Categorie: Over ons Reageren uitgeschakeld

Computerkiezen.nl is uw online hulpgids voor het kiezen van een nieuwe computer. Bent u opzoek naar een nieuwe desktop computer, een draagbare computer (laptop, notebook of ultrabook) of een tablet maar weet u niet waar u op moet letten? Op deze website vindt u hopelijk alle informatie die u nodig heeft om tot een goede keuze te komen. In artikelen probeer ik de vragen die u heeft zo helder mogelijk te beantwoorden, niet iedereen heeft immers verstand van computers en alle termen.

Mocht u na het lezen van de artikelen nog steeds met vragen zitten dan kunt u altijd een reactie achter laten onder het artikel. Wellicht kan ik of andere lezer u verder helpen.

Ik wens u veel succes toe met uw zoektocht naar een nieuwe computer.

Op woensdag 3 september heeft de ALDI supermarkt wederom een computer in de aanbieding. Na vorige week een kleine netbook van 10.1 inch is het deze keer is het wel een echte notebook met een 15.6 inch groot beeldscherm. Het betreft de Medion Akoya P6648 (MD 99422) met een Intel Core i3-4100M processor, Nvidia GT825M grafische kaart en een 1TB grootte SSHD opslagapparaat. De Medion Akoya P6648 (MD 99422) is dan te koop voor €499,-
Lees verder »

Op woensdag 27 augustus heeft de ALDI supermarkt na weken weer een computer in de aanbieding. Deze keer is het een kleine 10.1 inch (=25.6cm) notebook met een aanraakgevoelig beeldscherm. Het betreft de Medion Akoya E1232T (MD 99410) met een nieuwe Intel Celeron processor.

Met zijn kleine formaat en het ontbreken van een CD/DVD speler moet je eigenlijk spreken over een netbook. Met de start van het studiejaar kan dit wel eens een leuke notebook zijn, mede omdat er een volledige Microsofte Office pakket bij zit. De prijs van de Medion Akoya E1232T (MD 99410) is €299.-

Lees verder »

Na 2 maanden wachten heeft de ALDI op woensdag 23 april 2014 weer een desktop computer van Medion in de aanbieding, de Medion AKOYA P5395 D (MD 8839). Het betreft een krachtige desktop Multimedia PC met een Intel Core i5-4440 processor, een SSD voor snelle dataoverdracht en een extra NVIDIA GeForce GTX 745 grafische kaart voor het spelen van games. Een prima desktop computer waar iedereen mee uit de voeten kan. De prijs die de ALDI vraagt voor de Medion AKOYA P5395 D (MD 8839) is €599,-.

In dit artikel leest u wat u van deze computer mag verwachten en zal ik per onderdeel de computer bespreken.

Lees verder »

De MediaMarkt heeft vanaf maandag 7 april t/m zondag 13 april 2014 (week 15) een budget notebook in de aanbieding van Acer. Op de achterkant van de folder vind u de Acer Aspire E1-731-10054G50Mni met een 17″ beeldscherm en een Intel Celeron 1005M processor voor €399,-. Een interessante notebook voor mensen met een beperkt budget maar die wel graag een groot beeldscherm willen. 17″ (44cm) is namelijk aan de grote kant voor een draagbare computer. In dit artikel een uitleg wat u kunt verwachten van deze Acer Aspire E1-731-10054G50Mni notebook.

Lees verder »

Een onderdeel waar je op let als je een computer gaat kopen is de hoeveelheid opslag dat een computer heeft en de snelheid van deze opslag. Het onderdeel in de computer dat deze gegevens (data) opslaat is het opslagapparaat wat vroeger altijd de bekende harde schijf was. Ook wel HardDisk Drive of HDD genoemd. Tegenwoordig zijn er meer keuzes in wat voor opslagapparaat je kiest, wat vooral van invloed is op de snelheid van het opslagapparaat.

In dit artikel welke twee keuzes je moet maken als je een opslagapparaat moet kiezen die in je computer zit.

Lees verder »

Categorie: Computer kopen · Tags: , · Geen reacties

De laatste maanden ontvang ik vragen over computers die bij de ALDI supermarkt te koop zijn als aanbieding. Of het een goede computer is en of het bijvoorbeeld verstandig is om deze in een supermarkt te kopen. Daarom bespreek ik hier al een langere tijd elke computer aanbieding die bij de ALDI te koop is. Want het is moeilijk om in het algemeen te zeggen of alle computers die bij de ALDI te koop zijn goed zijn. Maar wat kun je in het algemeen zeggen over de computers die de ALDI supermarkt aanbied? Zijn ze het kopen waard? Door wie worden ze gemaakt en is het misschien verstandiger om naar een elektronica of computerwinkel te gaan. In dit artikel mijn mening hierover.

Lees verder »

Categorie: Computer onderdelen · Tags: , · 5 reacties

In juni 2013 heeft Intel haar 4de generatie Core i processoren, genaamd Haswell gepresenteerd en is er een opvolger van de 3de generatie (Ivy Bridge) uit 2011. Intel heeft weer een aantal zaken verbeterd waardoor de prestaties van deze processoren weer zijn verbeterd. In dit artikel bespreken we de verschillen en verbeteringen ten opzichte van de Ivy Bridge. Welke processoren er in 2013 & 2014 te koop zullen zijn en wat de verschillen zijn tussen deze nieuwe processoren.

Weet u nog niet goed wat een Intel Core i3, i5 en i7 processor is? Lees dan eerst het artikel dat ik heb geschreven over: Wat is een Intel Core i3, i5, i7 processor?
Lees verder »

Op de website van tweakers.net is een nieuwe beste koopgids voor draagbare computers gepubliceerd. Deze koopgids bestaat uit suggesties van de betere draagbare computers die op dit moment te koop zijn.

Omdat niet iedereen hetzelfde budget heeft voor een draagbare computer heeft Tweakers.net voor segmenten en beste koop samengesteld.

  • Budget draagbare computer van maximaal €400.-
  • Mainstream draagbare computer van maximaal €900.-
  • Zakelijke draagbare computer van maximaal €900.-

Lees verder »

Op woensdag 5 februari 2014 heeft de Aldi supermarkt weer een computer in de aanbieding voor €399,-. Ditmaal een desktop computer, de Medion AKOYA E4090D (MD 8310) met een AMD A10 processor. De desktop beschikt over 4GB werkgeheugen en een 1TB grootte hardeschijf voor het opslaan van uw gegevens. De Medion AKOYA E4090D (MD 8310) wordt geleverd met Microsoft Windows 8.1 als besturingssysteem en een toetsenbord en muis.

Op de website van de ALDI staat dat deze Medion AKOYA E4090D (MD 8310) geschikt is voor normaal PC gebruik. Is dat zo en wat mag u van deze desktop met een AMD A10 processor verwachten?

Lees verder »

Als u opzoek bent naar een computer dan let u uiteraard op de processor die erin zit. De processor bepaalt immers voor een groot deel de snelheid en de kosten van een computer. Om snel te kunnen zien welke processor in de computer zit, is het handig om te werken hoe de processornamen van Intel zijn opgebouwd.

De processornamen van Intel zijn namelijk sinds een aantal jaren duidelijk opgebouwd. Waarin je enkele jaren geleden nog goed opzoek moest welke processor nu beter was dan de andere is dit tegenwoordig veel makkelijker, mitst je het idee er achter kent. Daarom dit artikel waardoor u in de winkel makkelijker kan zien welke processor beter presteert dan de andere en of het een bijzonder model betreft.

Lees verder »