werken op een lagere snelheid.

Conclusie

Met de Medion Akoya E7416 (MD 99460) komt u voor onder de €500,- aan een grote laptop met een nieuwe snelle processor die duidelijk minder energie verbruikt dan eerdere processoren met dezelfde rekenkracht. Of deze laptop ook langer zonder netspanning kan werken is onduidelijk. Medion geeft namelijk nooit accucapaciteiten op. De slanke behuizing kan een indicatie zijn dat Medion voor een lager gewicht en een kleinere accu heeft gekozen waardoor deze laptop net zolang zonder netspanning kan als zijn voorgangers. Ga daarbij uit van minimaal 4 uur.

Het missen van SSD of een SSHD opslagapparaat is echt jammer, maar wel logisch voor deze scherpe prijs. Wil je een snelle draagbare computer en is de tijd dat een laptop zonder netspanning kan voor jou minder belangrijk. Kijk dan de komende weken uit naar laptops met processoren uit de vorige Intel Core i5 4xxx generatie met en een SSD. Deze zijn nu nog boven de €500,- maar computerfabrikanten zullen de komende weken / maanden absoluut de prijzen laten dalen om van hun oudere modellen af te komen.

Op dit moment vind je voor onder de €500,- echt nergens een grote draagbare computer met deze nieuwe Inte; Core i5 5200U processor. Daarmee heeft ALDI een unieke aanbieding voor mensen die opzoek zijn naar een grote laptop met de nieuwste energiezuinige Intel Core U-processoren.

6 REACTIES

 1. Opzoek naar grote laptop, niet te dure laptop en kwam bij deze Medion Akoya E7416T uit, qua prijs en specificaties. Is 500 euro de vaste prijs of is de laptop ook vaak in de aanbiedingen https://knibble.nl/laptop/medion/0? Gezien het hier over een Aldi aanbieding gaat. Ben benieuwd, want dan wacht ik nog even met aanschaffen.

 2. Is het nog slim om een laptop te kopen waar nog geen SSD in zit? Aangezien ik gisteren in een computerwinkel een Toshiba laptop met SSD te koop aangeboden kreeg voor €549,- het type weet ik helaas niet

  • Dick, als het budget het toelaat is het altijd slim om een computer te kopen met een SSD. De prestatieverhoging van een normale hardeschijf (HDD) ten opzichte van een SSD in de praktijk een verdubbeling. Theoretisch is een SSD zelfs 4 tot 5x zo snel. Voor de prijs van €549,- zal de processor die je hebt gezien wel iets langzamer zijn dan deze Core i5 5200U. Maar door een snelle toegang tot data (Windows/programma’s) zal de snelheidsbeleving van de computer stukken beter zijn.

  • Ik heb helaas geen informatie over de binnenkant van deze notebook gevonden.
   Maar ik ga er door ervaringen niet vanuit dat er nog een vrij geheugenbankje in de laptop zit.
   Zou je het werkgeheugen willen vergroten.
   Dan zal je de 4GB module eruit moeten halen en vervangen nog een 8GB module.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: