Home Computer soorten 2-in-1 hybride Wat is een draagbare computer?

Wat is een draagbare computer?

0
Draagbare Computers

Een draagbare computer is zoals de naam al zegt draagbaar. Je kan de computer makkelijk meenemen. Heeft (bijna) geen draden een heeft altijd een accu zodat hij zonder netvoeding kan werken. Het is dus het tegenover gestelde van een vaststaande computer waarvan de desktop computer de bekendste is.

Elke draagbare computer heeft een beeldscherm en afhankelijk van het type is deze ook aanraakgevoelig. Draagbare computers zijn licht van gewicht en het formaat is vaak niet groter dan 17 inch (+/- 45 cm).

In de loop der jaren zijn er verschillende draagbare computers uitgekomen. Het begon met de laptop als vervanger van een desktop. Daarna kwam de notebook die niet meer schoot gebruikt kon worden. De draagbare computers werden toen kleiner en en dit bracht de netbooks zonder optische drives (DVD-spelers).

De tablet die daarna kwam, een draagbare computer zonder toetsenbord werd snel populair. De laatste trend is de opkomst van de ‘2-in-1’ hybride computers, ook wel convertibles genoemd. Die je zowel als een laptop/notebook kan gebruiken met toetsenbord als tablet zonder toetsenbord.

Soorten draagbare computers

De computers die draagbare zijn kan je weer onderdelen in 3 hoofdgroepen

  • Standaard draagbare computer
    • Laptop & Notebook
    • Netbook, Cloudbook & Chromebook
  • Tablet
  • 2-in-1 hybride (Convertible)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: