Home Computer kopen ALDI computer kopen, is Medion een goede keuze?

ALDI computer kopen, is Medion een goede keuze?

47
ALDI Medion

ALDI computers van het merk Medion vind je diverse keer per jaar bij de ALDI supermarkt in de aanbieding. De ene keer is het een desktop computer en de andere keer een draagbare computer als een laptop. De samenstelling van onderdelen is steeds wisselend waardoor er ieder jaar wel een model voorbij komt dat bij jou computergebruik past. De kwaliteit is goed te noemen en de prijs-kwaliteitsverhouding is helemaal uitstekend. De prijs die ALDI ervoor vraagt is namelijk altijd lager dan een vergelijkbaar modellen bij een andere elektronica- of computerwinkels.

Het kopen van een ALDI computer heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel lig ik deze aan je uit. Zodat jezelf een overwogen keuze maken of je die ALDI laptop gaat halen.

ALDI laptops & desktops

Medion Akoya behuizing
Medion desktop

Ongeveer 12 keer per jaar heeft de ALDI een computeraanbieding van Medion in haar folder staan. De ene keer is het een ALDI laptop en de andere keer een ALDI desktop van het merk Medion. Er is geen vast ritme waarop ze in de aanbieding zijn. Vaak wel in de periode voordat de scholen beginnen en rond de feestdagen in december. Er is eigenlijk nooit 2 weken achter elkaar een ALDI computer aanbieding.

Het wisselt dus per keer of er een desktop computer of een draagbare computer in de vorm van een laptop, notebook of 2-in-1 hybride in de aanbieding is. Is er deze week een desktop computer in de aanbieding? Dan is de kans heel groot dat er over een aantal weken een draagbare computer in de aanbieding is. De ALDI wisselt dat dus iedere keer af.

Meer informatie over…

ALDI Medion computer: Elke aanbieding anders

Aldi MedionIk kan een hoop vertellen over de ALDI Medion computer aanbiedingen bij de ALDI. Doordat ze elke keer verschillend zijn bespreek ik elke computeraanbieding die de ALDI heeft apart. Kom je op deze pagina voor meer informatie over een actuele ALDI Medion computer aanbieding? Dan heb je grote kans dat ik hem heb besproken. Op de volgende link vind je een overzicht van computeraanbieding bij de ALDI die ik heb besproken.

Dat ik elke aanbieding afzonderlijk bespreek is omdat elke aanbieding toch net weer anders is. De ene keer zit er een super snelle processor in met een losse grafische kaart. En de andere keer is de ALDI computer voorzien van een basis processor met een snelle SSD data opslag. Beide voorbeelden zijn voor andere computergebruikers geschikt.

Meer informatie over…

ALDI computers zijn scherp geprijsd 

Euro BiljettenWat bij elke aparte bespreking van ALDI computers naar voren komt is de scherpe prijs. De samenstelling van het computers die de ALDI in de aanbieding heeft is op dat moment nergens voor een goedkopere prijs te koop.

Voor een ALDI computer die in de aanbieding is voor rond de €500,-. Betaal je vaak bij andere elektronica- of computerwinkels rond de €600,-. Dit verschil van rond de €100,- zie je vaak bij ALDI Medion aanbiedingen. Bij goedkopere ALDI computers is het verschil wat minder.

Tijdelijk verkrijgbaar & snel uitverkocht 

Medion Desktop Uitverkocht_250Het nadeel van ALDI computers is de tijdelijke verkrijgbaarheid. Ze zijn vaak alleen maar te koop op de dag dat de aanbieding is ingegaan. Doordat ze scherp geprijsd zijn staan mensen voor openingstijd al voor de deuren van de ALDI om een exemplaar te kunnen bemachtigen. Daarbij ontvangt elk ALDI filiaal maar een paar exemplaren van de aanbieding.

Heb je een computeraanbieding in de ALDI folder gezien en je overweegt deze aan te schaffen? Realiseer je dan, dat je waarschijnlijk niet de enige bent. Je moet ’s morgens al vroeg in de ALDI winkel zijn om deze computeraanbieding te kunnen bemachtigen. Of ga de dag ervoor even voor sluitingstijd in de winkel kijken of de computeraanbieding al staat gepresenteerd. Misschien is reserveren in de winkel ook mogelijk.

Soms blijven er modellen over en vind je deze later in het jaar nog voor scherpere prijzen in de winkel. Het is voor mij onduidelijk of dit modellen zijn die niet zijn verkocht of dat het modellen zijn die later door klanten zijn terug gebracht. Deze computers zijn dan door Medion nagekeken en weer naar de ALDI terug gestuurd.

Model is nergens anders te koop

Was je te laat en is de ALDI Medion computeraanbieding uitverkocht? Vraag eventueel wel even naar de mogelijkheden of het filiaal de computer kan nabestellen. Het is namelijk niet mogelijk om deze ALDI Medion computers ergens anders te kopen. ALDI verkoopt de computers namelijk niet online en het model dat in de aanbieding is, is exclusief door Medion voor de ALDI gemaakt.

Medion maakt net zoals andere fabrikanten exclusieve modellen. Dit is precies hetzelfde als dat de MediaMarkt en Coolblue exclusieve modellen heeft van Asus, Acer en HP.

Wil je graag een Medion computer kopen en niet perse bij de ALDI? Dan kan je deze vinden via hun eigen Medion Webshop bestellen. Maar ook de MediaMarkt, Coolblue of Bol.com verkopen Medion computers.

3 jaar garantie & binnen 30 dagen terug

GarantieGarantie is een vaak besproken onderwerp als het gaat om het kopen van een computer. Als je een ALDI Medion computer bij de ALDI koopt heb je 3 jaar garantie. Koop je een Medion computer bij een andere verkoper dan is dit standaard 2 jaar. Voor de rest is de garantie niet anders dan bij een elektronica winkel zoals de MediaMarkt of online bij Bol.com of CoolBlue.

Koop je een ALDI Medion computer en je wilt gebruik maken van je garantie dan zal de ALDI je doorverwijzen naar de website van Medion. In de ALDI winkel kan je wel terug komen om aankoop binnen 30 dagen ongedaan te maken.

Mocht je toch niet tevreden zijn met een ALDI computer dan kan je de computer binnen één maand terug brengen. “Alle producten die wij als ALDI tijdelijk aanbieden, kunt u binnen één maand na aankoop in ieder ALDI-filiaal terugbrengen, zonder opgaaf van reden en op vertoon van uw kassabon. U krijgt dan het aankoopbedrag terug.” zo is op de website van de ALDI te lezen over garantie.

Na deze 30 dagen kan je voor problemen alleen terecht bij Medion. Vaak moet je dan de gehele computer opsturen naar een reparatiecentrum. Je bent hem dan zeker 1 tot 2 weken kwijt.

Voordeel van computerspeciaalzaak

Bij een computerspeciaalzaak als Alternate, Yorcom of Paradigit is dat wel anders. Bij een computerspeciaalzaak betaal je iets meer, maar kun je vaak ook op een betere en vooral snellere service rekenen. Vaak hebben deze computerspeciaalzaken een reparatieafdeling in de winkel en kunnen ze je computer direct voorzien van een nieuw onderdeel wat mogelijk stuk is.

Medion is de maker van ALDI computers

MedionEen ALDI computer wordt gemaakt door Medion. Dit is een Duits zelfstandig elektronica bedrijf dat in 2011 werd overgenomen door Lenovo.

Lenovo is een bedrijf uit China dat voor een groot gedeelde computers maakt. En is daarmee de grootste computerbouwer van de wereld, gevolgd door HP, Dell, Apple en Acer. Naast computers maakt Medion ook andere elektronische apparaten.

Medion verkoopt haar computers en elektronica niet alleen bij de ALDI maar ook bij de MediaMarkt en in haar eigen Medion Webshop. Het is dus niet nodig om te wachten op een aanbieding van de ALDI om een Medion computer te kopen. Maar de prijs is dan niet zo scherp als bij de ALDI. Ook het merk PEAQ (het computer huismerk van de MediaMarkt) wordt ook door Lenovo gemaakt.

Medion maakt 2 series: Akoya en Erazer

Op dit moment heeft Medion twee series waarin ze computers verkopen. De Akoya serie zie je eigenlijk altijd bij de ALDI in de aanbieding. De Akoya serie is bedoelt voor thuisgebruik. Is vaak wat simpeler gemaakt en is een prima product voor dagelijks gebruikt voor consumenten.

De Erazer is een wat luxere serie en is gemaakt voor gamers en professioneel gebruik. Dus verwacht je top prestaties en een uitstekende service dan ziet Medion graag dat je een computer koopt uit hun duurdere Erazer serie.

Losse onderdelen van A-merken

Intel & AMDDe computers van Medion zijn samengesteld uit losse onderdelen van andere bedrijven. Medion maakt zelf dus zelf geen computeronderdelen. Deze onderdelen laten ze maken door bekende A-merken zoals Intel, AMD, MSI en ASUS.

Deze bedrijven leveren onderdelen als een processor, videokaart, harde schijf, SSD’s, moederbord en dergelijke aan Medion. Medion brengt deze onderdelen samen in een computerkast, notebook of tablet en verkoopt ze als een complete computer met software, garantie en ondersteuning.

De onderdelen die in een Medion computer zitten zijn niet altijd precies hetzelfde als de onderdelen die je los in een computerwinkel kan kopen. Vaak worden ze speciaal voor Medion en andere computerbouwers gemaakt. Het vergelijken van hardware gaat dus niet altijd. Soms zijn onderdelen die gebruikt zijn ook niet te vinden op internet omdat je ze niet los als consument kan kopen. Dat maakt vergelijken soms best lastig.

ALDI Medion desktop: niet geschikt voor uitbreiding

Daarnaast maakt dit bij desktop computers het een stuk lastiger om de computer uit te breiden. Het is mogelijk dat de BIOS of het aantal SATA poorten beperkt is. En dat het later plaatsen van een grafische kaart niet werkt.

Mijn advies is dat ook. Ben je van plan om op basis van een Medion desktop computer een betere computer te maken door er losse onderdelen aan toe te voegen? Wees dan bewust dat de Medion helpdesk je niet zal helpen en dat niet alles zal werken. Dit zal wel het geval zijn als je een desktop computer door een computerzaak laat bouwen met alleen originele A-merken onderdelen.

Het extra bijplaatsen van werkgeheugen zal niet voor problemen zorgen. Maar het bij plaatsen van een opslagapparaat of een grafische kaart is niet altijd mogelijk. Het onderdeel wordt niet herkent, de ruimte in de behuizing is beperkt of de voeding in de desktops is te zwak om ook nog eens een grafische kaart te voorzien van stroom.

Ervaringen met Medion computers

Op internet is veel informatie te vinden over Medion computers. Ik heb er een paar voor u op een rijtje gezet. Wees er van bewust dat mensen die slechte ervaringen hebben sneller hun ongenoegen uiten dan mensen die tevreden zijn over hun aankoop.

Tot slot: uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Medion Akoya E3216 (MD 60900)De prijs-kwaliteit verhouding van een Medion ALDI computer zijn over het algemeen gewoon goed. Bij de ALDI computer aanbiedingen is deze vaak uitstekend te noemen. Vaak bespaar je wel €100,- op vergelijkbare computers in andere winkels.

Maar ben je echt opzoek naar een high-end computer die uitsluitend bestaat uit duurzame kwaliteitscomponenten. Dan zou ik persoonlijk naar een computerspeciaalzaak gaan en daar een computer laten samenstellen. Uiteraard is dat duurder, maar dan weet je zeker dat hij bestaat uit goede componenten en heb je snellere service bij defecten.

Ook als je al weet dat je de computer wilt gaan uitbreiden. Met bijvoorbeeld een grafische kaart bij een desktop of een extra opslagapparaat bij een laptop. Bedenk dat dit minder makkelijk gaat als bij een A-merk computer. Medion beperkt zaken vaak of haalt bepaalde onderdelen op een moederbord weg om kosten te besparen. Wat uiteraard een prima keuze is als je de computer zoals die aangeboden wordt wilt gebruiken.

Heeft u een ALDI computer aanbieding in de folder van de ALDI gezien en wilt u er meer over weten? Grote kans dat ik er al een artikel aan heb besteed, of dat ik hem nu aan het maken ben. Hier vind u een overzicht van eerder door mij besproken computeraanbiedingen van de ALDI.

Jouw mening

Heeft u wel eens een computer gekocht bij de Aldi?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...

47 REACTIES

 1. Heeft u toevallig deze ook getest:

  MEDION AKOYA P17601 Zilver Notebook 43,9 cm (17.3”) 1920 x 1080 Pixels Intel® 8ste generatie Core™ i7 16 GB DDR4-SDRAM 1756 GB HDD+SSD Windows 10 Home

 2. Mijn ouders en ikzelf hebben in 2010 beiden een Medion desktop gekocht. Tot op de dag van vandaag werken deze nog en hebben wij nog nooit problemen ervaren. Helaas wordt vanaf januari 2020 Windows 7 niet meer ondersteunt dus wij zijn benieuwd wat/of wij hiervan hinder gaan ondervinden. Als 9 jaar goede ervaring met Medion!!

 3. Daan

  Heb drie jaar een medioncomputer. met Benq scherm.Intel(R)i5-4460CPU@3.20GHZ, 4,00 Ram en 64 bits besturingssysteem,x64 processor. Gewoon een prima computer, ik game er mee terwijl het geen top game comp is, speel er Wot op, grafisch natuurlijk niet zo goed als Apple of een duurdere grafische kaart, maar voldoende om deze games mee te spelen.Heb hem gekocht bij mediamarkt, nooit geen probleem mee gehad, het toetsenbord vond ik slecht, daar heb ik een Razer toetsenbord bij gekocht.Dus geen problemen

 4. Heb al jaren veel plezier gehad van mijn Lifetab MD99000 Y/C W 13/12 MSN 30013914 Model P9514 Tablet PC. Helaas kan ik geen gebruik meer maken van dit tablet, aangezien de accu leeg is en de accuoplader van mij is gestolen in het buitenland. Aangezien ik al bij vele computerzaken ben geweest zonder resultaat om een nieuwe kabel te kopen, echter zonder resultaat, richt ik mij tot U in de hoop dat U mij er alsnog aan kunt helpen. De tablet is voor mij onmisbaar en zou ontzettend geholpen zijn indien U mij – uiteraard tegen vergoeding en gemaakte kosten – hieraan zou kunnen helpen, waarvoor bij voorbaat mijn dank voor de moeite.

 5. Bij de Aldi is een pc met een i7 achtste generatie in de uitverkoop. Van 800 euro voor 500 euro, althans …in Arnhem en omstreken.
  Zie hier, en André heeft er nog geen review over geschreven:
  https://www.medion.com/aldi/pcs/md34135-nl-nl/?wt_mc=nl.coop.md61224.anl.hp_txtl
  Een zeer goed apparaat, merk ik.
  Ik vind de meegeleverde toetsenborden en muizen van Medion soms tegenvallen, maar de pc’s zijn okee.
  Ik heb een oude pc met een Asus P5K moederbord. Dat is een DDR2 pc. Verouderd dus.
  Daarin kan je inderdaad wat meer dingen bijplaatsen en je kan het bios voordat Windows opstart vernieuwen, als er een nieuwere versie uitgekomen is. Maar ik vind het fijner om extern er een harde schijf, bijv in een Dockingstation, aan te hangen. Dat kan je uitschakelen en dan gaat je harde externe schijf langer mee. En met enkel een SSD in je pc heb je ook minder warmte ontwikkeling. Rekenkracht is ook belangrijk voor je pc, merkte ik. De oude P5K pc met een quadcore erin kan nog steeds goed werken met Windows 10, als er maar een SSD in zit. Probeer dat maar eens met een Appleproduct. Ik ben tegen Apple. Veel te duur en geld uit de zak klopperij, vooral bij reparaties of bijv ramgeheugen erbij zetten. Bij Windows kan een oud apparaat met Windows 10 werken en Windows wordt steeds beter. De eerste ipad mini is een uitproberen t.k.v. de klant. Een verouderd apparaat toen het op de markt gekomen is met wat nieuwe aansluitingen. Ik ben daar helaas ingetuind, maar liever dat dan iets duurs van Apple. Die mini loopt al heel wat besturingssystemen achter en als batterijen het begeven kost het vervangen flink bij Apple. Geen leuk bedrijf. Neem dan Android, dat steeds beter geworden is. En een desktop die tenminste goed zijn warmte kwijt kan tov de laptop waar alles dicht op elkaar zit. Tenzij je natuurlijk door je werk niet buiten een laptop kan…

 6. Ik erger mij al jaren aan Medion, vooral na de garantie, dan helpen ze je niet zomaar ergens nee.
  Je moet voor elke simpele vraag een duur betaald nummer bellen.
  Zeer klantonvriendelijk.
  Voor onze 4 tablets al verschillende keren gehad.

  Dan hoef ik ook geen computer van Medion, al zit ik er soms toch wel aan te denken.

  Je betaald toch geld voor dat spul, mag je ook wat meer service van verwachten.

 7. Leuke multi…… meer keuze bij jouw mening -nee, ik ben het wel van plan of – nee, ik ga dat ook nooit doen. -Nee, maar misschien doe ik het ooit wel als optie ?

  ps las net mensen in 2003 in rij voor een pentium 4, dan misschien jammer dat core2 3 jaar later kwam, andere kant. Nu met een ssd kan je met wat kunst en vliegwerk nog wel boel doen zo het idee met p4tje, nu toch iets meer begrip “glazen bol” opmerking op pc fora (ze worden nog’s eigenwijs zo’n compliment van niemand minder dan ik). sorry drukke bui, raaskal even ergens kwijt, bedankt, doeg.

 8. In mei kocht mijn zoon een Medion notebook via Alternate. Na vijf maanden kreeg hij kuren en ging het scharnier al kapot. De onderdelen vielen er gewoon uit. Via Alternate opgestuurd naar Medion. Kosten onderzoek: 80 euro. De reparatie kost net zoveel als het apparaat. Natuurlijk ben ik de eerste met deze klacht over een zwak scharnier. Er is alleen een spel op gespeeld, meer niet. Dus al na vijf maanden alles kwijt en 400 euro armer. Ik koop nooit meer iets van Medion en zeker niet bij een supermarkt!

  • Mijn advies is ook koop geen medion computers. En koop geen dingen bij alternate of deal site die medion mee heeft als leverancier.

   Vreemd dat je 80,- euro moestt betalen voor onderzoek en heb mijn computer via de website van medion gekocht.

   Koop een reputatie computer en let ook goed op de onderdelen die erin zitten. Mijn pc was ook defect geraak en moest wel 3 weken lang wachten en heb deze opgestuurd en helaas de eerste keer is er niks aan gedaan en tweede keer hebben ze hem gemaakt. En als je het gaat opsturen voor reparatie is dat gratis en hou er rekening mee dat het enkel 2 of 3 weken zal duren voor dat je hem terug krijgt.

 9. Nu bezig met mijn 2e Aldi-Medion desktop, altijd een ‘high-end’ gekocht (2004 & 2013). Zeer tevreden ermee. Goede (opstart)prestaties. De eerste, een XP machine, kon jaren mee door tijdig het intern geheugen te vergroten. Ook mijn huidige machine kan probleemloos Windows10 aan en zie nog geen reden om deze nu al te (moeten) vervangen. De volgende, ? ergens in 2022? wordt zeker weten weer een Aldi-Medion.

 10. Hey André,

  Bedankt voor die bovenstaande informatie. Tijd gelden ik had een van Erazer serie gekocht en die is nog steeds prima.
  Ik heb toffe ervaring gehad en ga nog een keer kopen als iets van nieuw serie op aanbiedingen is.

  Ik ben benieuwd als er iets op aanbiedingen is en van waar kan ik die kopen.

  • Medion is niet te vergelijken met Apple. Het is eerlijker om Medion te vergelijken met MSI, ASUS of HP die vergelijkbare producten maken op basis van Windows.
   Apple is een uniek bedrijf dat naast software (MacOS) ook de hardware maakt. Dit levert prachtige maar ook prijzige producten op.
   Daarbij is Apple duidelijk een Premium merk met prijzen voor laptop vanaf rond de €1000,-.
   Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om een dergelijk bedrag te betalen voor een computer.
   Gelukkig is er dan een alternatief als Medion waarbij je voor minder geld best vergelijkbare producten krijgt.

 11. Heb nog een medion met een floppy en cd brander die nog prima werkt,
  Ga er niet het internet mee op is voor intern gebruik en doet het prima.

  Heb daarnaast een medion met dvd brander en omgebouwd met i7 processor met 256 GB sata en 64 mb interngeheugen zelf met mijn zoon ingebouwd en ging en werkt prima.

 12. Ik koop nooit een medion computer. Ik doe mijn pc per onderdeel upgraden. Elk jaar vervang ik een ander onderdeel. Vorig jaar heb ik een nieuwere videokaart erin gezet en dit jaar is de processor aan de beurt.

  • Door de computer per onderdeel te upgraden in plaats van een hele nieuwe te kopen houd ik het betaalbaar. Mijn upgrades kosten tussen de 400 en 800 euro per keer. Als ik een compleet nieuwe pc zou kopen met wat ik er in heb zitten ben je zo 2,5 duizend euro kwijt. Zoveel geld heb ik niet. Maar omdat ik elk jaar een bepaald onderdeel upgrade beschik ik wel over zo’n goede computer

  • Hallo Ruud,

   Per onderdeel upgraden is inderdaad een groot voordeel van een desktop computer.
   Zo kan je elk jaar een onderdeel vervangen voor een betere.
   Maar soms is het niet altijd mogelijk.
   Zoals bij een processor moet je goed kijken of een nieuwe processor wel past op je huidige moederbord.
   Om een paar generaties verandert namelijk de processorvoet (socket).
   Als dat zo is, dan ben je ook genoodzaakt om het moederbord te vervangen.

   • Klopt. Ik heb ook een nieuw moederbord moeten aanschaffen bij de upgrade van mijn processor. Maar deze keer hoeft het niet volgens de bouwer (pc wereld in Hoorn).

 13. Bij geen enkel bedrijf problemen met de service gehad wanneer een product buiten de garantie viel. (Voorbeeld: mijn plantronic headset die ik al jaren heb. Ik moet wat weten over de headset en windows 10 en kreeg daar direct en duidelijk antwoord op via de mail).

  In tegenstelling tot medion, wanneer je garantie verloopt steken ze een dikke middelvinger naar je op. Je moet dat een 0900 nummer bellen om de “premium Hotline” te bellen en zij zouden je dan verder helpen. Dus je moet dan direct betalen voor enige service zonder dat je zeker weet of ze het wel op kunnen lossen. Ook in de mail die ze mij stuurde gaven ze niet aan wat de kosten zijn voor dit nummer. Lijkt op oplichting.

  Ik raad iedereen af producten van medion aan te schaffen. Bij andere merken blijf je namelijk wel onbetaalde service behouden wanneer de garantie verloopt.

  • Hallo Erik,

   Bedankt voor je reactie.

   Het verschilt inderdaad erg per bedrijf hoe zo zich opstellen tegen klanten met producten buiten de garantie.
   Heb dezelfde ervaring als jou met Logitech die mij al een paar keer kosteloos een nieuwe artikel hebben toegestuurd.
   Komt denk ik ook omdat Logitech en Platronic wel A-merken zijn.
   Die het niet moeten hebben van hun prijs maar van de merkbeleving en klant ervaring.
   Medion is in staat om tegen opvallend lage prijzen de nieuwste hardware aan te beiden.
   Uiteraard moet dat ergens vandaag komen, mogelijk met deze harde garantie regeling bij jou.
   Dit is zeker iets om rekening mee te houden als je een Medion artikel koopt.

 14. Het moederbord van mijn Medioncomputer is voor de tweede maal in een half jaar kapot. De eerste maal wilde ze me de waarde vergoeden omdat er geen moederborden meer voor waren, maar na lang aandringen werd er toch een gevonden en kreeg ik de computer terug met een illegale versie van Windows 8 erop, die ik dus niet kon updaten naar Windows 10. Ook was het klepje van de CD-rom kapot. Vorige maand had ik weer dezelfde klachten. Waarschijnlijk is het moederbord weer kapot. Weer opgestuurd, maar kreeg als reactie dat ik een stekker verkeerd had ingestoken en alles was daarom mijn schuld. Ook was het klepje van de CD-rom kapot, dus was er sprake van verkeerd gebruik en kon het niet onder garantie worden gerepareerd. Over het moederbord werd met geen woord gerept. Keuzes: afstand doen en laten vernietigen, de reparatiekosten a 129 euro betalen of de computer ongerepareerd terug laten sturen tegen betaling van 47,50.
  Service? vroeg wel. Tegenwoordig is het te treurig voor woorden.

 15. Ik heb jaren geleden een Medion PC gekocht ten tijde van Windows XP. Die deed het nooit goed, en toentertijd werd die door het Kruidvat aan mij verkocht. Het Kruidvat liet me staan, maar Medion service medewerkers kwamen langs en toen het niet hielp, hebben ze uiteindelijk de hele pc vervangen voor de ms7042, die ik enkel afgedankt heb, omdat de hardware het niet meer trok. Als die hardware nog goed zou werken in combinatie met de huidige software, dan had hij nog gewerkt. Wel moest ik een installatieschijf erbij gaan kopen in de stad. Daar ik tevreden ben over Medion, heb ik ooit de MD8338 bij Aldi met 200 euro korting kunnen kopen. Daar heb ik later met veel moeite en me erin verdiepen de X3430 gezet, een tweedehandsje in prima staat, en die pc werkt nu nog met Windows 10 64 bits erop. Die processor vervangen zal ik nooit meer ondernemen: bloedlink.
  Toen mijn moeder overleden was, heb ik de MD8874 kunnen kopen, die zeer goed werkt. Dat was drie jaar geleden een eindejaarsknaller en de MD8847 is de huidige knaller, die me erg goed lijkt, misschien wel de beste ooit bij de Aldi. Alleen zetten ze er geen i7 in, maar een i5.
  Ik reageer wat laat, maar ik heb dit verhaal vandaag pas onder ogen gekregen.
  O ja, de MD96630, een oude Medionlaptop uit de tijd van Vista, is goed met Windows 10 64 bits. Maar wel traag. Updaten gaat wat moeilijk.

 16. Waardeloos bedrijf dat Medion / Lenovo. Ze gijzelen je PC. Opgestuurd voor reparatie (stekkertje kapot binnen in de pc). Krijg je bericht terug dat het niet onder de garantie valt door verkeerde technische inwerking, oftewel ik heb de stekker er verkeerd ingestoken!!. Of je maar even 49,50 wil overmaken als je je laptop ongerepareerd terug wilt hebben (67 voor wel-gerepareerd). Je hebt gelukkig ook nog de keuze om je PC GRATIS als afval af te laten voeren. Er wordt niet even gebeld/overlegd en alle mails zijn natuurlijk noreply! Schijt aan de (jarenlange, vaste) klant!! VOOR MIJ IN IEDER GEVAL NOOIT MEER MEDION !!!!

 17. NU een tweede laptop gekocht van Medion bij de Aldi en nu na anderhalf jaar het moederbord voor de tweede keer kapot!!! 1e keer onder garantie vervangen en na een half jaar nu weer stuk! Nu moeten wij de kosten van € 177,00 zelf gaan betalen omdat het niet onder de garantie valt!Wat een service! En je hebt geen poot om op te staan want je kunt alsnog de onderzoeks kosten betalen van €50.00! Nee nooit weer een laptop van Medion!

 18. IK heb de mijne al 6/7 jaar. tot nu toe nog geen problemen mee gehad. mag niet klagen. Ik gebruik hem vooral voor office, foto’s en surfen op internet. Nu gaan alleen de letters van het toetsenbord vervagen. Ik speel er geen games op. Die van mij was 599,00 euro. Alleen de accu is wel snel leeg. Ik heb hem vooral op mijn bureau staan. Ik heb dus geen ervaring met de Medion service, omdat ik er nooit wat aan gehad heb. En ik heb ook gedacht moet ik zo’n ding wel bij de aldi kopen. tot nu toe geen spijt.

 19. Hele goede ervaring met Aldi computers en ook met andere gereedschappen, goede garantie, een keer na bijna drie jaar computer kapot, gebeld, kwamen de andere dag langs,nieuw moederbord gemonteerd, een week later weer een probleem, dat type computer maakte nogal veel lawaai, probleem uitgelegd, andere dag komt iemand langs, nieuwe koeling en ventilator.
  Geen kosten, snelle service.

 20. In de loop der jaren verschillende pc’s en laptops gekocht bij de Aldi. En ik zou het nog steeds doen.
  Let op: koop de pc niet als je meteen al weet dat je hem veel wil uitbreiden, de onderdelen zijn op elkaar afgestemd. Het zijn bijna altijd pc’s voor normaal werk, geen zware spelletjes pc’s.
  2 mooie gevallen van garantie afhandeling uit eigen ervaring:

  2 dagen voor het aflopen van de 3 jaar garantie ging de behuizing van de laptop voeding open. Meteen gebeld, geen probleem, voeding opgestuurd, en 2 dagen later een vervangende voeding gekregen. Nog 3 jaar plezier gehad van deze laptop (md40100). (totdat er een glas fris over het toetsenbord ging)

  1 maand voor het aflopen van de garantie van laptop (s5612) ook daar geknoeid met frisdrank. omdat het overduidelijk mijn eigen fout was in eerste instantie niet gebeld, en al een nieuwe laptop gekocht. op aanraden van collega toch gebeld met service center (nee heb je, ja kan je krijgen) en alles uitgelegd, zelfs dat ik had geprobeerd het toetsenbord te repareren (zinloze aktie eigenlijk) en of ik de data van de harddisk mocht redden door de harde schijf uit te bouwen en de data te kopieren. Ik moest alleen zorgen dat de laptop zou opstarten (geen probleem), gratis verstuurd en na 2 weken een nieuwe laptop mogen ontvangen (alleen een klein plekje waar wat verf weg was). niets hoeven te betalen. voor de goede orde: ik stuurde een defecte s5612 (700 euro, su4100 processor, 4GB ram, 500 GB harddisk) van 35 maanden, en ik ontving een nieuwe i3 laptop e6232, 4GB, 1TB harddisk van 500 euro

  Mijn advies, als je een pc/laptop nodig hebt en er is een aktie bij de aldi, bepaal of het is wat je zou kunnen gebruiken, kopen, meteen testen, en binnen een paar weken terugbrengen als hij niet bevalt. wel in de complete verpakking.

 21. Ik ben nu de trotse bezitter van Medion Akoya P5330E (MD 8876) Maar
  hij heeft een heel irritante brom. het is mijn vijfde Medion computer en
  ken het geluid van een ventilator maar deze brom? ik ga morgen contact
  opnemen met Medion, mijn ervaringen met service en herstel zijn uitstekend

 22. Binnen 16 dagen vier desktops en twee notebooks aangeschaft voor derden en mijzelf. Zeer solide bouw en in principe is alles zelf te vervangen indien noodzakelijk (hetgeen ten koste gaat van de aanspraak op garantie!, bijvoorbeeld schijf erbij zetten of RAM geheugen). In het middensegment met een dikke I5-processor en goede gerenommeerde andere componenten (grafische kaarten, HDD’s/SSD’s en dergelijke) zijn deze computersystemen uiterst scherp geprijsd. Ik zou zelf niet zo gauw lager gaan dan €450,-. En ik raad dat ook niet aan. Al langere tijd ervaring met het merk Medion en nooit enig probleem ondervonden bij circa 20 beleveringen.

 23. Koop toch nooit een computer bij de Aldi. Medion is echt slecht met de reparaties. Ze zijn onbetrouwbaar gebleken. We hebben verschillende producten van Medion en na de minilaptop van mijn zoon, nu ook problemen met mijn laptop. Minilaptop wilde nooit updaten, wat we ook probeerden. Diverse keren contact gehad en uiteindelijk moesten we hem maar opsturen. Toen kregen we een offerte dat hij gerepareerd moest worden, omdat er een barst in zat. Barst? En door die barst kan er niet geupdate worden? Is een hele heisa geweest en gelukkig heeft Aldi het opgelost. Nu mijn laptop nog. Accu laadde van het ene op andere moment niet meer op. Zou een contactje kunnen zijn, zeiden ze bij Medion. Vervolgens stuur je hem op (veel foto’s gemaakt, zodat ze niet met barsten aan konden komen), zeggen ze daar dat de accu kapot is. Offerte gekregen, onder protest betaald, anders krijg je je produkt niet terug. Staat er op het reparatiedokument dat er iets anders vervangen is, zou dus wel onder de garantie moeten vallen. Nu benieuwd wat Aldi hieraan kan doen. Maar ooit nog Medion kopen? NEE!

 24. Elke keer als we een computer willen kopen net als afgelopen woensdag 24 februari zijn ze op. De ene verkoopster zegt er is er nog een .Maar de andere zegt nee ze zijn allemaal verkocht ,zegt ze nee er staat er nog een achter. Nee op. Deze was echt niet vriendelijk. Ook nog naar andere woonplaatsen geweest allemaal op. Ik vraag me af hoeveel jullie er per winkel afleveren?????? Van te voren bestellen gaat ook niet.

  • Hallo van den Brand,

   Ik heb ook de indruk dat de ALDI winkels niet genoeg exemplaren ontvangen om alle klanten die geïnteresseerd zijn tevreden naar huis te laten gaan. Ook voor de medewerkers is dit natuurlijk niet leuk om klanten steeds nee te moeten verkopen. Helaas heb ik nog nergens een officiële reactie van de ALDI gezien waarom er te weinig Medion computers zijn als die in de aanbieding is. En dat het niet mogelijk is om ze na te bestellen. Dat zou een goede oplossing zijn als het lastig is te bepalen hoeveel je van een actie moet inkopen.

 25. Mijn Medion Laptop is van oktober 2012 , maar nu werkt de accu niet meer wat nu ? Kan ik een nieuwe bestellen ??? Verder werkt alles nog goed.

 26. altijd tevreden geweest eerste comp gekocht in 94 nu aan mijn 4e begonnen ook nog een laptop voor de kinderen dat is 5 x medion via de Aldi
  de reden dat je ze vervangt is dat er geen ondersteuning meer is via windows maar echt kapot tot nu toe nog niet

 27. heb in 94 mijn eerste aldi comp gekocht altijd tevreden geweest en nieuwere versies aan moeten schaffen omdat de produkten vanuit windows niet ondersteunt werden. nu aan mijn 4e desktop begonnen en ook nog een laptop voor de kinderen gekocht alleen windows 10 is wennen maar ga er vanuit dat dat ook goed komt

 28. Ooit in 2004 een Medion gekocht bij de Aldi, heeft het altijd goed gedaan.. Nu toch aan vervanging toe, maar dit ligt vooral aan het feit dat alle updates enzo steeds meer ruimte in beslag nemen en hij dat helaas niet meer aankan.

 29. In september 2014 had ik een medion laptop bij de aldi gekocht waar ik heel tevreden mee was, totdat deze ineens na een half jaar niet meer aan wilde.

  Medion gebeld en ik mocht mijn laptop kosteloos naar hun opsturen. Ik kreeg een mail met dat de bewerkingstijd 15 werkdagen zou duren.

  Op de 14 werkdag kijk ik online waar je de service van je product kan checken, zie ik dat mijn product vernietigd is! Zonder ook maar enige communicatie met mij.

  Pas 2 dagen later krijg ik een reactie met, ja je laptop is inderdaad vernietigd, omdat we het probleem niet konden verhelpen en er geen nieuwe onderdelen aanwezig waren.

  Uiteindelijk na bijna 2.5 maanden verder wel mijn geld terug gekregen, maar deze service is niet echt iets waarover je naar huis zou schrijven. Dus nooit meer een Medion laptop voor mij.

 30. Ik heb mijn Medion voor 600 euro bij de Aldi gehaald, en kan hem prima gebruiken voor photoshop of games als need for speed en gta. Prima apparaat, en zeker voor die prijs!

 31. Voordat je een medion pc koopt zou ik toch maar goed naar de onderdelen voorziening kijken,
  gaat er iets kapot dan is het heel lastig nog onderdelen te krijgen.
  Bij mij ging specifiek een ventilatorbevestigingsframe (onderdeeltje van een paar euro) op de cpu kapot, zeer specifiek en niet meer te krijgen! Nu zelf een frame gemaakt met veel moeite en tijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat je reactie over mijn artikel achter
Vul hier je naam in

Beveiligingsvraag: